Hokin kiekonhallinta kellisti KeuPan

MESTIS / Raportti
Korkiakoski vastasi ottelun voittomaalista.
Kuva © Timo Savela
Sarjakakkonen Hokki sai keskiviikkona vastaansa pirteästi kauden aloittaneen KeuPan. Hokki hallitsi kenttätapahtumia mielin määrin, mutta KeuPa ei antanut periksi.

Hokki hallitsi peliä kotikentällään koko ottelun ajan lähes mielin määrin, eikä KeuPa saanut kuin harvoja hyvin rakennettuja hyökkäyksiä kajaanilaisjoukkueen päätyyn. Lisäksi Hokin maalivahti Antti Lehtonen oli totutun varmassa torjuntavireessä.

Hokki-painostuksesta huolimatta maaleja ei nähty siinä mittakaavassa kuin olisi kenttätapahtumista ehkä sopinut olettaa. Hyökkäykset päätyivät usein kulmiin, eikä Hokki onnistunut sieltä rakentamaan vaarallisia tilanteita kohti Antti Karjalaisen vartioimaa KeuPa-maalia.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä yleisimmiksi muuttuivat erinäiset kärhämät ja torikokouksetkin. Ottelun erikoisin tapahtumasarja nähtiin, kun KeuPan Juha Tarkkanen sai osuman pelitilanteessa, mutta sen jälkeen hänelle tuomittiin kymmenen minuutin rangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä. Lopulta puolustajaa paikkailtiin jäähyaitiosta käsin.

Hokki rummutti pitkiä hyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä kohti keuruulaismaalia. Ottelun edetessä KeuPa jäi enemmän ja enemmän luistelussa Hokkia jälkeen. Tästä aiheutui hankaluuksia niin pelinrakenteluun kuin kenttätasapainoonkin.

KeuPa teki ottelusta jännittävän

Vaikkei Hokki tehnytkään ottelussa ylivoimamaaleja, sai se lisäpontta jo ennestään parempaan luisteluvireeseensä, kun KeuPa-pelaajat jäähyilivät. Aleksi Mäkelän 1-0-maali syntyi hyökkäyspainostuksen päätteeksi, kun Radim Valchar toimitti kiekon maalille, ja Mäkelä pääsi suupaisemaan irtokiekon ohi Karjalaisen. Valchar syötti myöhemmin myös 2-0-osuman.

Myös KeuPa sai mahdollisuuksia ylivoimalla, mutta mainittavaa menestystä niiden aikana ei keuruulaisnippu saanut niitettyä.

Vielä kun Hokki lisäsi johtoa 2-0:aan Markus Korkiakosken kihauksen myötä, tuntui KeuPan selkäranka katkeavan.

Kolmannessa erässä Hokki sai mahdollisuuden lisämaaliin rangaistuslaukauksen muodossa, mutta Samu Pyykkösen yritys viuhui ohi maalin.

Ottelun lopusta muodostui lopulta varsin jännittävä, kun Emppu Pulliainen onnistui kaventamaan tilanteeksi 2-1, kun KeuPa pelasi ilman maalivahtia. Tasoitusmaalia ei kuitenkaan nähty, joten sarjapisteet jäivät Kajaaniin.

» Lähetä palautetta toimitukselle