Hokki tyrmäsi LeKin revanssiviikonlopun avauksessa

Tomas Mikus hurjasteli LeKiä vastaan tehot 1+3.
Kuva © Antti Varonen
Hokki oli revanssiviikonlopun Hokki-LeKi-otteluparin avausottelussa tyly isäntä peitottuaan vieraansa lukemin 6-1. Kajaanilaisten maalijuhlat alkoivat avauserässä ja kestivät aivan loppuhetkille saakka.

Hokki ratkoi ottelun käytännössä jo avauserässä, jossa se onnistui maalinteossa kolmeen otteeseen. Lukemat eivät kuitenkaan kerro koko totuutta pelistä, sillä myös vierailla oli varsinkin päätöserässä omat paikkansa. Kotijoukkue oli kuitenkin lopulta selkeästi parempi ja venytti voittoputkensa täysin ansaitusti jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

− Hokki oli tänään kaikessa selkeästi edellä, yksilötasolla ja joukkueena. Tulos on se mikä ansaittiin, myönsi myös LeKi-valmentaja Juha Juujärvi.

Ottelu käynnistyi tunnustelevasti tasaisissa merkeissä. Mitä pidemmälle avauserää pelattiin, sitä enemmän hallinta kuitenkin siirtyi Hokille. Maalihanat aukesivat erän puolenvälin ylittyessä, kun Tomas Mikus ja Santeri Vuoti vapautuivat kaksi vastaan yksi -hyökkäykseen. Mikus syötti ja Vuoti iski varmasti Hokin johtoon.

Seuraavan kerran kiekko löytyi LeKi-maalista hetkeä myöhemmin, kun Miska Humaloja ajoi vahvasti maalille. Osuma kuitenkin hylättiin maalikehikon siirryttyä pois paikoiltaan. Tilannetta seuranneen ylivoiman aikana Riku Toivo pyssytti kajaanilaiset kahden maalin karkumatkalle.

Hokin seuraavaa osumaa kajaanilaisyleisön tarvitsi odotella vain 21 sekuntia. Samu Pyykkönen luikerteli kiekon kanssa alueelle ja laukoi pelivälineen ylänurkkaan.

− Joukkue oli valmistanut tänään hyvin itsensä. Himpun verran pienehköllä energialla numerot olivat meidän kannaltamme positiiviset ensimmäisen erän jälkeen.

− Oli erikoinen erä. Tällä kaudella on jouduttu yleensä näkemään paljon enemmän vaivaa maalinteon eteen, sanoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

− Huikean hyvällä maalivahtipelillä ja kohtalaisella viimeistelyprosentilla olisi ehkä voinut saada jotain anteeksi ja selvitä ensimmäisestä erästä hengissä, pohti Juujärvi.

Lisää pökköä pesään toisessa erässä

Toisessa erässä isäntäjoukkue jatkoi siitä mihin jäi. Janne Niva ohjasi maalin edestä 4-0, mikä riitti LeKi-maalilla torjuneelle Lassi Yrjölälle. Tolppien väliin luisteli Jerry Kaukinen.

Maalin jälkeen Hokki nosti hieman jalkaa kaasulta ja vieraat saivat luotua painetta kajaanilaisten päätyyn. Juujärven lukuisat ketjumuutokset piristivät joukkueen peliä ainakin hetkellisesti.

Lempääläläisten myllytys päättyi Toni Niemen rangaistukseen, jota seurasi jo viides Hokki-maali. Ylivoimalla kajaanilaiset eivät onnistuneet, mutta välittömästi vierasjoukkueen tultua täysilukuiseksi Niva antoi kauniisti poikittain ja Mikus laukoi Kaukisen nollan rikki.

Hokin peliä sotki omalta osaltaan Humalojan loukkaantuminen toisen erän alussa, jonka seurauksena isäntien ketjukoostumukset elivät läpi ottelun lopun.

LeKille tarjottiin erän aikana kavennuspaikkaa kahden miehen ylivoimalla, mutta Hokin alivoima kesti maalivahti Samuel Jukurin johdolla.

− Olisi ehkä saatu pelata vielä, mutta se meni viimeistään toisen erän hölmöilyihin, päivitteli Juujärvi.

Päätöserässä pelailua ja pari maalia

Kolmas erä tarjosi yleisölle pääasiassa hieman hengetöntä pelailua ja vielä pari maalia. LeKi onnistui rikkomaan hienon Mestis-debyytin tehneen Jukurin nollat, kun Henri Tuominen laukoi kiekon puolityhjään maaliin Patrik Laineen syötöstä.

Maalin jälkeen lempääläläiset hallitsivat peliä näennäisesti, mutta eivät onnistuneet hyödyntämään paikkojaan. Kertaalleen kiekko pomppi jo Jukurin takana maaliviivalla, mutta Hokki-puolustus oli hereillä.

− Toisen erän jälkeen, kun peli alkoi ratketa, molemmilla joukkueilla katseet alkoivat olla jo kohti huomista, kun samat joukkueet ovat jälleen vastakkain, totesi Laukkanen.

Ottelussa nähtiin vielä yksi maali, kun Eemeli Sormunen onnistui ottelun viimeisellä minuutilla iskemään uransa ensimmäisen Mestis-maalin.

− Tämä oli hyvä peli meille, saatiin kolme pistettä. Se ei valitettavasti auta yhtään huomenna, kun kiekko putoaa jäähän Lempäälässä kello 17, tuumi Laukkanen.

Myös Mestiksen revanssiviikonloppu-formaatti keräsi Hokki-käskijältä kiitosta.

− Yleisellä tasolla tykkään kyllä näistä peleistä, nämä ovat valmentajalle kivoja pelejä, kun pelataan perättäisinä päivinä samaa joukkuetta vastaan. Päästään huomenna jälleen mittelemään paremmuudesta.

Kajaanin esitys jätti LeKille paljon parannettavaa huomiselle. Kummallakin joukkueella on edessään 480 kilometrin bussimatka Lempäälään. Jääkin nähtäväksi, onko LeKin kotiedulla mitään arvoa, kun pitkiä matkoja matkustamaan tottuneet kajaanilaiset hakevat jo kahdeksatta perättäistä voittoa Lempäälän illassa.