Hokki kaatoi väsyneemmän LeKin

Teddy Da Costa oli pelipäällä lauantaina.
Kajaanin lauantai-illassa nähtiin ylemmän keskikastin vääntö, jossa kotijoukkue Hokki onnistui lopulta vääntämään voiton itselleen lukemin 4-2 (0-0, 2-2, 2-0). LeKi pysyi hyvin matkassa vielä toisen erän puolivälin tienoille, mutta Hokki pystyi vääntämään voiton itselleen kolmannessa erässä.

Ottelun kulku alkoi kääntyä Hokille jo toisen erän alusta saakka. Lempääläläisillä alkoi näkyä edellisen päivän pelin ja Joensuun ja Kajaanin välisen bussimatkan rasitukset jaloissa. Tämä johti lopulta kotijoukkueen nousuun kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin.

Kolmannessa erässä Kisan puhti ei enää riittänyt, vaan Hokki varmisti pisteet itselleen Jevgeni Fofanovin ja Anthony Guttigin maaleilla.

Puolet pelistä oli tasaista

Peli alkoi hyvin vauhdikkaana ja LeKi painosti hienoisesti ensimmäisen erän avauspuoliskoa. Hokkikin pääsi vahvemmin peliin mukaan erän edetessä ja puolusti hyvin myös erän ainoan alivoimansa. Kumpikaan joukkueista ei pystynyt hyödyntämään maalipaikkojaan, joten taululla olivat kiikarilukemat tauolle lähdettäessä.

Toinen erä alkoi melko yllättävästi, sillä kotijoukkue aloitti todella röyhkeästi ja voimakkaasti pelaten. Tästä huolimatta ja Hokin puolustuspään uinailujen avustuksella LeKi pääsi 0-2-johtoasemaan. Ensin rankaisi Arttu Ilomäki ja nelisen minuuttia myöhemmin Olli Henriksson.

Hokin rynnistys jatkui kuitenkin koko ajan vahvana, ja vieraiden maalilla Zoltan Hetenyi oli jatkuvassa helteessä. Erän puolivälin jälkeen verkko soi ensimmäistä kertaa Hetenyin takana, kun maalintekijä oli Teddy Da Costa. Tästä ei kulunut kuin reilu minuutti, niin kiekko oli toistamiseen maalissa. Tekijä oli tällä kertaa Teemu Virtala. Kumpikin maali syntyi ylivoimalla.

LeKi joutui rikkomaan Hokkia jatkuvalla syötöllä ja keräsikin neljä kakkosta toisessa erässä. Tämä kuvasti hyvin sitä, miten vierailta alkoi loppua virta ja kotijoukkue hyödynsi tämän ja porskutti vahvasti eteenpäin. Kisa teki huikealla prosentilla omista paikoistaan maaleja, mutta muuten ei pystynyt vastaamaan kotijoukkueen liikkeeseen kunnolla.

- Toisessa erässä oli kalliita jäähyjä ja osa niistä oli myös hölmöjä, harmitteli LeKin päävalmentaja Jarkko Glad.

- Toisessa erässä meillä oli muutama kiekonmenetys, joista maksoimme kahden maalin hinnat. Sitten Da Costa otti ison johtajan roolin ja näytti, miten asioita pitää tehdä, totesi Hokin päävalmentaja Petri Mattila.

Hokki ratkaisi kolmannessa erässä

Kolmas erä jatkui samalla kaavalla, kuin edellinenkin. Hokki pääsi viimein johtoon ajassa 49.16, kun Fofanov siirsi kiekon 2-1-hyökkäyksen päätteeksi maaliin. LeKi ei puolestaan saanut kunnon kiriä aikaiseksi oman ylivoimansakaan aikana, vaan Hokki jatkoi hallintaansa.

Muutamaa minuuttia ennen loppua vieraat saivat hieman lisää pontta kiriinsä ja pääsivät kolisuttelemaan maalirautojakin. Maalivahti vedettiin myös pois maalilta, mutta tämä kostautui reilu minuutti ennen loppua, kun Guttig pääsi iskemään kiekon keskialueelta maaliin.

LeKi yritti silti urhoollisesti loppuun saakka, mutta ei pystynyt enää enempään. Hokki otti ansaitut kolme pistettä ja nousi sarjataulukossa pari pykälää.

- Kolmannessa erässä pystyimme painamaan pelin toiseen päätyyn ja näytimme, ettei meiltä puhti loppunut. Harmittavasta kiekonmenetyksestä tuli maali. Meillä ei riittänyt maltti ja kärsivällisyys. Tyhjä maali oli tarjolla ja siitä olisi ollut tasoitusmaali saatavissa, jossitteli päävalmentaja Glad.

Lehdistötilaisuudessa oltiin yhtä mieltä pelin tasaisuudesta.

- Tämä oli tasainen peli. Pyrimme toteuttamaan pelisuunnitelmaamme ja siitä ei ole mitään sanottavaa, LeKin päävalmentaja Glad summasi.

- Olen tosi tyytyväinen joukkueen peliin, oli hyvä esitys omalta ryhmältä. Tiesimme LeKin hyvät esitykset viime peleissä ja kärsivällisyydestä ja kurinalaisuudesta mekin puhuimme ennen peliä. Teemu Seppänen oli mies paikallaan kolmannessa erässä. Olin myös alivoimapeliin erittäin tyytyväinen. Joukkue oli sydämellä pelissä mukana, iloitsi Hokin päävalmentaja Mattila.

Joukkueet kohtaavat uudelleen jo viikon päästä lauantaina. Tätä ennen molemmat joukkueet mittaavat sarjaa johtavan TUTOn vireen. Hokki aloittaa etelän-kiertueensa Kupittaalta perjantaina 18.10. ja LeKi saa sarjakärjen vieraakseen keskiviikkona.