Hokin vahva kolmas erä jatkoi LeKin Kajaanin kirousta

Hokki ratkaisi voiton kolmannessa erässä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Hokki päätti runkosarjansa kotiotteluiden osalta perjantaina, kun se kaatoi LeKin vahvan kolmannen erän ansiosta lukemin 4-2. Ottelun erikoisuutena peräti kolme eri pelaajaa viimeisteli uransa ensimmäiset Mestis-maalit, ja LeKin Sami Holapalle vihellettiin rangaistus perin harvinaisesta syystä.

Maalittoman avauserän jälkeen vahvasti toiseen erään tullut Hokki aloitti maalinteon puolustaja Niko Mikkolan uran ensimmäisellä Mestis-maalilla. Vielä saman erän aikana LeKi nousi rinnalle ja ohi Tomi Iso-Mustajärven ja Nico Lehdon maaleilla. Molemmat tekivät samalla Mikkolan tapaan ensimmäiset Mestis-maalinsa.

Kaksi ensimmäistä erää noudattivat hyvin samanlaista kaavaa. Hokki tuli erien alkuun todella kovaa ja loi kovaa painetta vieraiden päätyyn. Erän edetessä vieraat saivat kuitenkin paremmin kiinni pelin punaisesta langasta.

Kolmannessa erässä kauden aikaisemmissa keskinäisissä kohtaamisissa niskan päällä ollut Hokki kuitenkin osoitti selkärankaa ja jyräsi vastustamattomasti voittoon. Kajaanilaisten esitys oli selkeästi keskiviikon KeuPa-ottelussa nähtyä tasokkaampi.

− Selkeä kasvojenkohotus keskiviikon peliin, olimme kärsivällisiä ja pääpiirteittäin olen myös puolustamiseen tyytyväinen. Sen kautta lähdimme pelaamaan, sen verran lepsusti puolustimme kuitenkin keskiviikkona, Hokki-valmentaja Jari Laukkanen summasi.

− Kyllähän tappio tietysti harmittaa ja erityisesti tapa, jolla se tuli. Oli jopa varaa hukata pelin tappamiseen tarvittuja paikkoja; läpiajoja ja kahdella nollaa vastaan -hyökkäyksiä, sanoi pettynyt LeKi-valmentaja Juha Juujärvi.

Ottelu oli alusta loppuun saakka vauhdikas ja tasainen. Molemmat joukkueet pyrkivät hyvin samankaltaisesti kääntämään peliä nopeasti omista pois, mikä johti siihen, että kiekkoa liikutettiin päädystä toiseen hurjalla vauhdilla.

Toinen erä tarjosi maaleja ja ihmeteltävää

Ottelun toisessa erässä myös maaliverkot alkoivat heilua. Ensiksi vahvan ottelun pelanneen Mikkolan viivasta lähettämä rannelaukaus painui ohi Dominik Hrachovinan. Maalin jälkeen kamppailu eteni todella pitkän pätkän ilman ainuttakaan pelikatkoa.

Lopulta vauhdikas kiekottelu päättyi tasoitusosumaan, joka syntyi Iso-Mustajärven lavasta. LeKi-hyökkääjä pääsi napauttamaan kiekon etukulmasta sisään hieman helponnäköisesti.

Vierailijat onnistuivat pitämään kajaanilaiset hyvin pois parhailta laukaisusektoreilta. Tämä johti siihen, että isännät laukoivat todella paljon, mutta huonommilta paikoilta.

− Pari ensimmäistä erää hyökkääjien pelaamisesta puuttui sellainen tappamisen meininki. Meillä oli paljon laukauksia, mutta ei tehoja. Tästä vähän tauolla muistuteltiin kopista, ja kolme maalia saimme tuohon päätöserään. Se tyydyttää ehdottomasti, kiitteli Laukkanen.

Janne Pälveelle hieman kyseenalaisestikin vihelletty ryntäysjäähy kostautui, kun Lehto iski poikittaissyötöstä kiekon maaliin. Potkumaalin mahdollisuutta tarkasteltiin vielä videolta, mutta senkin jälkeen 1-2-maalin todettiin syntyneen. Ennen osumaansa Lehto oli ehtinyt pelata peräti 106 Mestis-ottelua maaleitta.

Erän erikoisin tapaus nähtiin vain minuuttia myöhemmin. LeKin Sami Holapan maila sinkoutui maalineduskahakan jälkeen katsomoon. Tuomaristolle ei jäänyt muuta mahdollisuutta, kuin tuomita Holapalle pelirangaistus. Alivoimalle LeKi ei kuitenkaan tilanteesta joutunut.

Hokin päätöserän rynnistys liikaa LeKille

LeKi pääsi heti kolmannen erän alkajaisiksi ylivoimalle, jota ei kuitenkaan kauaa ehditty pelata. Christoffer Seppelin teki määrätietoisen nousun alivoimalla ja veivasi Roope Rannan aivan kahville. Ranta oli pakotettu rikkomaan jäähyn arvoisesti.

Seppelin pelasi muutenkin erittäin pirteän ottelun. Hyökkääjä aiheutti LeKille jatkuvasti ongelmia hurjalla luistelunopeudellaan, eikä maalintekokaan ollut kaukana.

Rannan jäähy kävi kalliiksi, sillä sen aikana Pälve pääsi laukomaan pelin tasoihin.

Vielä ennen erän puoltaväliä Hokki siirtyi johtoon. Saku Mäenalanen antoi kauniin poikittaissyötön, josta Tomi Wilenius läväytti kiekon maaliin. Osuma syntyi muutama sekunti Antti Mäkilän rangaistuksen päättymisen jälkeen.

− Turhilla jäähyillä ja huonolla alivoimapelaamisella päästimme isännät tasoihin ja sitten edelle. En silti mitenkään kiistä, ettei kotijoukkue olisi voittoaan ansainnut, Juujärvi sanoi.

Hokin illan neljäs maali lurahti Hrachovinalle hieman helposti. Niklas Näppi pääsi kiekonriiston jälkeen laukomaan heppoisen rannelaukauksen, joka upposi tšekkiveskarin selän taakse.

LeKin takaa-ajoa vaikeutti Atte Mäkisen ottama rangaistus reilut neljä minuuttia ennen päätössummeria. Heti alivoiman päätyttyä Juujärvi veti maalivahdin pois, mutta lisäosumia ei enää nähty.

− Tässä oli pudotuspeliottelun lataus ja pudotuspeliottelun elementit olemassa. Meidän kaikki pelaajamme eivät sitä peliä pystyneet pelaamaan, jota tällaisten pelien voittaminen vaatii. Tästä saimme yhden opin matkallamme kohti kevättä, käänsi Juujärvi katseensa jo tulevaan.

Hokki ja LeKi ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdeksan kertaa, mikä tuntui riittävän myös Juujärvelle.

− Tuskin tässä ääneen uskaltaa pudotuspelivastustajaa toivoa, mutta me olemme nyt kahdeksan kertaa jo kohdanneet, tämä oli paras pelimme täällä ja taas hävisimme. Jospa nämä kohtaamiset olisivat tältä keväältä tässä. Ainakin matkabudjetti kiittäisi, toivoi Juujärvi.

Hokki-valmentajaa kahden kotiottelun viikko tyydytti jossakin määrin.

− Kuusi pistettä oli jaossa, viisi saatiin tältä viikolta. Pelit olivat hyvin erityyppisiä. Eilen juttelimme joukkueen kanssa asiakeskustelua ja saimme kyllä ihan jämäkän pelin tähän. Pudotuspelihenkeä oli ilmassa. Molemmilla joukkueilla oli tahtoa pelata puolustussuuntaan, sanoi Laukkanen.

− Jos joskus, niin nyt voi kiittää sarjaohjelman laatijaa. Saamme keskittyä neljän päivän ajan harjoitteluun ja valmistautua pudotuspeleihin ennen ensi viikon vieraskiertuetta, lähetti Laukkanen terveisiä sarjan johdolle.

LeKi matkaa jo huomiseksi Savonlinnaan, jossa se pelaa SaPKoa vastaan sarjataulukon kuudennesta sijasta. Hokin pelit jatkuvat vasta perjantaina, jolloin kajaanilaiset matkaavat Kiekko-Vantaan vieraiksi.