Toisen erän ryhtiliike palautti Hokin voittokantaan

Hokki oli toipunut nopeasti kauden ensimmäisestä tappiosta.
Kuva © Emil Hansson
Mestiksen sarjakärki Hokki palasi yhden tappiollisen ottelun jälkeen voittojen tielle, kun se kaatoi kotikaukalossaan Peliitat lukemin 4-1. Peliitat ei onnistunut hyödyntämään isäntien sekoilua avauserässä, ja joutui lähtemään kotimatkalle tyhjin käsin.

Eilen kauden ensimmäisen tappionsa Kokkolassa Hermekselle kärsineen Hokin lähtö otteluun oli vaikea, vaikka isännät avausmaalin onnistuivatkin värkkäämään. Maali syntyi ottelun neljännellä minuutilla ylivoimalla Niklas Näpin toimesta.

Maalin jälkeen Hokilla oli vaikeuksia päästä sisälle peliin, mikä johti heinolalaisten pitkiin pyörityksiin isäntien päädyssä. Eilen Rovaniemeltä kolme pistettä napannut Peliitat painoi päälle hullun lailla, mikä pakotti Hokin vetäytymään puolustukseen ja ottamaan rangaistuksia.

− Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Tulimme hyvin pelin sisään. Meillä on ollut viime aikoina vähän vaikeuksia avauserien kanssa, kiitteli Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi.

Heinolalaisten ensimmäisen ylivoiman Hokki vielä tappoi, mutta toisen kajaanilaisrangaistuksen aikana Ville-Veikko Eerola lämäsi kiekon Tuukka Smuran längistä verkon perukoille.

− Todella sekava ensimmäinen erä meiltä. Menee varmasti osittain omaankin piikkiin, että miten joukkuetta valmennettiin. Tilanne oli uusi joukkueelle ja valmentajalle, kun jouduttiin lähtemään otteluun tappio niskassa. Pelasimme kyllä aivan eri jääkiekkoa, kuin olemme pelanneet koko syksyn, tiivisti Hokki-käskijä Jari Laukkanen omiensa avauserän ongelmat.

Ensimmäisessä erässä Peliitat tukki keskialueen todella tarkasti, eikä päästänyt Hokkia nousemaan punaviivaa ylemmäs. Isäntien hyökkäyksiinlähdöt vieraat saivat käännettyä ja luotua nopeita vastahyökkäyksiä.

Hokki luisteli vierailta jalat alta

Kotijoukkue tuli toiseen erään kuin uudestisyntyneenä, eikä aikakaan, kun Miska Humaloja kieputteli Peliitat-puolustuksen komeasti solmuun ja tarjoili kiekon avopaikkaan Näpille, joka sivalsi illan toisen osumansa puolityhjään rysään.

Käytännössä toisen erän viisi ensimmäistä peliminuuttia kiekkoiltiin yksin omaan Peliittojen päädyssä. Eritoten Humaloja, Näpin ja Markus Piispasen muodostama ketju pyöritti peliä ihailtavalla varmuudella.

Pian 2-1-maalin jälkeen Hokki lisäsi johtoaan, kun hyvän ottelun pelannut Radim Valchar runnoi pelivälineen maalinedustalta ohi Emil Larmin.

− Viimeiset 40 minuuttia oli meiltä todella hyvää jääkiekkoa. Erittäin nousujohteinen peli, olen todella tyytyväinen joukkueeseen, iloitsi Laukkanen.

Toisessa erässä Hokki riisui Peliitat käytännössä täysin aseista, eikä Smuran maalilla juuri vaarallisia tilanteita nähty. Kajaanilaiset pääsivät kokeilemaan myös ylivoimalla kolmeen otteeseen, mutta isäntien alkukauden murheenkryyninä ollut ylivoimapeli oli vaikean näköistä.

− En tiedä yllätyimmekö vähän itsekin hyvästä avauserästä. Erätauolla kaikki sitten näytti unohtuneen pukukoppiin. Toisessa erässä emme olleet pelissä ollenkaan läsnä, Merikivi totesi.

Hokin pyörittäessä pitkiä hyökkäysiä heinolalaisalueella alkoi pitkän vierasviikonlopun väsymys näkyä Peliittojen otteissa turhautumisena ja huonoina ratkaisuina kiekon kanssa.

Vieraiden kiri ei ottanut tuulta alleen

Hokilla ei näyttänyt olevan minkäänlaista hätää, vaikka Peliitat pyrki paineistamalla hakemaan kavennuspaikkoja heti kolmannen erän alkuhetkistä alkaen. Kajaanilaiset katkoivat heinolalaisten hyökkäykset alkuunsa.

Vieraat saivatkin vasta päätöserän jälkimmäisellä puoliskolla kunnon kirivaihteen silmään. Kuitenkaan aivan parhaille maalipaikolle Peliitoilla ei ollut asiaa.

Myös heinolalaismaalilla Larmi esitti muutaman paraatipelastuksen, kun kurinalaisesti puolustanut Hokki käänsi vierasjoukkueen hyökkäysyrityksistä nopeita vastahyökkäyksiä.

− Meiltä hyvä tasonnosto kolmanteen erään. Saimme tauolla energiaa, eikä tänään jäänyt yrityksestäkään kiinni. Ei vain tänään riittänyt, Merikivi sanoi.

Peliittojen kiriltä katkaistiin siivet lopullisesti viisi minuuttia ennen päätössummeria. Michal Kristof karvasi kiekon heinolalaispuolustukselta ja tarjoili kiekon Piispaselle, eikä kultakypärä erehtynyt.

− Yksi maali omiin eilisen hieman surullisemman Kokkolan reissun jälkeen. Joukkueessa on isoja arvomaailman asioita. Oli hyvätasoinen Mestis-peli, kova ja fyysinen kamppailu, kuten yleensä aina Peliittoja vastaan. Tästä on hyvä jatkaa tulevaan ensimmäiseen kolmen pelin viikkoon, päätti Laukkanen.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään tulevana keskiviikkona kotiotteluilla. Hokki saa vieraita Joensuusta ja Peliitat kohtaa JYP-Akatemian.