Hokin ylivoima möyhensi KeuPan – Näppi takoi kypärätempun

Niklas Näppi rankoi KeuPaa peräti kolmella maalilla.
Kuva © Antti Varonen
Hokki palasi pikaisesti perjantain tappion jälkeen voittokantaan, kun se kaatoi kotiluolassaan hyvän RoKi-pelin jälkeen tappiota maistamaan joutuneen KeuPan lukemin 5-2. Voiton takeena toimivat tehokas ylivoima ja kolme maalia viimeistellyt Niklas Näppi.

Hokin ylivoimapeli oli lauantaina tappavan tehokasta, sillä kajaanilaisjoukkue viimeisteli viiden ylivoimatilaisuutensa aikana peräti neljä ylivoimamaalia. Lisäksi joukkueen viides osuma syntyi siirretyn rangaistuksen aikana kuudella kenttäpelaajalla pelatessa.

− Kyllähän tämä meidän hyvään ylivoimapeliimme tänään ratkesi. Tietysti puolustimme myös jämäkästi, tuumasi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Ottelun alkuun KeuPa tuli kovaa ja aiheutti kovalla prässillään isäntien puolustukselle suuria vaikeuksia pelin avaamisessa omista. Keuruulaisjoukkue pääsi kokeilemaan kertaalleen ylivoimaakin, mutta laihoin tuloksin.

Hokki puolestaan pelasi illan ensimmäistä ylivoimaansa ainoastaan 15 sekuntia, ennen kuin kiekko oli Roope Urpolahden selän takana. Kultakypärä Risto Mattila löysi hienolla syötöllään maalin eteen hiipineen Niklas Näpin, joka livautti kiekon sisään.

Alkukauden aikana aikaisemmin pelaamassaan viidessä ottelussa Näppi oli summannut tehot 1+1, mutta KeuPaa vastaan maalijyvä osui kerralla kohdalleen. Näpin käsialaa oli myös Hokin toinen, vain kahdeksan sekuntia ennen erätaukosummeria syntynyt ylivoimamaali. Myös tällä kertaa maali oli nopea, sillä Marec Hudec ehti kuluttaa jäähypenkkiä vain kymmenen sekunnin verran.

− Ihan hyvin pääsimme liikkeelle pelissä. Sitten tuli pari helppoa, kaveri teki ne pari ylivoimamaalia siihen ensimmäiseen erään. Täytyy myöntää, että epäusko alkoi hiipiä meidän porukkaamme, kertasi KeuPan pääkäskijä Mikko Heiskanen.

Toisen erän tehot ratkaisivat pelin

Toisessa erässä Hokki jatkoi siitä, mihin ensimmäisessä jäi. Alle kahden minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo 3-0, maalintekijänä tällä kertaa Pasi Kouvalainen siirretyn rangaistuksen aikana, Hokin pyöritettyä pitkään peliä kuudella kenttäpelaajalla. Tehomies Näppi kirjautti Kouvalaisen osumaan syöttöpisteen.

Toinen erä oli selkeämmin kajaanilaisten hallintaa. Nyt vuorostaan Hokki pystyi katkomaan keuruulaisten huolimattoman avauspelaamisen ja pitämään painetta vieraiden päädyssä.

Näppi täydensi kypärätemppunsa ylivoimalla laukomalla kiekon Timo Hiltusen komeasta poikittaissyötöstä tarkasti verkon perukoille. Neljännen takaiskumaalin jälkeen Urpolahti luisteli vaihtoon, ja KeuPan maalilla torjui loppupelin ajan Petri Pitkänen.

− Viimeinen puristus puuttui tänään. Kolmas peli tähän, ja matkustamista ja muuta takana. Kaveri oli kyllä todella tehokas ylivoimalla, emme me saaneet oikein kirivaihdetta missään vaiheessa päälle. Vähän alkoi väsymys näkyä, mutta turha tässä on selitellä, Heiskanen tunnusti.

− Järjestys meni varmaan niin, että meidän hyvä ylivoimamme tappoi sen innon tuosta kaverin loppukiristä, Laukkanen komppasi.

Kuparinen rikki päätöserässä

Kolmannessa erässä myös KeuPa sai nollan tulostaululla rikki, mutta vasta Hokin Oscar Leppäsen vietyä uransa ensimmäisellä, jälleen kerran ylivoimalla syntyneellä Mestis-maalilla joukkueensa 5−0-johtoon.

Keuruulaisten avausmaali herätti tunteita, sillä ennen osumaa kiekko kävi aivan paitsion rajoilla. Tuomariston tulkinnan mukaan tilanteessa ei kuitenkaan ollut syytä vihellykseen, joten Roberts Locansin maalin edestä runnoma osuma oli sääntöjen mukainen.

Kahta minuuttia myöhemmin KeuPa osui jälleen, tällä kertaa Matias Mattsson laukoi jäännuoliaisen viivasta Tuukka Smuran patjan vierestä verkkoon. Keuruulaiset saivat pientä lisäintoa maaleistaan ja pitivätkin kiekkoa Hokin päädyssä. Kellon käydessä kohti nollaa, siirtyi ote kuitenkin jälleen isännille, ja loppu oli kosmetiikkaa.

− Viimeisellä kympillä tuli hyvä muistutus, että kun päästät vähänkin irti pelistä tässä sarjassa, niin kyllä se reppu heiluu. Mielestäni omalla tavallaan hyvä opin paikka taas, mietiskeli Laukkanen.

− Kaveri oli hyvä ylivoimalla, teki paikoistaan ja oli tyly niissä. Se upotti meidät tänään, tiivisti Heiskanen.

− Hyvä, ehjä viikko meiltä. Eilenkin pelasimme hyvän pelin Joensuussa, vaikka jäimme ilman pisteitä. Junaa on saatu nyt vähitellen oikeille raiteille. Nyt otamme vähän happea jääkiekosta, ja sitten lähdemme taas kohti uutta kolmen pelin viikkoa. Ensi viikolla iskemme RoKin kimppuun ja sitten saamme vähän matkustuskokemuksia Etelä-Suomen kiertueelta, päätti Laukkanen.

Hokki jatkaa pelejään keskiviikkona kotihallissaan, kun RoKi saapuu mittelemään kauden toista pohjoisen derbyä. KeuPa puolestaan pelaa vasta perjantaina. Tuolloin joukkue isännöi LeKiä.