KeuPan sisukkuus palkittiin lopulta - "Henki on tällä hetkellä vahva tuossa joukkueessa"

KeuPa vei kovalla ja sisukkaalla taistelulla kaksi pistettä Kajaanista mukanaan.
Kajaanin lauantai-illassa tarjoiltiin kiekkoviihdettä koko rahan edestä, kun KeuPa kaatoi lopulta Hokin erittäin tasaväkisessä kamppailussa voittolaukausten jälkeen 4-3. Hokki pääsi useaan kertaan ottelussa johtoon, mutta keuruulaiset taistelivat sisukkaasti, ja palkintona joukkueen mukaan lähti kaksi sarjapistettä.

Ottelun ensimmäinen erä oli Hokin pääasiallista hallintaa, ja kajaanilaiset ampuivatkin Petri Pitkäsen vartioimaa maalia 11 kertaa. KeuPan kolmen jäähyn aikana linnapaidat saivat useita kunnollisia maalintekopaikkoja, mutta keuruulaisten puolustus sekä maalivahti Pitkänen onnistuivat pitämään nollan taululla aina summerin soittoon saakka.

Erän mielenkiintoisin tilanne nähtiin, kun KeuPa-puolustaja Konsta Mesikämmen ajoi kovalla vauhdilla maalille ja törmäsi kovannäköisesti Hokki-veskari Sami Väliharjua päin.

Tilanteesta tuomittiin hieman kyseenalaisesti keuruulaisille rangaistuslaukaus, jonka syyksi laitettiin Sakari Turtiaisen tekemä kampitus. Laukauksen ampui Janne Väyrynen, mutta mies ei kuitenkaan onnistunut viimeistelemään johtomaalia KeuPalle.

− Hokki oli ehkä pelillisesti niskan päällä ja myös maalien teossa parempi. Tapettiin alivoimat kuitenkin todella suurella sydämellä ja henki on tällä hetkellä vahva tuossa joukkueessa, KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen analysoi peliä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Toisessa erässä Hokki jatkoi kiekollista hallintaa, mutta molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa. Erän alkupuolella nähtiin hieman erikoisempi maali, kun Christoffer Seppelin nousi maalin kulmalle ja laukoi aivan nollakulmasta ohi Pitkäsen.

Vain paria minuuttia myöhemmin soi Hokin päässä, kun KeuPa onnistui maalinteossa ylivoimalla. Aki Kangasmäki sai iskettyä kiekon maaliin, kun Väliharju pudotti Janne Väyrysen laukauksen eteensä.

KeuPan tasoitusmaalin jälkeen peli jatkui tasaisena, ja molemmat joukkueet saivat pari hyvää maalinpaikkaa, mutta maaleja ei kumpaankaan päähän tehty.

Erän loppupuolella Hokki-puolustaja Risto Mattila sai erittäin kyseenalaisesta tilanteesta kampitusjäähyn. KeuPa ei onnistunut saamaan kunnollista pyöritystä linnapaitojen puolustusalueelle, mutta Seppelin pääsi läpiajoon, mutta Pitkänen pystyi torjumaan miehen yrityksen.

− Erikoistilanteisiinhan tämä ottelu lopulta ratkesi, ja me olimme tehottomia ylivoimalla, kun taas kaveri oli tehokkaana, Hokki-luotsi Jari Laukkanen sanoi.

− Viidellä viittä -vastaan pelaaminen oli taas selkeästi meille, että siinä ei ollut mitään epäselvyyttä, Laukkanen jatkoi.

Vain hetki ylivoiman päättymisen jälkeen Niklas Näppi veti rannelaukauksen keuruulaisten maalia kohti ja Tino Metsävainio ohjasi kiekon Pitkäsen selän taakse.

Toinen erä oli ensimmäisen tavoin Hokin hallintaa, vaikkakin KeuPa paransi otteitaan ensimmäisestä erästä, josta tuli palkintona tasoitusmaali.

KeuPan periksiantamattomuus takasi joukkueelle kaksi pistettä

KeuPa pääsi kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla ylivoimalle, eivätkä keuruulaiset jättäneet tilaisuutta käyttämättä. Samuel Salonen tarjoili maalin kulmalta toiselle puolelle Janne Väyryselle loistosyötön ja 24-vuotias hyökkääjä ei lyönyt ohi täysin avoimesta paikasta.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Hokin kultakypärä Mattila iski loistavasta Sakari Turtiaisen syötöstä linnapaidat takaisin johtoon. Erän puolivälin lähestyessä Joonas Niemelä iski KeuPan jälleen tasoihin, kun espoolaislähtöinen hyökkääjä veti siniviivan kohdalta kiekon maalia kohti eikä Väliharju nähnyt maskin takaa mitään.

Kolmannessa erässä ei enempää maaleja syntynyt, vaikkakin Mattila sai aivan viime sekunneilla hyvän vedon aikaiseksi, mutta se meni hieman yli ja ohi KeuPan maalin.

Jatkoajalla nähtiin yksi erittäin hieno maalintekoyritys, kun Markus Korkiakoski yritti tehdä maalia ilmaveivillä mutta ei siinä onnistunut. KeuPa otti kahden viimeisen minuutin aikana vielä rangaistuksen väärästä vaihdosta, joten linnapaidat pääsivät hakemaan ratkaisua ylivoimalla. Maalia ei jatkoajalla kuitenkaan syntynyt, joten ratkaisua haettiin voittolaukauksilta.

Voittolaukauskilpailussa voiton ratkaisi keuruulaisille Janne Väyrynen loppulukemin 4-3. Hokki jatkaa pelejään keskiviikkona 28. joulukuuta Iisalmessa IPK:n vieraana, ja KeuPa kohtaa samaisena päivänä JYP-Akatemian kotonaan.