Hokin ja SaPKon kalenterivuosi pakettiin pitkän kaavan kautta

MESTIS / Raportti
Hokki ja SaPKo mittelivät tasaisissa merkeissä.
Kuva © Antti Varonen
Hokki ja SaPKo tarjosivat 855-päiselle kajaanilaisyleisölle vauhdikkaan ja tasaisen Mestis-kamppailun. Hokki näytti karkaavan voittoon jo varsinaisella peliajalla, mutta SaPKon hurjan kirin myötä ratkaisu venyi aina voittomaalikilpailuun asti.

Hokin ja SaPKon kamppailu osoitti, että jääkiekkopeli kestää ainakin 60 minuuttia. Hokin karattua toisessa erässä kahden maalin karkumatkalle, tuli SaPKo päätöserässä ensin isäntien hölmöilystä maalin päähän ja sitten neljä sekuntia ennen päätössummeria rinnalle.

− Kova, tiukka, tasainen peli, niinkuin SaPKo-pelit yleensä ovat. Loppuun saakka täytyy pelata ja tänään jäätiin neljää sekuntia vaille täyttä pottia. Siihen olen kyllä tyytyväinen, että tuo ylimääräinen piste jatkoajalla otettiin, kommentoi Hokki-valmentaja Jari Laukkanen.

− Mielestäni ei olisi ollut ihan väärinkään, jos kaikki pisteet olisivat menneet kotijoukkueelle. Toki tuohon kolmas erään, miten tultiin kahden maalin takaa, täytyy olla tyytyväinen. Ei tämä meidän suorittamisemme missään nimessä ollut sillä tasolla, mitä harjoituksissa näytti, sanoi puolestaan SaPKo-käskijä Janne Sinkkonen.

Kumpikin joukkue näytti heti ottelun alussa, että jouluruoat on sulateltu jo hyvissä ajoin ennen kaukaloon astumista. Tauon myötä akut oli latailtu ja jalka liikkui molemmilla joukkueilla.

Savonlinnalaiset iskivät tarmokkaasti vastaan jokaisen Hokin hyökkäyksen jälkeen. Keskialueen yli vierailijat tulivat todella nopeasti, mutta isäntäjoukkueen puolustus oli hyvin hereillä.

Avauserän puolessa välissä Hokki joutui vaihtamaan maalivahtia, kun ennen ottelua sairastuneet Timo Niemen olotila ei kestänyt pelaamista. Maalivahtiosastosta Hokin ei silti tarvinnut huolehtia, sillä maalille luistellut Tuomas Tolonen esiintyi varmasti läpi ottelun.

Avauserässä ei Tolosella, eikä myöskään kollega Petteri Similällä juurikaan tekemistä ollut. Kumpikin joukkue puolusti tiiviisti, eikä mainittavia maalipaikkoja nähty, vaikka molemmat pääsivät kertaalleen kokeilemaan ylivoimapeliä.

− Lähdettiin ihan hyvin otteluun, mutta kyllä me sitten oltiin vastaanottavana osapuolena. Tuskin ainakaan ensimmäisessä erässä maalipaikkoja luotiin, sanoi Sinkkonen.

Hokin tehot löytyivät ylivoimalla

Toisessä erässä SaPKo otti kaksi typerää rangaistusta, ensin Joona Manninen polvitaklauksesta keskialueella ja sitten väärästä vaihdosta. Hokki kiitti ja takoi ylivoimalla kaksi maalia.

Avausmaalista vastasi Balazs Sebok, joka nousi röyhkeästi maalin kulmalta ja lirautti kiekon takakulmaan ohi Similän.

Toisen osuman teki ensimmäistä kertaa yli kahteen kuukauteen osunut Niko Saarenpää, jonka siniviivalta lähtenyt lämäri upposi verkon perukoille. Miehen helpottunut tuuletus näytti, kuinka suuri apina selästä putosi maalin myötä.

Myös toinen erä oli tasakentällisin suhteellisen tiukkaa vääntöä ja erityisesti Hokin puolustus jatkoi vahvoja otteitaan. Kajaanilaiset onnistuivat murtautumaan maalipaikoille myös tasakentällisin hieman vieraitaan paremmin.

− Tänään kotijoukkue oli vahvempi. Tämä on siitä erikoinen laji, että kun et maaleja tee, niin vastustaja tekee. Tänään Hokki ei tehnyt ja piti meitä sillä tavoin mukana pelissä loppuun asti, Sinkkonen sanoi.

Ottelu jatkui myös fyysisenä, kun lähes jokaisen vihellyksen jälkeen jäällä nähtiin pieniä torikokouksia ja vastustajan provosointia.

SaPKon taistelu palkittiin

Ottelun kolmanteen erään SaPKo tuli hurjasti painostaen, eikä Hokki päässyt juurikaan omista pois organisoidusti. Erikoistilanteet nousivat suureen osaan myös kolmannessä erässä Hokin jäähyillessä. Savonlinnalaiset eivät onnistuneet hyödyntämään tilaisuuksiaan.

Lopulta SaPKo sai painostuksestaan palkinnon. Kotijoukkueen Lasse Uusivirta antoi omassa päässä karmaisevan harhasyötön suoraan Mika Mörskyn lapaan. Mörskyllä oli helppo työ laukoa kiekko ohi Tolosen.

Kavennusosuman jälkeen Hokki tyytyi lähinnä puolustamaan johtoasemaa ja iskemään vastahyökkäyksistä, missä se onnistuikin kiitettävästi. SaPKolla oli edelleen vaikeuksia päästä maalipaikoille.

Minuutti ennen loppua Sinkkonen otti aikalisän ja veti Similän pois maalilta. Pyöritys kuudella viittä vastaan ei näyttänyt tuottavan tulosta, mutta lopulta Kai Lehtisen tarkka rannelaukaus painui Tolosen ohi vain neljä sekuntia ennen kolmannen erän loppua.

− Yllättävän vähän harmittaa, ettei saatu kolmea pistettä. Siihen on tietyt syyt ja seuraukset, kuten tuossa pelaajille kerroinkin. Ihan hyvä, että SaPKo antoi tuossa opetuksen loppuun, pohdiskeli Laukkanen.

− Kun pelaat loppuun asti, niin myös saat asioita, siitä joukkueelle kiitos. Vieraissa kolmannesta erästä 0-2-voitto on kova saavutus, kiitteli Sinkkonen omiaan.

− Saatiin positiivisia kokemuksia siitä, että kun otetaan maalivahti pois niin saadaan tehtyä se maali ja voitetaan sillä piste. Se tuntuu tänään todellakin voitetulta pisteeltä.

Ratkaisu pitkän kaavan kautta

Jatkoaika oli täysin Hokin heiniä, eikä SaPKolla ollut missään vaiheessa paikkoja edes yrittää maalintekoa. Loppuhetkillä Janne Pälveelle tarjoutui avopaikka, mutta summeri ehti soida, ennen kuin mies sai aikaiseksi laukausta.

− Noihin rankkareihin peilaan aika paljon tuota jatkoaikaa, ihan ansaitusti voitettiin. Varmasti kauden paras jatkoaika, vielä siihen nähden, miten kaveri tuli loppusekunneilla rinnalle. Hienosti kasasi joukkue itsensä, Laukkanen kiitteli.

Voittomaalikilpailussa Hokin Saarenpää ja Tomas Mikus laittoivat kiekon varmasti sisään SaPKon Miika Roineen ja Joonas Toivasen yritysten kilpistyessä Toloseen. Näin Hokki pääsi uudenvuoden viettoon toisen perättäisen voiton myötä, kun taas SaPKon kolmen ottelun voittoputki tuli päätökseensä.

− Nyt päästään taas harjoittelemaan, uusi vuosi huilitaan ja launtaina sitten jatketaan, päätti Laukkanen.

Joukkueet ovat tulessa seuraavan kerran ensi lauantaina, kun Hokki kohtaa Peliitat Heinolassa ja SaPKo isännöi JYP-Akatemiaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle