KooKoo voittoon pidemmän kaavan kautta – sarja katkolla tiistaina

KooKoo pääsee yrittämään sarjan katkaisua tiistaina kotiyleisön edessä
Kuva © Teemu Eirtovaara
Nälkämaalla, Hokin kotikentällä, pelattiin tasainen ja vauhdikas jääkiekko-ottelu. Itse kamppailu päättyi monien vaiheiden jälkeen KooKoon voittoon jatkoajalla 3-4 (0-1, 1-2, 2-0, 0-1).

Puolivälierien kolmas kamppailu Hokin ja KooKoon välillä lähti käytiin tasaisena eikä kumpikaan saanut luotua mainittavia maalintekopaikkoja. Lopulta Hokki teki aloitteen ja ryhtyi antamaan painetta KooKoo-pakistolle. Kajaanilaiset onnistuivat luomaan hyviä maalipaikkoja maalivahti Mikko Rämön vartioiman maalin eteen. Hokin taktiikkana oli myös nähtävästi puolustajajärkäle Matt Nickersonin kuumentaminen, ja siinä he myös ajoittain onnistuivat.

KooKoon nopeat hyökkäyksiinlähdöt tuottivat erän puolivälissä hyviä paikkoja joissa ei kuitenkaan onnistuttu. Yhden tällaisen tilanteen jälkeen Hokin pelaaja Ville Rajala oli jäänyt epähuomiossa vartioimatta, ja sen seurauksena hyökkääjä pääsi nokikkain Rämön kanssa. Nickersonin onnistui koukkia Rajala kumoon – tosin rangaistuslaukauksen siivittämänä.

KooKoo-kassari Rämö kuitenkin nollasi Rajalan yrityksen ja peli jatkui kiikarit tulostaululla. Pari minuuttia rangaistuslaukauksesta joukkueet pelasivat tasavajaalla ja KooKoon hyvän karvauksen seurauksena Nick Dineen pääsi siirtämään kiekon Julius Nyqvistille, joka laukoi kahdeksannen maalinsa kuuteen loukkaantumisen jälkeiseen pelattuun otteluun.

Maalin jälkeen Hokki pääsi kovemmin iholle, mutta itse peli jatkui tasaisempana. Ottelussa taklattiin molemmin puolin ja tunteet kuumentuivat. Lopulta Hokin kova paine tyssäsi Veli-Antti Leinosen harvinaiseen jäähysumaan, kun mies otti samassa tilanteessa korkeasta mailasta 2+2-minuuttisen ja siihen päälle vielä kolmannen kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta. KooKoon koko sarjan jatkunut tehoton ylivoima ei saanut kuitenkaan maalia aikaiseksi.

– Emme päässeet niin hyvin liikkeelle kuin kotijoukkue. Alussa olimme ottavana osapuolena, vaikka voitimme ensimmäisen erän. Olemme menneet valovuoden eteenpäin, sillä syksyllä vastaavissa tilanteissa peli oli game over tuollaisen erän jälkeen. Nyt pysyimme pelin sisällä, pyöritteli KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi.

Tasaisuus oli päivän kuva

Ottelun toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi, eli tasaisena. Kumpikin joukkue taklasi ahkerasti, mutta pahimmat maalipaikat jäivät pois. Hyvin pelanneet maalivahdit Rämö ja Teemu Seppänen napsivat limput pois. Ei mennyt kuitenkaan aikaakaan, kun KooKoo ja Jan-Mikael Juutilainen voitti kulmakahakan ja sai syötettyä kiekon Olli Julkuselle, joka namutteli kiekon Hokki-puolustukselta takatolpille unohtuneelle KooKoo-legenda Mikko Liukkoselle, jolla oli helppo työ iskeä kiekko tyhjään rysään.

Heti maalin jälkeisessä vaihdossa KooKoo hankki itselleen jäähyn ja hetkeä myöhemmin kiekko löytyi ensimmäisen kerran Mikko Rämön selän takaa. Maalin kirjautti Casper Santanen. KooKoo vaikeutti vielä lisää omaa taakkaansa ottamalla melkein heti perään tyhmän hyökkäyspään jäähyn. Tästä Hokin huimassa vireessä oleva ylivoima ei kuitenkaan saanut iskettyä lisämaaleja.

Muutamia minuutteja myöhemmin kajaanilaiset hankkivat itselleen jäähyn, jonka KooKoon tehoton ylivoima pääsi kouvolalaisten onneksi vihdoin hyödyntämään. Kokenut hyökkääjä Olli Julkunen pääsi läväyttämään kiekon Seppäsen selän taakse Timo-Pekka Heikkisen syötöstä. Maalin jälkeen ottelu jatkui tasaisena erän loppuun.

– Emme oikein saaneet ylivoimalla tulosta aikaiseksi, sitten sellainen sattumien summa, mistä 1-3-ylivoimamaali tehtiin. Sen jälkeen siinä olisi ollut pelille tapon paikka, kertaili Juujärvi.

Hokki nousi taistelemaan

Tuttu tasainen sävel soi myös kolmannen erän alussa. Kun KooKoo yritti jäädyttää peliä, niin Hokki lisäsi pökköä pesään ja tuli kovemmalla sykkeellä sekä karvauksella KooKoon puolustajien kimppuun. Tiukan karvauksen ansiosta kajaanilaiset saivat hankittua mustaoransseille jäähyn ja sen myös Hokin kuuma ylivoima hyödynsi. Jussi Korvakangas sai olla se pelaaja, joka otti kunnian maalista.

Hokki-pelaajat saivat maalista vielä enemmän virtaa ja KooKoo-viisikko alkoi olla tämän tästä hätää kärsimässä kovan paineen alla. Lopulta kova yritys palkittiin ja Veli-Antti Leinonen pääsi survomaan kiekon Rämön selän taakse.

Erän lopussa Hokki jäädytti peliä ja siirtyi puolustuskannalle. Kajaanilaisten liiallinen peruuttelu oli kostautua pariinkin otteeseen, kun Tomi Peltonen pääsi yrittämään lähes tyhjään maaliin maalintekoa.

Jatkoajalle ensimmäisen kerran tässä sarjassa

Ottelun jatkoaika oli suhteellisen väsynyttä kamppailua, eikä kumpikaan ollut kovinkaan innokas pitkiin hyökkäyksiin. Peli meni ajoittain roiskimiseksi ja vastuun siirtelyksi. Kun ottelua oli pelattu noin 74 minuuttia, pääsi KooKoo nopeaan hyökkäykseen. Vaarattoman näköisestä hyökkäyksestä KooKoo sai rakenneltua yksinkertaisesti hyvän maalipaikan, josta Nick Dineenillä oli helppo työ laukoa kiekko suoraan syötöstä ohi Teemu Seppäsen.

– Moposta revittiin aika hyvin irti. Poljetaan niin lujaa kuin mankelista lähtee, ja varmaan pikkusen käy männänrenkaat punaisena ja kiinnileikkaaminenkin on aika lähellä. Mutta niin kauan sotketaan kuin henki pihisee. Harmi ettei saatu palkintoa, koska tänään se oli ensimmäisen kerran tässä pudotuspelisarjassa pelitapahtumien valossa mahdollista, harmitteli Hokin päävalmentaja Petri Mattila.

– Huippujoukkue parantaa tappion jälkeen, ja niin se myös paransi tänään. Uskon, että parin huilipäivän jälkeen taas tiistaina taistelu tulee olemaan kova, Juujärvi katseli jo tulevaisuuteen.

– Olemme onnistuneet tehokkaasti hyödyntämään ylivoimaa tässä pudotuspelisarjassa KooKoota vastaan, samoin alivoima on ollut hyvää, kiitteli Mattila pelaajiaan.

– 5-5-pelissä taas tulee aivan hirvittäviä puolustuspelivirheitä. Mikäli me halutaan kairata seuraavasta pelistä voitto, 5-5-peli on pelattava niin, ettemme päästä yhtään maalia, latasi Mattila.

Ottelusarja jatkuu seuraavan kerran tiistaina Kouvolan jäähallissa, jolloin KooKoolla on ensimmäinen mahdollisuus katkaista sarja suoraan neljässä ottelussa.