Kapteenin kauden ensimmäiset siivittivät Hokin voittoon

Hokki-kapteeni Ville Hyvärinen osui perjantaina kahdesti.
Hokki oli tyly isäntä LeKille perjantai-iltana, kun se nappasi kolme sarjapistettä puhtaalla 4-0-voitolla. Väkevän pelin pelanneen isäntäjoukkueen suurimmat sankarit olivat kapteeni Ville Hyvärinen ja maalivahti Antti Lehtonen.

Hokki ratkaisi ottelun lopullisesti toisessa erässä, jossa se karkasi jo neljän maalin karkumatkalle. Erässä vierasjoukkue jäi tyystin vaille mahdollisuuksia isäntien kovan karvauspelin ja vahvan kaksinkamppailupelaamisen alla.

− Toisessä erässä oltiin kauden pahimmassa pyörityksessä. Hokki ei antanut meille toisen erän kovan karvauksen ja kolmannen erän viisaan pelaamisen myötä mitään palaa, totesi LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi.

Avauserä kaksijakoisissa merkeissä

Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia mentiin LeKin komennossa. Hokin hyökkäyksiinlähdöt olivat vaikeita ja avaussyötöt karkasivat pitkiksi kiekoiksi.

LeKi pääsi pitkien kiekkojen myötä ilmaiseksi Hokki-alueelle ja onnistui luomaan kiitettävästi painetta. Huippuluokan maalipaikkoja vieraat eivät kuitenkaan saaneet aikaan.

− Haettiin hyvää valmistautumista peliin ja mielestäni siinä ensimmäisessä erässä onnistuimme. Kotijoukkue ei päässyt omaan pelirytmiinsä kiinni, pidimme hyvin kiekkoa ja saimme hyvin painetta, sanoi Juujärvi.

Ottelun käännekohta nähtiin erän puolessa välissä, kun Niko Saarenpää vapautti Tomas Mikusin nokikkain Aaro Peltosen kanssa kajaanilaisten pelatessa ylivoimalla. Mestiksen maalipörssin kärkinimi ei erehtynyt, vaan upotti jo kauden 20. osumansa.

Hokin peli parani silminnähden maalin jälkeen ja jatkui nousujohteisena. 2-0-osumasta vastasi hyvään vireeseen joulun jälkeen päässyt Heikki Klemetti, joka pääsi nopeiden poikittaisliikkeiden sarjan jälkeen kiepauttamaan kiekon tyhjään maaliin.

− Jos en ihan väärin laskenut, niin maalipaikat olivat meille 5-1, kunnes Hokki teki toisesta ja kolmannesta paikastaan maalit. Sitten meidän ilmapallomme tyhjeni, Juujärvi tiivisti avuaserän kulun.

− Ensimmäisessä erässä olimme maalipaikoissa tehokkaita, tyytyi Hokki-valmentaja Jari Laukkanen toteamaan.

Hyvärinen johdatti toisen erän Hokki-hurmosta

Toisessa erässä Hokki jatkoi siitä, mihin avauserän lopulla jäi. LeKi oli vaikeuksissa kajaanilaisten kovan paineen alla.

Erän hahmoksi nousi Hokin kapteeni Ville Hyvärinen, joka iski ensimmäiset varsinaiset maalinsa yli kahteen vuoteen. Varsinaiset siksi, että Mika Koiviston viime kevään pronssiottelussa iskemä maali on virallisissa tilastoissa edelleen Hyvärisen nimissä.

Hyvärisen ensimmäinen osuma oli tahtomaali. Isokokoinen puolustaja väänsi kiekon maalin kulmalle ja lirautti jäätä pitkin verkon perukoille.

Maalin jälkeen Hokki jatkoi pyöritystään, eikä LeKiä auttanut edes aikalisä. Lempääläisten pelihuumori oli koetuksella, mikä johti torikokouksiin ja tunteiden lämpenemiseen.

Hyvärinen onnistui toistamiseen noin viisi minuuttia edellisestä. Puolustaja nousi hyvin maalille ja laukoi kiekon ohi Peltosen.

4-0-maalin jälkeen LeKin otteissa paistoi turhautuneisuus ja jopa luovuttaminen. Erän loppu oli pääosin pelailua, mutta edelleen tiukassa kajaanilaishallinnassa.

− Toisessa erässä maalipaikkoja oli yllin kyllin. Jos olisi jatkettu avauserän tehokkuudella, olisivat lukemat voineet olla melko rumat LeKin kannalta, perjantaina vuoden jatkosopimuksen Hokin kanssa solminut Laukkanen tuumi.

− 2-0-maalin jälkeen kentällä oli seuraavat 30 minuuttia käytännössä yksi joukkue, Juujärvi sanoi.

Pää pystyyn juoksulenkin kautta

Vahvana hallin käytävillä velloneen huhun mukaan Juujärvi oli passittanut toisella erätauolla joukkueensa juoksemaan hallia ympäri. Totta tai ei, LeKi palasi päätöserään selkeästi piristyneenä.

Kylläiseltä näyttänyt Hokki ei enää hyökännyt yhtä aggressiivisesti, jolloin vierailijat pääsivät rakentelemaan myös omaa kiekollista peliään. Myös tunteet olivat viilentyneet erätauon aikana, eikä suurempia ylilyöntejä nähty.

− Olen erittäin tyytyväinen kolmannen erän jämäkkään pelaamiseen. Siinä oli viisautta ja siinä oli myös vahvaa kamppailupelaamista. Ei pelattu tyhmästi tai tyhmänrohkeasti, vaan juuri kuten johtoasemassa pitää pelata, kiitteli Laukkanen omiaan.

Lopussa LeKi haki avausmaalia vielä ilman maalivahtia, mutta Hokki-maalilla hienon ottelun torjunut Antti Lehtonen pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä nollapeliään.

− Alun jälkeen ei henkeä saatu päälle enää missään vaiheessa. Yritettiin lopussa vielä ilman maalivahtia rääpiä kasaan jotain muutakin positiivista tästä päivästä, kuin lämmin ruoka. Tänään joudutaan tyytymään siihen lämpimään ruokaan, Juujärvi kertoi.

− Täytyy olla todella tyytyväinen tähän kahden viikon jaksoon. Yksittäisiä pistoja ympäri Suomea on käyty järkyttävä määrä, mutta vielä saatiin ryhmä kasaan kovan Jyväskylän pelin jälkeen, Laukkanen iloitsi.

− Kiitosta täytyy antaa pelaajille. Fakta on se, että jokaisessa pelissä kaikki käytettävissä olevat pelaajat ovat olleet kokoonpanossa. Nyt on oltu kovilla muutenkin kuin henkisesti, Hokki-käskijä jatkoi.

Tuloksen myötä LeKin neljän ottelun mittainen voittoputki tuli päätökseensä. Lempääläisten seuraava mahdollisuus palata voittojen tielle on jo lauantaina SaPKon vieraana. Hokki pelaa seuraavan ottelunsa niin ikään Savonlinnassa, jossa se kohtaa SaPKon ensi keskiviikkona.

Edit. 16.1. 23:16 Lisätty tekstin loppuun Ville Hyvärisen twiitti.