Korkiakosken veivi toi Hokille voiton hukattujen paikkojen illassa

MESTIS / Raportti
Hokki pääsi tuulettelemaan neljättä perättäistä kotivoittoa.
Kuva © Sami Kemppainen
Hokki ja RoKi väänsivät keskiviikkona Kajaanissa kauden toisen Pohjois-Suomen Mestis-derbyn. Vähämaalinen ottelu ei noussut suurten klassikoiden joukkoon, mutta tarjosi kuitenkin suhteellisen paljon vauhtia ja tunnetta.

Kajaanin keskiviikkoilta tarjosi fyysistä kamppailupelaamista ja tukun mehukkaita maalipaikkoja molemmissa päissä kenttää. Kummankin joukkueen viimeistely oli kuitenkin heikolla tasolla, kun taas vastaavasti maalivahdit torjuivat erinomaisesti läpi illan.

Kamppailun alkuun Hokki sortui roiskimaan kiekkoa, mikä tarjosi RoKille tilaisuuden saada otetta pelistä. Rovaniemeläisten hukkaaman ylivoimamahdollisuuden jälkeen isännätkin saivat pelin juonesta kiinni.

Avausmaalista vastasi kuitenkin RoKin Elias Klytseroff. RoKi-hyökkääjä pääsi nousemaan turhankin vapaasti keskialueen yli maalintekosektoriin asti, ja rannelaukaus kimposi Hokki-puolustuksen mailasta kajaanilaismaaliin.

− Miehekäs taistelu, olisi ehkä ollut pienellä onnella vähän enemmän otettavissa, ja ennen kaikkea ylivoimapelillä tuossa viimeisessä pätkässä, kommentoi RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen.

RoKi ei kuitenkaan saanut nauttia johtoasemastaan pitkään. Vielä lauantaina tuhoisaa jälkeä tehnyt Hokki-ylivoima oli tällä kertaa kehnoa, mutta heti ylivoimatilaisuuden päättymisen jälkeen Christoffer Seppelin pyöräytti kiekon maalille ja peliväline pomppi Paavo Hölsän varusteista verkkoon.

− Hyvätasoinen peli molemmilta joukkueilta. Tiesimme, että RoKi on pelannut vahvasti. Ensimmäinen erä oli meidän hyökkäyspelimme osalta hyvä, saimme hyvää jatkuvuutta hyökkäämiseen, näki Hokin Jari Laukkanen.

Maalihanat kiinni loppuillaksi

Illan pelitilannemaalit jäivät avauserän kihauksiin. Pelillisesti Hokki pystyi luomaan pitkiä painejaksoja RoKin päätyyn. Linnapaidat liikuttivat kiekkoa liukkaasti ja hyökkäsivät armotta karvaamaan välittömästi RoKin päästessä väliin.

Toinen erä tarjosi kummallekin joukkueelle ratkaisun paikkoja. Hokki pääsi erän puolivälin tienoilla lyhyen ajan sisään kilauttamaan kahdesti tolppaan, ja hetkeä myöhemmin Jarkko Harjula oli lähellä Mestis-kauden komeinta maalia. Hyökkääjä oli nokikkain Hölsän kanssa, mutta veto Harjulan omasta jalkovälistä nousi maalin yli.

− Koko peliä kun miettii, niin oliko kahden erän jälkeen taas 45 laukausta ja yksi maali. Aika paljoin ammuimme harakoille, mutta kyllä siellä osa meni kohtikin. Aika työlästä on tuo maalintekopelaaminen, Laukkanen sadatteli.

Hyökkäämään päästessään myös RoKilla oli tilaisuutensa. Rovaniemeläisillä oi erän lopulla vahva vaihe, jonka aikana tuhannen taalan maalipaikkoja syntyi kourallinen, mutta viimeistely oli luokatonta. Kapellimestarina hääri tuttu mies, tehottomuudestaan huolimatta upean pelin pelannut kultakypärä Juhani Tamminen.

Päätöserä tarjosi molemmille joukkueille vielä reippaasti ylivoimatilaisuuksia, RoKille myös 22 sekuntia kahden miehen ylivoimaa. Ottelu oli lämpöinen, ja lopulta turha kuumeneminen kostautui rovaniemeläisille. Vieraat olivat pääsemässä aloittamaan jatkoajan ylivoimalla, mutta kolmannen erän päätteeksi Radek Vozenilek nahisteli tiensä jäähylle, mikä tasoitti puntit.

Lopulta ratkaisu nähtiin voittomaalikilpailussa, jossa maalivahdit olivat muun ottelun tapaan rautaa. Ainoa onnistuja oli komeasti kiekon rystyltä verkkoon veivannut Markus Korkiakoski, mikä tarkoitti sitä, että kaksi pistettä jäi Kajaaniin.

− Vieraspeli ja yksi maali omiin, se on hyvä ja antaa enteitä, että jatkossa voimme saada siitä enemmän. Hyvä peli meiltä, jatkoi oikeastaan samaa kaavaa, mihin Jyväskylässä jäätiin, Hirvonen nyökytteli.

− Tänään olimme kärsivällisiä ja sitkeitä. Viimeisessä erässä voi nostaa esiin tuota meidän puolustamistamme ja alivoimapelaamistamme, ehkä siitä saimme voimaa tuohon loppuun. Nostaisin tuon viimeisen erän taistelun esiin, että ehkä sillä ansaitsimme tuon lisäpisteen, pyöritteli Laukkanen.

− Paljon hyvää oli meidän pelissämme, olen kyllä tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja esitykseen. Maalinteko kun onnistuisi vähän helpommin, niin kolmekin pistettä olisi voinut jäädä Kajaaniin. Ollaan kahteen tyytyväisiä, ja lähdetään kohti Etelä-Suomea, Hokki-valmentaja päätti.

Hokki jatkaa pelejään perjantaina, kun joukkue matkaa K-Vantaan vieraaksi. RoKi puolestaan palaa kaukaloon kotonaan lauantaina, tuolloin Lappiin saapuu sarjakärki SaPKo.

» Lähetä palautetta toimitukselle