Hokki ei voittoputkille kumarrellut - SaPKo katkesi jo avauserässä

Kahdeksan hyökkääjän Hokki tuuletti kuudesti.
Kuva © Antti Varonen
Vajaamiehinen Hokki katkaisi lauantaina SaPKon viiteen otteluun venyneen voittoputken tylysti lukemin 6-1. Kajaanilaiset paketoivat ottelun käytännössä jo avauserässä tulittamalla kiekon kolmesti ohi Aleksandar Georgijevin.

Ennen illan koitosta jo neljästi kuluvalla kaudella SaPKon kukistanut Hokki siirryi onnekkaasti johtoon vajaan neljän kohdalla. Puolustaja Taneli Siikaluoma ohitti Aleksandar Georgijevin maalin takaa lähteneellä sutaisullaan.

Georgijev ei kirjauttanut ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana ainoatakaan torjuntaa. Sitä vastoin Hokki tuplasi johtoaan, kun Sakari Turtiainen yllätti venäläisvahdin b-pisteen kaarelta.

Hetkeä myöhemmin Hokin Siikaluoma sai rangaistuslaukauksen muodossa yrittää illan toista osumaansa, mutta Georgijev vei tällä kertaa pidemmän korren.

Pässipaitojen katastrofaalinen avauserä ei ottanut loppuakseen, sillä Joni Piipponen rankaisi vielä vierasjoukkuetta joukkuekaveri Markus Korkiakosken istuessa jäähyllä.

Maalisade ei lakannut

Kärpissäkin 12 ottelun verran kiekkoillut Markus Piispanen jatkoi kotijoukkueen ilotulitusta toisessa erässä Piipposen esityöstä. Risto Mattilan onnistuessa seuraavana olivat lukemat taululla ottelun puolessa välissä jo tylyt 5-0.

Vierasjoukkue SaPKo rikkoi kuparisensa kuitenkin kaksi minuuttia myöhemmin. Peruspuolustajien peruspuolustaja Iiro Sulin osui maalipuiden väliin jo kauden viidennen kerran.

Toiselle erätauolle mentäessä jo viidesti antautunut SaPKo-vahti Georgijev oli venynyt kiekon tielle yhteensä vain 12 kertaa.

Hokki hallitsi kahdeksalla hyökkääjällä

Päätöserä ei tarjonnut kajaanilaiselle kiekkoyleisölle enää juurikaan jännitettävää. Tyrmäävän tehokkaana esiintynyt Hokki jatkoi kuitenkin laukaisuhallintaansa toisen erän tapaan, sillä joukkue kirjasi erässä 16 laukausta SaPKon seitsemää vastaan.

Ennen viimeisen viisiminuuttisen käyntiin pyörähtämistä kotijoukkueen maalille luisteli itseään loukanneen Antti Lehtosen tilalle Tuukka Smura, joka selvisi lyhyestä iltapuhteestaan ilman torjuntoja. Piispanen kaunisteli kajaanilaisten voittolukemia vielä 6-1:een.

Voitollaan Hokki katkaisi SaPKon viiden ottelun voittoputken, ja kuittasi samalla joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista jälleen puhtaan pistepotin.

Hokin pelit jatkuvat perjantaina, jolloin se kohtaa vieraskaukalossa Jukurit. SaPKo isännöi puolestaan jo keskiviikkona KeuPaa.