Hokki palasi voittojen tielle Peliittojen kustannuksella

Hokki päätti viikon hienoon voittoon.
Kuva © Kiia Aha
Lauantai-illan huumaa Kajaanissa tarjosivat tällä kertaa Hokki ja Peliitat. Kotiyleisö pääsi todistamaan isäntien ehjää suoritusta, joka päättyi kajaanilaisten ansaittuun kotivoittoon lukemin 3-1. Isännät ottivat tärkeän voiton kahden hävityn pelin päätteeksi. Vierailijoille tappio oli toinen kahden päivän sisään.

Kajaanissa nähtiin kaksi ennakkoon väsynyttä joukkuetta. Kumpikin tuli otteluun allaan tappio perjantain vierasottelusta. Hokki oli palannut Keuruulta takaisin Kajaaniin aamuyöllä, kun taas Peliitat oli Savonlinnasta lähdettyään yöpynyt Kuopiossa ja matkustanut Kajaaniin vasta tänään.

− Oli todella kova viikonloppu, aamuyöllä oltiin takaisin Kajaanissa ja sen tietää, että kun iltapäivällä pelataan, niin onhan se kova leikki noille pelaajille, sanoi Hokki-valmentaja Jari Laukkanen.

Liekkö aamun bussimatka painanut vieraiden jaloissa, sillä kotijoukkue tuli ottelun alkuun todella kovaa ja nälkäisenä ja loikin pitkiä painostusjaksoja Peliittojen päätyyn. Heinolalaiset jäivät alussa statistin rooliin. Ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen peli tasoittui ja vieraatkin pääsivät hieman paremmin mukaan peliin.

− Alku oli meiltä hankala. Saatiin jäähy heti alkuun ja Hokilla on kyllä erittäin hyvä ylivoima. Rautiola piti meitä erän alussa pystyssä. Meni oikeastaan kuten suunniteltiinkin, että puolustetaan se avauserä ja isketään jos paikkaa tulee, avasi päävalmentaja Lauri Merikivi Peliittojen taktiikkaa.

Kumpikin joukkue onnistui luomaan avauserässä muutamia laadukkaita maalipaikkoja, avausmaalia ei kuitenkaan tässä vaiheessa vielä nähty.

− Kiitosta pitää antaa pelaajille, että saatiin noin jämpti peli tuohon. Pelattiin hyvin puolustussuuntaan ja oltiin kärsivällisiä. Mielestäni oltaisi ehkä voitu jo aikaisemmassa vaiheessa ratkoa peliä, sanoi Laukkanen.

− Alkuviikon kahdessa pelissä ei päästy oikein omalle tasolle. Tänään joukkue suoriutui hyvin. Ei ollut maalivahdille kovin paljoa vaikeita tilanteita. Joukkue uhrautui viivakuteihin paljon aikaisempaa paremmin, jolloin ei tullut maalin eteen pahoja hässäköitä, kommentoi 23 torjunnallaan Hokin suurimpiin sankareihin lukeutunut Samuel Jukuri.

Erän alut Peliittojen kompastuskivenä

Peliitoille erän alut olivat tänään vaikeita. Toiseen erään Hokki tuli jälleen kovalla sykkeellä ja tällä kertaa myös maaliverkko heilui. Balazs Sebok katkaisi Christian Silfverin harhasyötön ja karkasi läpiajoon. Irtokiekon suti sisään Jesse Puljujärvi. Toinen maali oli Tomas Mikusin käsialaa. Slovakkihyökkääjä taisteli kiekon haltuunsa maalin edestä ja laukoi pienestä kulmasta pelivälineen ohi Antti Rautiolan.

Tähän otteluun yhteen laitettu Hokin kakkosketju Mikus – Sebok – Puljujärvi pelasi maalien lisäksikin todella pirteästi.

− Toisen erän ensimmäiset kahdeksan minuuttia olivat se, miksi ei tänään meille pisteitä tullut. Jäätiin vähän sivusta seuraajiksi, Hokki paransi omaa menoaan, mutta mekin jäätiin vähän telineisiin, sanoi Merikivi.

Maalin jälkeen peliittavalmentaja otti aikalisän ja erän jälkimmäinen puolisko mentiinkin vahvasti vieraiden komennossa. Vyörytys katkesi kuitenkin Miika Heikkilän ottamaan koukkaamisjäähyyn, jota seuranneen ylivoiman Hokki hyödynsi. Maalinteossa onnistui kultakypärä Antti Kalapudas.

Hokin johtoasemassa pelaaminen onnistui

Heinolalaisten kiriä kolmannen erän alussa vaikeuttivat perättäiset rangaistukset. Alivoimat selvitettyään vieraat olivat enemmän kiekossa. Hokki ei kuitenkaan passivoitunut, vaan karvasi aggressiivisesti ja rakenteli rauhassa myös omia hyökkäyksiään.

− Meillä on ollut johtoasemassa pelaamisessa vähän monenlaista suorittamista. Tämä oli mielestäni yksi parhaimpia. Vaikka tuossa yksi maali tuli tuohon loppuun, niin mitään rumputulta, jatkuvia paikkoja tai kahden minuutin painostusjaksoja vierasjoukkue ei saanut, kiitteli Laukkanen.

Peliittojen Roni Rukajärvi pääsi vielä laukomaan kavennuksen vieraiden pelatessa ilman maalivahtia. Lähemmäs heinolalaiset eivät enää tulleet.

− Kolmanteen erään ja toisen erän loppuun saatiin vielä hyvä taisteluvaihe silmään, pitää olla ylpeä. Tultiin vielä mukaan tähän peliin, mutta ei riittänyt tällä kertaa. Pisteet Kajaaniin ja onnittelut Hokille, totesi Merikivi.

− Tämä oli todella kova viikko. Kova peli keskiviikkona, matkustusrasitus ja vielä tämä peli. Täytyy kyllä todella paljon nostaa hattua pelaajille, että saatiin vielä tällainen esitys aikaiseksi. Huomenna huilataan ja maanantaina aletaan valmistautua ensi keskiviikon peliin, päätti Laukkanen.

Molempien joukkueiden kausi jatkuu kotiottelulla ensi keskiviikkona. Hokki saa vieraakseen Jukurit, kun Peliitat puolestaan isännöi LeKiä.