Hokin avauserän tehot riittivät voittoon

Hokki-pelurit suuntasivat hymyssä suin joulutauolle.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Keskiviikkoiltana Mestiksen syyskausi laitettiin Kajaanissa pakettiin Hokin ja KeuPan toimesta. Ottelu ratkesi jo avauserässä, jonka isäntäjoukkue vei nimiinsä murskalukemin.

Hokin ja KeuPan välisen kamppailun voittajasta ei 20 ensimmäisen peliminuutin jälkeen ollut epäselvyyttä, sillä isännät toimittivat kiekon keuruulaismaaliin peräti viidesti avauserässä, mikä riitti katkaisemaan vierailijoiden selkärangan.

− Mielenkiintoinen avauserä kaikkinensa. Tilastojemme mukaan tasakentällisin syntyneet maalipaikat taisivat mennä tasan ja 5-1 on taululla, päivitteli Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

− Ensimmäisessä erässä ei oltu jotenkin valmiita kaikkiin asioihin valmistautumisen kannalta, kuten oli tarkoitus. Tuntui, että joka paikasta menee, tietysti kaikki lapioitiin vielä siitä maalin edestä. Jollain tavalla ei oltu riittävän fiksuja, kommentoi KeuPa-käskijä Jussi Tupamäki.

Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia menivät kotijoukkueelta uusiin kenttäkoostumuksiin totutellessa, mutta sitten verkko alkoi heilua tiuhaan tahtiin.

Maalinteon aloitti Miska Humaloja, joka iski Ville Hyvärisen vahvan nousun jälkitilanteesta irtokiekon sisään. Niklas Näpin 2-0-maali syntyi kaksi vastaan yksi-hyökkäyksestä.

Hokin seuraavat kaksi osumaa syntyivät ylivoimalla, maalintekijöinä jo kauden 18. osumansa iskenyt Tomas Mikus ja Riku Toivo.

Neljännen maalin jälkeen oli myös KeuPan vuoro iskeä. Humalojan istuessa kaksiminuuttista Joni Mäkelä lähetti laukauksen viivasta ja Kaarlo Jormakka ohjasi pelivälineen verkon perukoille.

Keuruulaisille tuotti suurta päänvaivaa päästä hyökkäysalueelle hallitusti ja usein hyökkäykset tyrehtyivätkin jo ennen punaviivaa. Paikoille päästyään vierailijat kuitenkin laukoivat todella hanakasti.

Hokki puolestaan pääsi avauserässä jopa naurettavan helposti pyörittämään peliä vieraiden päädyssä. Viides maali syntyi juuri tällaisen mylläkän seurauksena, kun Tomi Wilenius ohjasi Ville Saukon kudin maaliin.

− Joskus näin päin, ehkä tässä oli vähän samaa kuin JYP-Akatemia-pelissä, jonka hävisimme 0-8. Silloin tuntui itsestä, että ihan tasainen peli, mutta lukemat taululla osoittivat toista, vertasi Laukkanen.

− Puhuttiin ennen peliä, että fiksumpi joukkue voittaa. Tauko tulossa, joten tahtoa ja tunnetta löytyy varmasti kaikilta. Ei oltu tarpeeksi fiksuja ja kärsivällisiä siinä avauserässä. Olisi pitänyt olla maltillisempi. Ne ovat niitä oppeja, mitä tässä sarjassa kyllä tulee, Tupamäki kertoi.

Jouluksi lasarettiin

Toisessa erässä KeuPa ei kuitenkaan luovuttanut, vaan pyrki pelaamaan omaa peliään. Hokki ei vierailleen juurikaan siimaa antanut, mutta kajaanilaisten omasta hyökkäyspelaamisesta suurin tahto oli jätetty pukukoppiin.

− Kaksi jälkimmäistä erää oli hyvinkin tasaista jääkiekkoa. Puolustamiseen löytyi jämäkkyys ottelun edetessä, mihin olen tyytyväinen. Kyllähän peli tietysti muuttuu tällaisten lukemien myötä kokoajan enemmän kosmetiikaksi, aprikoi Laukkanen.

Maalittoman toisen erän jälkeen yleisöä puhutti eniten pahannäköinen loukkaantumistilanne. Aleksi Mäkelän laukaus osui Samu Pyykköstä niskaan ja pitkään jäällä hoidettu Pyykkönen vietiin lopulta paareilla pois jäältä.

Pyykkösen lisäksi Hokin Wilenius ja Janne Niva, sekä KeuPan Svante Myllylahti ja Sebastian Kauppila ottivat ottelussa osumaa, mutta pystyivät jatkamaan loppuun saakka.

Päätöserässä hukkaan heitettyä ylivoimaa ja Viuhkolan ensimmäinen

Ottelun kolmanteen erään lähdettäessä peli oli jo ratkennut, mutta tapahtumia riitti loppuun asti.

− Kaksi viimeistä erää pystyttiin parsimaan sillä tavalla, että sellaisella pelillä oltaisi annettu itsellemme mahdollisuus taistella voitosta tänään. Onnistutiin luomaan jonkin verran laadukkaita maalinpaikkoja ja puolustamaan paljon järkevämmin, sanoi Tupamäki.

Kamppailun viimeinen maali syntyi Jari Viuhkolan lavasta ylivoimalla. Hokin kapteeni Hyvärinen kävi luonnollisesti hakemassa 535 liigaottelun miehelle kiekon talteen, muistoksi uran ensimmäisestä Mestis-maalista.

Erän lopulla KeuPa pääsi pelaamaan ylivoimaa peräti kuusi minuuttia putkeen, mutta ruuti oli märkää, joten Hokki pääsi joulun viettoon iloisissa tunnelmissa 6-1-voiton myötä.

− Hyvin vielä tapettiin yksi pitkä alivoima siinä. Nämä ovat näitä arvomaailman asioita, joita valmentaja toivoo näkevänsä joukkueeltansa. Siinä oli taas näitä pieniä, isoja asioita pelin sisällä, kiitteli Laukkanen omiaan.

− Hyvää peliä ja tärkeä voitto meiltä. Aika rikkonainen peli oli, hyvin onnistuttiin erikoistilanteissakin tänään. Tärkeä voitto, sanoi ottelussa tehot 0+2 iskenyt Hokki-puolustaja Janne Pälve.

− Kyllähän tänään oli sellainen tilanne, että aika vaikea meidän olisi ollut pärjätä, vaikka oltaisi paremminkin pelattu. Vastustaja oli tänään hyvä ja pelasi raikkaammalla ilmeellä, antoi Tupamäki tunnustusta vastustajalle.

− Kyllä tuosta joukkueesta näkee, että ne mehut, mitä syyskaudelle oli varattu, on nyt puristettu. Tänään bensat riittivät tähän, hän päätti.

Molemmat joukkueet palaavat tositoimiin joulupyhien jälkeen ensi viikon sunnuntaina. Tuolloin Hokki isännöi SaPKoa ja KeuPa mittelee Keski-Suomen herruudesta JYP-Akatemian vieraana.