Hokki venytti jäähyilleen KeuPan tappioputkea

MESTIS / Raportti
Antti Kalapudas onnistui varsinaisella peliajalla kerran ja voittomaalikilpailussa kahdesti.
Kuva © Timo Savela
Hokin ja KeuPan keskiviikkoinen kamppailu ei noussut suurten klassikkojen joukkoon. Ottelu tarjosi kymmenen pelitilannemaalia, 65 minuuttia jääkiekkoa ja päälle vielä voittomaalikilpailun. Lopulta voiton nappasi kotijoukkue, joka aiheutti keuruulaisille jo kuudennen perättäisen tappion.

KeuPan uuden päävalmentajan Kari Rautakorven debyytistä muodostui melkoisen erikoinen näytös. KeuPa karkasi vahvan alkunsa ansiosta johtoon, menetti johtoasemansa toisessa erässä ja nousi lopulta vielä kertaalleen rinnalle.

− Joukkue pelasi viidellä viittä vastaan -peliä kuten halusinkin ja puolustimme viisikkona hyvin, kommentoi Rautakorpi.

Hokin keskiviikkoinen esitys oli totuttua heikompi. Kajaanilaiset olivat suurissa vaikeuksissa KeuPan aggressiivisen karvauspelaamisen kanssa erityisesti avauserässä.

KeuPan hurja alku yllätti Hokin

Ottelun avausmaalia jouduttiin odottelemaan vain reilu minuutti. Keuruulaisten vahva rynnistys tuotti tulosta ja kultakypärä Juuso Mörsky pääsi lapioimaan kiekon sisään maalinedustalta.

Hokki kuittasi pelin tasoihin viiden minuutin kohdalla Heikki Klemetin osumalla, mutta sitten koitti keuruulaisten tehohetki. Ensin Emppu Pulliainen osui saatuaan Taneli Maasalolta syötön maalin takaa ja vain 28 sekuntia myöhemmin Markus Rämä vei vieraat jo 1-3-johtoon lähes identtisellä maalilla.

− Kyllähän tuo meidän suorituksemme avauserässä vetää tällaisen vilkkaammankin miehen sanattomaksi. Sitä täytyy käydä huomenna joukkueen kanssa läpi, totesi pettynyt Hokki-valmentaja Jari Laukkanen.

Molemmissa maaleissa Hokilta nähtiin todella löysää puolustuspelaamista. Laukkanen reagoikin tilanteeseen aikalisällä, jonka aikana äänijänteitä ei säästelty. Erän loppu olikin Hokilta jo lupaavampaa tekemistä.

− Peleihin valmistautuminenhan meillä on pelaajien vastuulla, mutta jos kyse oli valmistavista harjoituksista tai muista valmentajien toimista, niin täytyy miettiä omaakin tekemistä, Laukkanen kommentoi.

Hokki painoi ylivoimalla rinnalle ja ohi

Toisen erän alkajaisiksi KeuPa tarjoili juuri pelin juonesta kiinni saaneille isännilleen jälleen lunta tupaan. Ville Saukko otti rangaistuksen, jonka aikana Maasalo pääsi tuikkaamaan kiekon neljännen kerran ohi Antti Lehtosen. Osuma syntyi jälleen maalin edestä.

Laukkanen oli sekoittanut erätauolla ketjuja, jonka seurauksena ottelun ylimääräisenä hyökkääjänä aloittanut Niklas Näppi nostettiin kakkosketjuun. Edellisen kerran maaliverkkoa tammikuun alussa heilutellut Näppi kiitti vastuusta ja kavensi pelin yllättävällä rannelaukauksella.

Hokin hurja ylivoimakiri nähtiin toisen erän puolessa välissä. KeuPan Onni Toivanen lähti jäähylle ja minuuttia myöhemmin Sebastian Kauppilan maila kohosi Markus Korkiakoskea naamaan 2+2 minuutin rangaistuksen arvoisesti.

Hokki takoi kolmen komean ylivoimamaalin välillä aikaa kului vain minuutti ja 20 sekuntia. Maalintekijänä kunnostautuivat Antti Kalapudas, Jesse Puljujärvi ja Tomi Wilenius.

− Ylivoimapeli toimi ja tulimme 1-4-tappioasemasta rinnalle ja lopulta ohikin. Viidellä viittä vastaan-pelissä olimme tänään pahasti jäljessä, Laukkanen sanoi.

Keuruulaiset lamautuivat hetkellisesti kolmen maalin johtoasemansa muututtua maalin tappioasemaksi, mutta erän lopulla vieraat pääsivät taas paremmin mukaan peliin ja erän loppu edettiin tasaisissa merkeissä.

− Toisessa erässä alivoimalla keskittyminen katosi. Aloimme höntyillä ja kaveri pääsi siitä rokottamaan ja peliin mukaan. Alivoimapelaamista ja sen tiiviyttä täytyy harjoitella, sanoi Rautakorpi.

Sitkeä KeuPa ei luovuttanut

Kolmannessa erässä KeuPa loi Hokin päätyyn hyvää painetta ja onnistui luomaan pitkiäkin painostusjaksoja hyökkäysalueelleen. Isäntien puolustus oli kuitenkin petrannut avauserän jälkeen, eivätkä vieraat päässeet erikoisemmille maalipaikoille.

Lopulta keuruulaisten sitkeä uurastus kuitenkin palkittiin. Janne Myllymäki heitti keikon viivasta maalille ja se upposi suoraan maalin yläkulmaan ohi maskissa olleen Lehtosen.

Erän lopulla Hokin peli palasi jälleen avauserän tasolle. Tekemisen punainen lanka näytti olevan täysin hukassa ja syötöt napsuivat vastustajien lapaan. KeuPa ei kuitenkaan mainittavia maalipaikkoja saanut rakenneltua.

− Viisikkopeliin olen tyytyväinen, samoin poikien tahtoon ja haluun voittaa. Normaalissa pelissä emme olleet tänään yhtään jäljessä, kiitteli Rautakorpi miehistöään.

Jatkoajalla keuruulaisille tarjottiin ratkaisun avaimia vielä ylivoimalla, mutta Hokin alivoimakolmikko pelasi uhrautuvaisesti, eivätkä vieraat saaneet yhtä laukausta enempää kohti kajaanilaismaalia.

Kalapudas nousi voittomaalikilpailun herraksi

Ottelu ratkesi lopulta voittomaalikilpailussa. Hokki vaihtoi samalla maalilleen pelikuntoon toipuneen, mutta ottelun penkiltä aloittaneen Timo Niemen.

Isännät veivät lisäpisteen lopulta voittomaalikilpailun neljännellä kierroksella. Kertaalleen varsinaisella peliajallakin osunut Kalapudas veivasi kahdesta yrityksestään kaksi maalia, vieraiden ainoa onnistuja oli Mörsky.

− Alku oli kyllä sen näköistä, kuin oltaisi oltu jossain elokuun ensimmäisessä harjoituspelissä. Vierasjoukkue oli tänään viidellä viittä vastaan -pelissä jotenkin halukkaampi, himokkaampi ja parempikin, Laukkanen myönsi.

− Tärkeintä kuitenkin, että saimme voiton ja kaksi pistettä. Onneksi ei tarvitse matkustaa, vaan saamme yrittää kasvojen pesua kotikaukalossa, Hokki-käskijä päätti.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat perjantaina. Hokki saa vieraakseen LeKin ja KeuPa puolestaan isännöi sarjakärki Jukureita.

» Lähetä palautetta toimitukselle