Vahva KooKoo katkaisi Hokin voittoputken

KooKoo onnistui molemmissa päissä kenttää.
Hokin kymmenen ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki tuli päätökseensä, kun sarjakärki KooKoo haki vahvalla esityksellä kolme pistettä Kajaanista lukemin 0-3. Samalla kouvolalaiset nappasivat jo kuudennen perättäisen voittonsa.

Ottelu oli vierasjoukkue KooKoolta erittäin vahva esitys niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Kouvolalaisjoukkue pelasi fyysisesti ja horjutti loppuun ajetuilla taklauksillaan nuoren Hokin pelinrakentelua. Hokinkaan otteet eivät jättäneet juurikaan negatiivista sanottavaa, mutta laadukkaan kouvolalaisnipun esitys lähenteli täydellistä.

− Meidän joukkueemme pelasi äärimmäisen hyvin. Viesti oli mennyt perille, että minkälainen joukkue täällä on vastassa ja millaista peliä he pelaavat. Samalla pystyimme riisumaan heidät aikalailla aseista, kehui KooKoo-valmentaja Petri Mattila omiensa suoritusta.

Kouvolalaisten hyvän puolustuspelaamisen myötä Hokilla oli hyökkäyspäässä suuria vaikeuksia päästä maalipaikoille. Hyökkäyksen harvoja valopilkkuja oli muutamaan otteeseen maalintekoa yrittämään päässyt kolmosketju Saku Mäenalanen – Balazs Sebok – Riku Toivo.

− Vahva KooKoon viisikkopuolustaminen kyllä vei meiltä terän tuosta pelistä, myönsi myös Hokki-käskijä Jari Laukkanen.

Ottelun ratkaisuksi muodostui erikoistilannepelaaminen, jossa vierasjoukkue onnistui tänään selkeästi paremmin. Se iski maaleistaan kaksi ylivoimalla, kun taas Hokki ei onnistunut hyödyntämään yhtäkään ylivoimatilannettaan.

KooKoo iski tärkeän avausosuman

Avausmaaliin saakka ottelussa edettiin tasaisissa merkeissä. Kiekko liikkui vauhdikkaasti päädystä toiseen, eikä kumpikaan joukkue noussut merkittävästi niskan päälle.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi ylivoimapelissä. Hokin oma ylivoima kuihtui kasaan Antti Kalapudaksen huitomisrangaistuksen myötä ja täysilukiseksi tultuaan KooKoo iski. Maalin edessä pomppineen irtokiekon iski verkon perukoille Aki Kangasmäki.

− Vierasottelussa tällaisessa hurmoksessa olevaa joukkuetta vastaan avausmaali on äärimmäisen tärkeä, sanoi Mattila.

Osuman jälkeen Hokin peli sekosi hieman ja hallinta siirtyi hetkellisesti selkeästi KooKoolle. Erän loppua kohden isännät pääsivät kuitenkin paremmin peliin mukaan ja taukosummeriin asti kiekkoiltiinkin alkuminuuttien tapaan tasaisissa merkeissä.

− Kaksinkamppailupelin kauttahan tämä lähti kääntymään. KooKoon onnistumiset maalin edustalla varmasti kulminoituivat sitten siihen, analysoi Laukkanen.

Hokin selkäranka alkoi taittua

KooKoon ylivoimapeli jatkui tehokkaana myös toisessa erässä. Erän alkuminuuteilla Mäenalasen hyökkäyspäässä ottama rangaistus kostautui, kun Timo-Pekka Heikkinen pääsi iskemään Samuel Jukurilta hieman helpon näköisesti pudonneen irtokiekon verkon perukoille.

Erän puolenvälin ylittyessä ottelussa alkoi olla jo ratkaisun makua, kun vieraiden nopea suunnanmuutospeli yllätti kajaanilaiset ja Kangasmäki pääsi iskemään illan toisella täysosumallaan KooKoon jo kolmen maalin karkumatkalle.

Myös toinen erä eteni tasaisissa merkeissä, mutta kouvolalaiset onnistuivat maalipaikkojen rakentelussa selkeästi isäntiään paremmin. KooKoon tekeminen oli varman näköistä myös alivoimalla.

Liinat kiinni päätöserässä

Kolmannessa erässä kouvolalaiset keskittyivät lähinnä puolustamaan johtoasemaansa Hokin hakiessa raivokkaasti avausmaaliaan. KooKoon puolustuspeli kesti kuitenkin loppuun asti laadukkaana, eivätkä edes Hokin ketjumuutokset tuoneet toivottua tulosta.

Lopulta Mikko Rämö sai tililleen nollapelin suhteellisen helposti, sillä KooKoo-veskarille kirjattiin vain 14 torjuntaa.

− Ei ollut vastustajalla tänään asiaa meidän maalimme eteen, oltiin keskialueella tiiviitä ja pystyttiin katkomaan heidän hyökkäyspelaamistaan, Mattila totesi.

KooKoo oli tänään selkeästi parempi sota-alueella, sillä puhtaana pysyneen oman maalinedustan lisäksi joukkue iski kaikki kolme osumaansa maalin edestä.

− Kolme maalia maalin edestä kertoo, että oltiin pelin ytimessä. Joukkue oli äärimmäisen sitoutunut ja äärimmäisen kurinalainen. Hienoa työtä, siitä pitää kiittää pelaajia, kiitteli Mattila.

− Ei tässä tarvitse päätä pensaaseen meidänkään laittaa, huomenna harjoitellaan ja sitten lähdetään kohti Keuruuta. KooKoolta erittäin ansaittu, tyylikäs vierasvoitto, päätti Laukkanen.

Hokki pyrkii palaamaan voittojen tielle perjantaina, kun se matkaa KeuPa HT:n vieraaksi. KooKoo puolestaan hakee jatkoa voittoputkelleen TUTOn saapuessa vieraisille Kouvolaan.