Hokki selvisi jäähyhurjastelun voittajaksi

Michal Kristof namutteli K-Vantaata vastaan tehot 1+2.
Kuva © Antti Varonen
Hokin ja Kiekko-Vantaan lauantaisesta välienselvitteltystä muodostui joukkueiden edellisten kohtaamisten tavoin suhteellisen tasainen vääntö, ja lopputulos 5-2 mairitteli isäntiä melkoisesti. Ottelua leimasi valtava määrä rangaistuksia.

Kiekko-Vantaa saapui Kajaaniin Rovaniemeltä, jossa se oli perjantaina napannut komean päänahan RoKista. Myös Hokki joutui kotiotteluunsa matkan takaa, kun joukkue hävisi perjantaina Mikkelissä Jukureille.

Ottelusta muodostui tasainen vääntö ja tilanne pysyi tiukkana myös tulostaululla aina kolmanteen erään saakka. Päätöserässä isännät onnistuivat pienen onnenkin avustuksella karkaamaan tavoittamattoniin, ja loppuhetket olivat lähinnä pelailua.

− Meiltä ihan hyvä peli, varsinkin tulokseen nähden. Kaksi ensimmäistä erää olimme viisi vastaan viisi -pelissä jopa hienokseen edellä, näki K-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä.

Kamppailun alku sai ikäviä piirteitä, kun vantaalaisten Janne Öfverström taklasi Hokki-ylivoimalla kajaanilaisten Sami Anttilaa päähän, ja passitettiin suihkun puolelle. Öfverström antoi koppiin luistellessaan osansa turhautumisestaan myös kaukalon laidoille ja mailalleen. Anttila ei enää kaukaloon palannut.

Ylivoimansa aikana Hokki värkkäsi ottelun avausmaalin. Kiekko liikkui vauhdikkaasti mieheltä miehelle ja Tuomas Vartiainen sai putata pelivälineen takatolpalta tyhjään verkkoon komean kuvion päätteeksi juuri vantaalaisten saadessa neljännen kenttäpelaajan jäälle.

Myös K-Vantaalle tarjottiin erän lopulla ylivoimaa Vartiaisen saatua neljän minuutin jäähyn korkeasta mailasta. RoKi-pelissä yhtenä joukkueen vahvimpia aseita oli ylivoimapeli, mutta Kajaanissa ylivoima oli kuitenkin todella vaisua läpi illan.

Valtavat rangaistusmäärät puhuttivat

Ottelun teemaksi muodostuivat muutenkin jäähyt, joita päätuomarikaksikko vihelsi välillä todella heppoisesti. Linja pysyi tiukkana pelin alusta loppuun asti.

− Paljon saimme jäähyjä, kahdeksan kakkosta. Aika vähän pelattiin viidellä viittä vastaan, huomasi Hokki-valmentaja Jari Laukkanen.

Laukkanen löysi kuitenkin syyn jäähysumaan muualta, kuin tuomaritoiminnasta.

− En tiedä, mistä johtuu tällä hetkellä, tuo jäähykuri ei tyydytä itseäni tällä hetkellä ollenkaan. Aamulla tästä puhuimme paljon ja katsoimme eilisiäkin jäähyjä. Aivan käsittämättömiä mailarikkeitä, lapsuksia, ja kaverilta naamaa auki, Hokki-käskijä tylytti.

− Ihmetyttää, ja huolestuttaa, miksi sitä viisi vastaan viisi-peliä aina niin vähän täällä Kajaanissa pelataan, ja miksi me sitä alivoimaa niin paljon täällä aina pelaamme, tyytyi Mälkiä toteamaan.

Ottelun toisessa erässä peli pysyi tasaisena, ja molemmat heiluttelivat kertaalleen myös maaliverkkoa. Ensin Pekka Niemimaa pääsi hieman varkain tuomaan vantaalaiset tasoihin nopean hyökkäyksen päätteeksi. Erän lopulla Heikki Klemetti vei kuitenkin kajaanilaiset uudelleen johtoon ylivoimalla.

Halvat maalit vantaalaisten turmana

Kolmas erä käynnistyi isäntien kannalta riemukkaasti, kun kiekon alueelle kuljettanut Samu Pyykkönen heitti pelivälineen rystyltä kohti vantaalaismaalia. Kaikkien yllätykseksi Jani Kautto imaisikin kiekon suoraan sisään, ja näin linnapaidat olivat kahden maalin karkumatkalla.

Vantaalaisille tarjottiin myös kolmannessa erässä kolmeen otteeseen ylivoimaa, mutta loppuhetkien kosmeettiseksi jäänyttä kavennusta enempää lohipaidat eivät aikaiseksi saaneet.

Ratkaisun makua peliin alettiin saada Joni Piipposen pyörähdettyä hienosti kulmasta vapaaksi ja tuikattua kiekon maalin kulmalta sisään. Paria minuuttia myöhemmin Michal Kristof kruunasi kolmen tehopisteen iltansa 5-1-maaliin.

− Kolmanteen erään oli vahva usko, ja saimme alkuun ihan hyvän pöhinän. Sitten tuli halpoja maaleja, joihin kuihtui tämä meidän takaa-ajomme sitten, Mälkiä manaili.

− Lähdimme puolustamaan jämäkästi ja mielestäni se onnistui täysin. Sen osalta olimme kärsivällisiä ja sitkeitä. Sitten kun tuli se hetki ratkaista peli, niin olimme tylyjä viimeistelyssä, flunssainen Laukkanen iloitsi vuoden ensimmäisen voittopelin jälkeen.

Loppuhetkillä vantaalaiset saivat vielä kuparisen rikki myös ylivoimapelin ostalta, kun Jere Laine laukoi kiekon ranteella verkon perukoille.

Hokki palaa peleihin vasta ensi perjantaina, jolloin joukkue matkaa Talvisaloon SaPKon vieraaksi. K-Vantaa puolestaan kohtaa jo keskiviikkona kotihallissaan JYP-Akatemian.