LeKin kuuden miehen kirikään ei himmentänyt Hokin viikkoa

MESTIS / Raportti
Christoffer Seppelin pääsi voiton lisäksi tuulettamaan maalia.
Hokki ja LeKi päättivät rankan kolmen ottelun viikkonsa lauantaina keskinäiseen kamppailuun Kajaanissa. Vahvasti aloittanut LeKi ei onnistunut karkaamaan reilun viiden minuutin ylivoimansa aikana toisessa erässä, ja lopulta isäntäjoukkue paineli selvänumeroiseen voittoon.

LeKi saapui Kajaaniin Rovaniemeltä, josta joukkue kairasi perjantaina vierasvoiton. Ottelun avauserään vierasjoukkue tulikin todella kovalla sykkeellä. Lempääläiset ottivat Hokilta tilan pois ja karvasivat todella aggressivisesti pakottaen isännät roiskimaan kiekkoa.

− Lähtökohtaisesti meillä oli useamman tuhannen Liiga-pelin vuori tuossa kiivettävänä. LeKi oli todella jämäkkä ensimmäisessä erässä, ei kamalasti ilmaista tilaa ollut missään päin kenttää. Me olimme tänään valmiita, mutta kynnet eivät vain riittäneet parempaan, kuin mitä onnistuimme esittämään, antoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen tunnustusta vieraille.

LeKin riveissä pelasi lukuisia Liiga-konkareita, ja erityisesti puolustajat Pasi Puistola, Antti Bruun ja Otto Honkaheimo toivat vierasjoukkueen alakertaan rauhallisuutta ja pelasivat todella varmaa peliä, eikä Hokki päässyt juurikaan paineistamaan.

Erän lopulla LeKin hurja työnteko tuotti tulosta, kun Risto Mattilan kiekonmenetyksen jälkeen peliväline pelattiin Miiko Hintzille, joka ei paikastaan erehtynyt.

− Hetkittäin sellaista peliä, kuin tällä tasolla kuuluu ollakin. Tarkkaa, hyvää puolustamista, molemmat joutuivat tekemään ison työn maalipaikkojen eteen, tyytyi LeKi-valmentaja Juha Juujärvi toteamaan.

Viiden minuutin alivoima sytytti Hokin

LeKi jatkoi vahvaa peliään myös ottelun toisessa erässä, ja katsomossakin ilmeet vakavoituivat, kun Hokille tuomittiin iso kasa alivoimaa. Ensin Matti Kaarlela lähti istumaan huitomisesta, ja noin minuutti myöhemmin Aleksi Mäkelälle tuomittiin 2+2 minuutin rangaistus korkeasta mailasta.

Hokki taisteli urhoollisesti läpi viiden minuutin alivoimansa, johon siis sisältyi myös vajaa minuutti LeKin kahden miehen ylivoimaa. Vieraiden pyöritys jäi hieman vaisuksi, eikä erityisen vaarallisia paikkoja päässyt syntymään.

Rangaistusten päättymisen jälkeen pelin suunta kuitenkin kääntyi kohti LeKi-maalia, eikä aikakaan, kun Christoffer Seppelin pääsi tuikkaamaan Sami Anttilan maalin takaa tarjoileman kiekon ohi monta hyvää koppia ottelussa ottaneen Nico Vikstenin.

− Kyllä meillä tänään bensa loppui. Hukkasimme 5-3-ylivoiman ja pitkän 5-4-ylivoiman, emmekä onnistuneet siitä 2-0-maalia tekemään. Hokki teki tänään kaksi maalia ylivoimalla, me emme yhtään. Siinä oli tänään iso ero, Juujärvi sanoi.

− Olen samaa mieltä, toisen erän jäähyt olivat piste, josta joukkueeseemme syttyi se roihu tänään. Siitä meidän joukkueemme peli sitten avautui, ja mielestäni paranikin sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan, komppasi Laukkanen kollegaansa.

Hokki-vyöry ei kuitenkaan tasoitukseen pysähtynyt. LeKillä oli pienoinen pyöritys Hokki-päädyssä, kunnes kaksikko Anttila-Aku Kestilä onnistui nappaamaan kiekon. Muu ketju suuntasi helpottuneena vaihtoon, mutta nuori Kestilä lähti polkemaan vielä hampaat irveessä karkuun, ja sivalsi pelivälineen LeKi-maaliin.

Hetkeä aikaisemmin Anttila oli esittänyt hienoa uhrautumista syöksymällä pää edellä peittämään viivasta lähtenyttä LeKi-laukausta.

Maalivahdin aikainen poisottokaan ei pelastanut LeKiä

Heti kolmannen erän alkajaisiksi Hokki sai lisää aihetta riemuun, tällä kertaa ylivoimalla. Uransa ensimmäisen Mestis-maalin aikaisemmin tällä viikolla iskenyt Sakari Turtiainen heitti kiekon viivasta maalille, ja se painui ohi maskissa olleen Vikstenin.

Osuma syntyi LeKin väärästä vaihdosta tuomitun rangaistuksen aikana. Juujärveä ottelun suhteellisen erikoinen tuomarilinja ihmetytti:

− Molemmin puolin tuli hieman erikoisia tilanteita tänään tuomarinelikolta, ja tämä väärä vaihto oli kyllä koomisin niistä. Ikävää, että näin ratkaiseva maali tuli sen aikana. Selkeästi meidän pelaaja-aitiomme puolella joku koski kiekkoon, ja niin vain siitä saatiin väärä vaihto keksittyä.

Ottelu eteni aina erän jälkimmäiselle kymmenminuuttiselle asti LeKin yrittäessä hakea kavennusta, mutta Hokin pelatessa tehokkaasti maalipaikat pois.

Samu Pyykkösen komennettiin rangaistusaitioon elän puolivälissä, ja ylivoiman aikana Juujärvi veti ässän hihastaan vaihtamalla maalivahdin kuudenteen kenttäpelaajaan, vaikka peliaikaa oli jäljellä vielä seitsemän ja puoli minuuttia.

Kuudella miehellä LeKi pyörittikin peliä varsin näyttävästi, mutta maalivahti Antti Lehtosen johdolla Hokki selvitti tilanteet, apunaan myös rahtunen hyvää onnea.

− Kuudella miehellä erittäin hyvää pelaamista. Monta paikkaa siinä oli, mutta emme enää saaneet kavennusta aikaan, kehui Juujärvi joukkojaan.

Lopulta kotijoukkue onnistui ratkaisemaan ottelun, kun tähän otteluun kokoonpanoon palannut Mäkelä sijoitti kiekon tyhjään LeKi-maaliin. Viimeisellä minuutilla Hokki vielä kaunisteli lukemia ylivoimalla. Niklas Näppi karisti Bruunin niskastaan ja ampui kiekon tarkasti etuyläkulmaan.

− Hokki oli hyvä. Joukkueellemme oli hienoa nähdä, mikä on tässä sarjassa kärjen vaatimustaso. Hyvin liikkuvaa hyökkäysalueen hyökkäyspeliä, meillä on yhä moni äijä vaiheessa. Vaikka Liiga-kokemusta on paljon, niin kun pelaat kauden kolmatta ottelua ja kolmatta ottelua tällä viikolla, niin bensa hieman loppuu, Juujärvi antoi tunnustusta isännille.

− Hyvin nousujohteinen peli, olimme kärsivällisiä ja sitkeitä, tämä oli jälleen sellainen peli. Vaikka vastustajalla oli niitä satoja Liiga-pelejä vyöllä, niin pelituntuma ei ollut paras mahdollinen. Illan kulku kyllä miellytti omaa silmääni ja omaa ajatustani siitä, miten markkinoin tämän illan tuolle joukkueelle, Laukkanen tiivisti.

− Keskiviikon pelin puolen pelin koomailua lukuunottamatta saimme ehjän viikon alle, ja onhan yhdeksän pistettä aika kova suoritus tässä sarjassa. Erityisesti lämmittää, että ylivoimapeli on alkanut toimia paremmin. Täytyy myös painottaa LeKin hyvyyttä tänään. Nyt voitimme kovan joukkueen, tyytyväinen Hokki-valmentaja päätti.

Molemmat joukkueet palaavat kaukaloon ensi perjantaina, jolloin Mestiksessä pelataan revanssiviikonloppua. Hokki vierailee Pohjois-Suomen derbyssä Rovaniemellä, LeKi taas kohtaa Peliitat Heinolassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle