K-Vantaa kaatui taistellen Kajaanissa

Timo Hiltunen iski kauden toisen kypärätemppunsa.
Hokki nappasi kolmannen peräkkäisen kolmen pisteen voittonsa K-Vantaan kustannuksella. Runsasmaalisen, mutta numeroitaan tasaisemman ottelun Hokki käänsi itselleen vahvalla ylivoimapelaamisella ja erittäin vahvalla avauserällä. Loppunumerot kirjattiin jälleen suurinumeroisesti 6-3 (2-0, 1-1, 3-2).

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella kolmea peräkkäistä kolmen pisteen voittoa juhlinut Kajaanin Hokki ei saanut pisteitä ilmaiseksi, mutta esitti silti pääosin varsin vahvoja otteita. Ylivoimatehonsa ja maalijyvänsä uudelleen viimeviikkoina löytänyt kajaanilaisryhmä jatkoi tänäänkin siitä, mihin aiemmissa otteluissa jäi. Lopussa Hokki oli tosin tuhria selvän johtonsa löysäämällä hieman liikaa, mutta kajaanilaiset kokosivat itsensä uudestaan.

K-Vantaan parhaimpiin tänään kuulunut Otso Rantakari joutui rikkomaan isäntiä heti alkuminuuteilla. Hokin ykkösylivoima otti heti luulot pois ja pisti mustan reppuun 26 sekunnin ylivoimapelin jälkeen. Teemu Virtala (0+1) ja Teddy Da Costa (0+3) sahasivat pitkillä syötöillään lohipaitojen neliön rikki ja Jarkko Heikkinen sai kunnian iskeä kiekon maaliin.

Hokki oli avauserän selvästi kuskin paikalla lukuun ottamatta parin minuutin alivoimaansa. Tämän myönsi myös vieraiden valmentaja Jami Kauppi.

− Nyt on nähty kaikki joukkueet, niin Hokin joukkue on kyllä hyvälaatuinen. Pelaamisen taso ja rytmitys tossa hommassa on kyllä kovaa luokkaa. Ekassa erässä oltiin tosiaan aikamoisissa vaikeuksissa, se oli meidän huonoin erä, Kauppi kehui vastustaa ja suomi omiensa avauserää.

Toista maaliaan isännät juhlivat reilut kolme minuuttia ennen erän loppua. Perheensä vierailusta piristynyt Da Costa pääsi puolittain karkuun, mutta kiekko meni ohi maalin. Ranskalainen seurasi itse tilanteen loppuun asti ja syötti maalin eteen Matus Vizvarylle, joka pääsi tuulettamaan avausmaaliaan Mestiksessä.

K-Vantaa piristyy ketjumuutoksin

Toiseen erään lohipaidat muuttivat hiukan ketjujaan ja saivat kaivattua piristystä, vaikka joutuivatkin alivoimalle heti erän alkuun. Samanaikaisesti Hokki lipsui hieman tarkasta ja nöyrästä työn tekemisestä, eikä ylivoimassa löytynyt vaarallisuutta. Niinpä vieraat iskivät 2-1-kavennuksen alivoimalla. Aleksi Rekonen (1+1) pääsi vauhdilla vastahyökkäykseen, pisti Arttu Niskakankaan niin sanotusti kahville ja nosti kiekon ylänurkkaan ohi Teemu Seppäsen.

K-Vantaan peliin tuli valtavasti lisää energiaa ja vauhtia. Kotijoukkueelta meni pitkään päästä takaisin kiinni omaan peliinsä, silloinkin Kalle Moision suosiollisella avustuksella. Moisio pisti kiekon katsomoon jäähyn arvoisesti hieman ennen ottelun puoliväliä. Vaikka linnapaitojen ylivoima alkoikin ehkä ylimielisesti tai muuten huolimattomasti, tuotti se jälleen lopulta tulosta. Sankarin viittaa soviteltiin jo tässä vaiheessa varsin vahvasti 3-1-maalin tehneen Timo Hiltusen harteille.

Hanat auki kolmannessa erässä

Kolmannessa erässä sattui ja tapahtui, niin kuin jännittävässä ottelussa kuuluikin. Tuomarien linja muuttui päätöserään jälleen varsin sallivaksi.

− Enhän mä voi pilliksi muuttua, lähetti Kauppi vihjailevia terveisiä K-Vantaan faneille lehdistötilaisuuden kautta.

Tuomarilinja tosin oli tasaisen salliva molemmille joukkueille ja myös vieraiden temppuvarastosta löytyi kolmanteen erään pikkusikailuja ja jälkipelejä. Robin Saaren istuessa estämisrangaistusta, pääsi illan tehomies Hiltunen (3+0) iskemään kotijoukkueen 4-1-johtoon ylivoimalla. Maali syntyi varsin harmillisesti lohipaitojen kannalta, sillä Hiltunen yritti syöttää kiekon päädystä maalin eteen, jossa se kuitenkin pomppasi vantaalaispuolustajasta maaliin.

− Vähän oli tuollaisia onnenkantamoisia tänään ainakin muutama, mutta kaikki lasketaan, nöyristeli Hiltunen kauden toista kypärätemppuaan.

Kolmen maalin johtoasemassa Hokki kadotti jälleen nöyryytensä ja asenteensa työntekoon. Näin vieraille tarjoutui tilaisuus päästä peliin mukaan. Vantaalaiset iskivätkin kaksi maalia noin minuutin välein. Ensin Rantakari (1+1) tälläsi taululle 4-2 ja kultakypärä Artem Iossafov toi lohipaidat jo maalin päähän.

− Kolmanteen erään kehitettiin vielä tollanen hyvä kiri 4-1-tilanteessa. Joukkue ei missään nimessä luovuttanut missään vaiheessa. Hyvä taistelu joukkueelta, kiitteli Kauppi omiaan.

Hokki pääsi vielä iskemään kahdesti tyhjiin K-Vantaan yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia. Ensin Hiltunen sinetöi kypärätemppunsa Anthony Guttigin (0+2) herrasmiesmäisestä tarjoilusta ja loppunumerot 6-3 iski joukkueen työmyyrä Mika Koivisto.

− Hyvä jatkumo keskiviikon esitykselle. Oikeastaan 4-2-maaliin asti olen tyytyväinen meidän pelistä. Siinä oli hyvä kontrolli. Sitten kun tuli se toinen maali, niin ote herpaantui ja tuli muutama huono vaihto ja peli meni kinkkiseksi, Petri Mattila tiivisti ottelun kulkua kotijoukkueen näkökulmasta.

− Jatkettiin siitä mihin keskiviikkona jäätiin. Ollaan saatu sellainen pienimuotoinen flow-tila päälle, niin antaa mennä vaan, tunnelmoi kolmen maalin mies Hiltunen.

Hokin pelit jatkuvat lauantaina Savonlinnassa SaPKon juhlaottelussa. Kuten niin monella muullakin Kajaanissa vierailleella joukkueella, myös K-Vantaan matka jatkuu Jokipoikien vieraaksi Joensuuhun.