Peliitat jäähyili, Hokki juhli Saarenpään johdolla

Hokilla oli perjantaina aihetta juhlaan.
Kuva © Antti Varonen
Hokki juhlisti kuudettasadatta Mestiksen runkosarjaotteluaan komealla voitolla, kun se kaatoi Peliitat lukemin 5-2. Kotijoukkueen suurimpana sankarina hääri tehot 2+2 rohmunnut Niko Saarenpää.

Ottelu ratkesi erikoistilannepelaamiseen. Peliittojen alun energialataus meni yli ja heinolalaisjoukkueelle vihellettiin ottelussa peräti kahdeksan kahden minuutin rangaistusta Hokin selvitessä kolmella rangaistuksella.

Hokin viidestä maalista kolme syntyi Peliitat-rangaistuksen aikana. Joukkoon mahtui myös kyseenalaisia vihellyksiä ja lisäksi useita rikkeitä jäi viheltämättä molemmilta joukkueilta.

Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi ei kuitenkaan lähtenyt syyttämään tuomarilinjaa:

− Parempi joukkue voitti tänään. Hokki pelasi loistavaa ylivoimaa. Osa meidän jäähyistämme tuli aiheesta, osa oli sitten todella typeriä, heinolalaiskäskijä totesi.

Energialataus kääntyi Peliittoja vastaan

Peliitat tuli ottelun alkuun todella energisesti. Heinolalaiset pelasivat nopeaa ja suoraviivaista kiekkoa ja ajoivat taklaukset kovaa loppuun asti.

Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin Hokin sankari Niko Saarenpää illan ensimmäisellään. Miika Franssila ehti istua jäähyaitiossa 26 sekuntia, kunnes Saarenpään tarkka lämäri painui verkon perukoille Markus Korkiakosken loistavasta poikittaissyötöstä.

− Muutamassa ensimmäisessä vaihdossa nähtiin meiltä hyvä, energinen sisääntulo. Sen jälkeen otimme paljon jäähyjä, Merikivi sanoi.

Saarenpää vastasi myös Hokin 2-0-maalista avauserän lopulla. Toista otteluaan sairastuvalta paluunsa jälkeen pelannut Ville Määttä tarjoili kiekon viivasta maalin edessä päivystäneelle Saarenpäälle, jolla oli helppo työ laittaa peliväline ohi Andreas Bernardin.

Peliittojen hyvä alku sotkeutui jäähyihin, eivätkä vieraat päässeet maalin jälkeen enää kuskin paikalle. Vauhdikas ja viihdyttävä avauserä päättyi pieneen kähinöintiin keskialueella.

− Ylivoima toimi tänään pitkästä aikaa, siihen peliin olen tyytyväinen. Kuten Saarenpään Nikokin tuossa kopissa sanoi joukkueelle, muuten teimme viisi vastaan viisi-pelissä oikeastaan juuri sen tarvittavan, summasi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Peliittojen hyökkäyspeli nojasi vahvasti nopeisiin hyökkäyksiin ja pelin kääntämiseen. Hokki puolestaan pyrki rakentelemaan hyökkäyksiään syöttöpelin ja kiekkokontrollin kautta.

Lämpö nousi toiseen erään

Heti toisen erän alkajaisiksi Hokki pääsi kahden miehen ylivoimalle, eikä jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Bernard torjui Tomas Mikusin laukauksen suoraan Tomi Wileniuksen lapaan ja Wileniuksella oli helppo työ viimeistellä 3-0-osuma tyhjään verkkoon.

Erän alku mentiin rangaistusten jälkeenkin täysin Hokin komennossa. Merikivi yritti herätellä joukkojaan aikalisällä, mutta ilman sen näkyvämpää tulosta.

Heinolalaiset alkoivat turhautua, mikä johti tunteiden lämpenemiseen. Lopulta Riku Toivo ohjasi kiekon jo neljättä kertaa Peliitta-maaliin, jälleen ylivoimalla.

Reilua minuuttia myöhemmin Peliitat rikkoi vihdoin kuparisen. Antti Lehtonen selvitti Felix Westermarckin läpiajon komealla hanskatorjunnalla, mutta seuranneesta hyökkäyspään aloituksesta Westermarck kuittasi virheensä laukomalla 4-1-kavennuksen.

Heinolalaisjoukkue piristyi maalista hetkellisesti, mutta pian Hokki palasi kuskin paikalle.

Hokin pelaajista erityisesti puolustaja Janne Pälve onnistui kolmen syöttöpisteen lisäksi myös vastaamaan Peliittojen fyysiseen peliin ja jakelikin avojäätaklauksia hanakasti.

Hokin johtoasema piti

Kolmannen erän alkuun pelaajat olivat rauhoittuneet ja keskittyivät olennaiseen. Peliitat oli piristynyt ja onnistui painamaan pelin toistuvasti Hokin päätyyn.

Lopulta heinolalaiset saivat palkinnon painostuksestaan. Ville-Matti Koponen nappasi kiekon huolimattomasti pelanneelta kajaanilaispuolustukselta ja tarjoili pelivälineen Westermarckille, jolla oli helppo työ iskeä illan toinen osumansa.

− Kolmanteen erään saimme vähän paremman menon päälle, mutta emme siinäkään kuitenkaan ihan huippupaikoille päässeet. Hokki puolusti lopun hyvin, sanoi Merikivi.

− Puolustussuuntaan yksi oma kämmi, josta kaveri pääsi rokottamaan. Sen lisäksi todellisille huippupaikoille emme Peliittoja juuri päästäneet. Sen suhteen olen tyytyväinen myös kolmanteen erään, kiitteli Laukkanen omiaan.

Loppuajan Hokki puolusti viisaasti, piti kiekkoa hallussaan, mutta ei ottanut turhia riskejä. Lopulta Toivo pääsi nautiskelemaan illan toisellaan päätöslukemat taululle.

− Päätöserä oli juuri kuten kollega summasi, puolustimme järkevästi ja jämäkästi. Joissakin peleissä olemme olleet varmasti parempiakin tuossa johtoasemassa pelaamisessa, Laukkanen totesi.

− Hyvää kotijoukkuetta vastaan meiltä ei ihan kohtuullinen esitys riitä lähellekään. Jokaisen voiton eteen tarvitaan aivan helvetin hyvä suoritus. Tänään emme olleet lähelläkään sitä, myönsi Merikivi.

− Tämä oli Hokille juhlaottelu, josta annoinkin ison kiitoksen joukkueelle. Oli kunnia-asia meille kaikille päästä pelaamaan ja edustamaan tätä seuraa tässä hetkessä. Seura vetää kuudettasadatta runkosarjaotteluaan Mestiksessä, joten se on varmaan ainakin todistanut kuuluvansa tähän sarjaan. Sen puolesta hoidimme tänään leiviskämme mielestäni tyylikkäästi, päätti Laukkanen.

Peliitat matkustaa yön aikana Savonlinnaan SaPKon vieraaksi. Hokki saa harjoitella rauhassa aina keskiviikkoon asti, jolloin se kohtaa Mikkelissä Jukurit.