Väsynyt Hokki puristi LeKin kumoon – taustajoukot mukana hyvässä ja pahassa

Hokki suuntasi voiton saattelemana tauolle.
Kuva © Antti Varonen
Hokki ja LeKi lähtivät maajoukkuetauolle tasaisissa merkeissä, kun joukkueet kohtasivat Kajaanissa lauantai-iltana. LeKi ei onnistunut hyödyntämään Hokin väsymystä ja lopulta voitto kirjattiin isännille lukemin 5-2.

Ottelusta muodostui melkoisen väsynyt vääntö. Kumpikin joukkue oli pelannut myös perjantaina ja matkustanut yön selässä Kajaaniin tappio niskassaan, Hokki Mikkelistä ja LeKi Rovaniemeltä. Molemmat kärsivät myös hyökkääjäpulasta.

− Pelataan ammattilaissarjaa ja yksi joukkue kiertää kolmella kentällä. Erikoinen homma, ettei Suomesta löydy yhtään innokasta nuorta, tai miksi ei vanhempaakin miestä, joka haluaisi Mestistä pelata. Voisin tällaisen avoimen työpaikkailmoituksen laittaa vesille, että LeKi tarvitsisi pari pelaajaa, täräytti lempääläläisten päävalmentaja Juha Juujärvi lehdistötilaisuudessa.

− Olisi kiva pelata neljällä kentällä neljää kenttää vastaan, se antaisi fyysisesti paremmat lähtökohdat puristaa ketju kenttää vastaan. Äijät laittoivat itsensä hienosti likoon tänään, ei jäädä sitä murehtimaan, ettei ole rosteria.

− Minimaalisella energialla olimme liikenteessä. Meillä pelasi yksi pakkipari laitureina, niin saimme sitä kautta neljä kenttää kasaan, kertoi Hokin Jari Laukkanen joukkueen tilanteesta.

Ottelun avauserä oli tasainen. Kymmenellä hyökkääjällä Kajaaniin saapuneen LeKin Sami Laakso tipahti alkuminuuteilla pois kokoonpanosta, joten vierasjoukkue joutui tulemaan toimeen kolmella hyökkäysketjulla.

Tuomarilinja oli lauantaina todella tarkka. Rangaistuksia vihellettiin välillä todella heppoisin perustein, ja myös molempien joukkueiden kapteeneilla oli asiaa tuomaristolle heti ensimmäisellä mainoskatkolla.

Avauserän ainoasta osumasta vastasi Hokin Ville Saukko. Saukon ensimmäisen yrityksen Henri Kiviaho vielä torjui, mutta jatkotilanteesta Hokki-puolustaja runnoi kiekon maalin takaa verkon perukoille.

Toisessa erässä LeKi-hallintaa ja valmentajan ulosajo

Kamppailun toinen erä eteni hyvin vahvasti LeKi-merkeissä. Kajaanilaisten maalilla ensimmäistä Mestis-peliään torjunut kärppälaina Sami Väliharju joutui melkoiseen kiekkosateeseen, mutta suoriutui urakastaan vakuuttavasti. 29 torjuntaan mahtui myös muutama huippupelastus.

− Pelillisesti emme ole olleet miesmuistiin yhtä lirissä, kuin toisessa erässä, onneksi selvisimme siitä kuivin jaloin. Lainamaalivahti oli siinä hetkessä mies paikallaan ja iso tekijä meidän voittomme takana, Laukkanen kiitteli nuorukaista.

Erän osumat kirjattiin kuitenkin tasan. Hokki siirtyi 2-0-johtoon ylivoimalla, kun Roni Viirlas vapautui laukaisupaikkaan, ja kiekko kimposi erinomaista maskia tehneen Antti Kurkisen kautta verkon perukoille.

LeKi tuli mukaan peliin erän puolessa välissä Hokin kiekollisen pelin oltua todella sekaisin. Kiekonriiston jälkeen Valtteri Järviluoma onnistui luikertelemaan maalipaikalle ja tuomaan vieraat maalin päähän.

− Maalintekotehokkuus, siinä Hokki oli tänään meitä parempi. Koko toinen erä tuohon kolmannen erän alkuun asti oli sellainen fiilis, että olemme ansainneet tästä voiton, totesi Juujärvi.

Vain sekunteja ennen taukosummeria saatiin erätauolle lisää keskusteltavaa. LeKin kapteeni Jimi Santala loukkaantui vaarattoman näköisestä tilanteesta ja jäi makaamaan jäälle. Lääkäri antoi odottaa itseään kutsuista huolimatta, mikä kuumensi apuvalmentaja Miikka Kuuselan tunteita.

Santala palasi lopulta mukaan kolmanteen erään, mutta Kuuselalle tuomittiin ulosajo huuteluidensa seurauksena.

Hokki karkasi päätöserässä – LeKi-huoltaja sankarina

Kahden aikaisemman erän tapaan myös kolmas erä alkoi Hokin rangaistuksella, ja tällä kertaa LeKi myös käytti ylivoimatilaisuutensa. Kiekko pomppi Jonatan Tanukselle, joka laukoi pelivälineen vastustamattomasti ohi Väliharjun.

Moni olisi odottanut Hokin lannistuvan vieraiden noususta, mutta kajaanilaisjoukkue jatkoi lisämaalien jahtaamista raivokkaasti. Lopulta yritys palkittiin, kun Samu Pyykkönen pääsi kiekonriiston seurauksen veivamaan pelin 3-2:een.

− En tiedä meneekö väsymyksen piikkiin, mutta harmittavaan omaan virheeseenhän se peli ratkesi. Kaksi kaveria siinä törmäsivät toisiinsa, ihan hyvin kiekkokontrollissa. Siinä pääsi Hokki kontraamaan ja iskemään sen voittomaalin, sen jälkeen peli oli vaikeaa, Juujärvi kertasi osumaa.

Maalin jälkeen nähtiin ikävä tapaturma. Katsomoon kimmonnut kiekko osui nuoreen Hokki-faniin kipeän näköisesti. Paikalle kiiruhti ensimmäisenä jääpussin kanssa LeKin huoltaja, joka sai myös ottelun jälkeen huomiota upeasta toiminnastaan kenttäkuulutuksen ja yleisön antamien aplodien muodossa.

Jään puolella Markus Korkiakoski vei Hokin jälleen kahden maalin karkumatkalle tarkalla rannelaukauksellaan. Osumasta LeKi ei enää toipunut. Hokki ei passivoitunut, vaan pelasi hyvää ja aktiivista peliä johtoasemassa. Lopulta prässäys palkittiin Michal Kristofin tyhjään verkkoon tekemällä 5-2 -maalilla.

− Tyytyväinen olen tuohon peliin. Harmittaa, että jäimme esityksestä huolimatta ilman palkintoa, matkalla putosi yksi mies pois ja toinenkin oli lopun mukana vähän puolikuntoisena, Juujärvi harmitteli.

− Siitä huolimatta, että LeKi tuli tasoihin, niin joukkue ei väsyneenäkään turhautunut. Täytyy nostaa hattua meidän aitiollemme, pysyimme positiivisena ja tällä kertaa ansaitsimme onnen tätä kautta. Kova kuukausi takana, pienillä olemme menneet ja siinä ehkä näkyi tänään, että energiat on käytetty. Hyvä, että pystyimme puristamaan, kevättä silmällä pitäen nämä ovat hyviä kokemuksia, päätti Laukkanen.

Mestis palaa maajoukkuetauolta reilun viikon päästä. Tuolloin Hokki vierailee Kokkolassa Hermeksen kotiluolassa, ja LeKi isännöi TUTOa.