Veskari vaihtui, nolla säilyi

Jani Kautto oli perjantaina mies paikallaan.
Kiekko-Vantaa pelasi Kajaanissa ehjän vieraspelin, jonka tuloksena oli viikon toinen nollapeli ja sen myötä kolmen pisteen voitto. Kotijoukkue Hokille 0-2-tulos tiesi kolmen ottelun voittoputken katkeamista.

Ottelun seuratuin pelaaja oli epäilemättä Hokin tuore vahvistus Jari Viuhkola. Viuhkola pelasi perusvarmasti ja rauhoitti omilla otteillaan joukkueensa peliä. Viiden Suomen mestaruuden mies sai paljon vastuuta alivoimalla ja pyöritti peliä joukkueensa kakkosylivoimassa.

Keskiviikkona Kiekko-Vantaa nollasi kotonaan LeKin Bluesista lainalla olleen Jani Niemisen johdolla. Tänään joukkue näytti, ettei tulos ollut pelkästään liigaveskarin ansiota, kun Jani Kautto piti 28 torjunnallaan kotijoukkueen nimekkään hyökkäysarsenaalin nollilla.

− Aika imelä kivi on suussa nyt. Kuten ennen ottelua oli puhe, täällä ei ole Kiekko-Vantaa kolmeen vuoteen voittanut, haettiin vähän henkeä siitä. Tällainen tieto löytyi sosiaalisesta mediasta, kertoili vantaalaisvalmentaja Jami Kauppi.

− Hyvin samantyyppinen peli, kuin me pelasimme viikko sitten Turussa ja samat lukematkin, joilla silloin voitimme TUTOn, vertaili Hokki-valmentaja Jari Laukkanen.

Avauserän alku oli melko hermostunutta kiekkoilua. Syötöt eivät osuneet kohdilleen kummallakaan joukkueella ja maalipaikkoja syntyi molemmissa päissä reilusti.

K-Vantaa oli tullut Kajaaniin hyvällä asenteella. Vantaalaisryhmä ei lähtenyt turhia peruuttelemaan, vaan esitti aggressiivista vieraspelaamista. Hokki-hyökkäyksen päätteeksi kiekon saatuaan vantaalaiset käänsivät nopeasti peliä, mikä avasi ylivoimahyökkäyksiä.

− Varmasti meillä oli riittävästi maalintekopaikkoja. Puolustussuuntaan ei nyt hirveästi ole kommentoitavaa. Meiltä muutama virhe, joista tuli suoria hyökkäyksiä. Vastustaja sai otteen pelistä ja teki maalit, sanoi Laukkanen.

Hokin erän paras paikka aukesi Jesse Puljujärvelle, joka pääsi oman hyvän pelaamisensa seurauksena yrittämään maalia rangaistuslaukauksesta. Loistavan pelin pelannut Kautto kuitenkin torjui löysähkön yrityksen. Hokin puolustajilla oli vaikeuksia avata peliä vantaalaishyökkääjien karvatessa ahnaasti.

− Valmistautuminen peliin ja ensimmäinen erä olivat melkeinpä parasta vieraspelaamista, mitä on tällä kaudella saatu aikaiseksi. Saatiin pidettyä Hokki maalittomana, ensimmäisen kymmenen minuutin merkitys oli todella tärkeä meille tänään, kiitteli Kauppi omiaan.

Hokki petrasi, Vantaa iski

Toiseen erään Hokki petrasi pelaamistaan ja pääsi ylivoimatilaisuuden myötä yhä enemmän niskan päälle. Avausmaalista vastasi kuitenkin K-Vantaa. Nopeaa vastahyökkäystä seurasi komea syöttökuvio, jonka päätti tähän otteluun seitsemän ottelun pelikiellostaan vapautunut Micke Åsten.

− Kokoonpanot elivät tuossa eilisen aikana ja saatiin kasaan nämä kentälliset, joita meillä nyt oli. Lopputulos 0-2 kyllä tyydyttää, sanoi Kauppi.

Maalin jälkeen kiekko pyöri pääosin Hokki-päädyssä. Pyörityksen kautta vierasjoukkue onnistui luomaan muutamia kohtuullisia maalipaikkoja, mutta Hokki-maalilla Timo Niemi oli eleettömän varma. Erän lopussa Hokki pääsi jälleen paremmin peliin mukaan ja sille tarjottiin tasoitusta vielä ylivoimallakin, mutta ilman tulosta.

− Oma hyökkääminen jäi tänään aivan nollille. Siinä suurin huolenaihe tänään, kertoi Laukkanen.

Hämäläinen pitkän tauon jälkeen ratkaisijaksi

Hokin parasta antia perjantaina oli Janne Nivan, Miska Humalojan ja Riku Toivon muodostaman nelosketjun pelaaminen. Kolmikko paineisti hyvin, repi ja raastoi ja onnistui taklauspelillään luomaan paikkoja vantaalaismaalille.

Vauhdikkaan kolmannen erän alun jälkeen Hokki nosti karvaustaan ja haki rajusti tasoitusosumaa. Vierasjoukkue kuitenkin tukki keskustan erinomaisesti, eikä suurempia maalipaikkoja päässyt syntymään.

Lohipaitojen toisesta maalista vastasi puolentoista kuukauden tauon jälkeen peleihin palannut puolustaja Oskari Hämäläinen, jonka tarkka lämäri suoraan syötöstä painui vastustamattomasti ohi Niemen.

− Oskari Hämäläinen, puolentoista kuukauden tauolta tulee kokoonpanoon. Ihan loistava suoritus yksittäiseltä pelaajalta. Koko joukkueelta tietysti loistava suoritus ja Kautto hienosti piti nollan loppuun asti. Pitää olla todella tyytyväinen tämän päivän tulokseen, kertoili Kauppi.

Lopussa Hokki haki vielä kavennusosumaa aikalisän ja maalivahdin kuudenteen kenttäpelaajaan vaihtamisen kautta, onnistumatta kuitenkaan yllättämään Kauttoa.

− Erittäin hyvin puolusti kaveri keskustaa tuossa lopussa. Huonomminkin ollaan pelattu, joskus voitettu ja joskus hävitty ja tänään hävittiin, päätti Laukkanen.

Hokki pelaa seuraavan kerran ensi keskiviikkona, kun JYP-Akatemia saapuu Kajaaniin. K-Vantaa puolestaan jatkaa matkaansa jo huomiseksi Savonlinnaan, jossa se kohtaa Talvisalon jäähallissa SaPKon.