Hokki edelleen voittamaton – K-Vantaa kaatui kotiyleisön edessä

Hokki oli kotonaan ylivoimainen. Arkistokuva viime kaudelta.
Mestiksessä sarjakärki Kajaanin Hokki ja sarjakakkonen Kiekko-Vantaa kohtasivat lauantain kierroksella Kajaanissa. Monimaalisen ottelun vei nimiinsä lopulta vahva kotijoukkue lukemin 4-2.

Ensimmäisen erän alku oli joukkueille vaikea, sillä molemmille tuomittin peräti kolme kahden minuutin jäähyä. Kumpikaan joukkueista ei pystynyt kuitenkaan erikoistilanteita hyödyntämään.

Erän puolivälin jälkeen entisen Hokki-pelaajan Valtteri Parikan jäähy kostautui, kun vain kuusi sekuntia ylivoimapelin jälkeen Niklas Näpin hyvä rannelaukaus vei Hokin 1-0-johtoon. Vain kolme minuuttia myöhemmin Hokin oman kasvatin Eetu Patrosen istuessa jäähyllä pääsi Toni Leinonen tasoittamaan paluukiekosta ottelun 1-1-tilanteeseen.

Ensimmäinen erä oli melko tasainen, niin kuin tilannekin kertoo, tosin jäähyt sekoittivat joukkueiden peliä varsinkin erän alkupuoliskolla.

Toisen erän alussa Hokki pyöritti vantaalaisten puolustusalueella, joka tuotti tulosta, kun Miska Humaloja ohjasi kultakypärä Markus Piispasen syötön Jani Kauton selän taakse ja vei Hokin 2-1-johtoon. Erän puolivälissä vantaalaisten puolustus hieman nukahti, jolloin Niklas Näppi pääsi iskemään illan toisen maalinsa aivan yläkulmaan, ja vei kotijoukkueen jo kahden maalin karkumatkalle.

Hokki jatkaa pyöritystään

Kolmannen erän alussa peli oli tasaista, eikä jäähyjä tullut. Vierasjoukkue pääsi kuitenkin kaventamaan vähän ennen erän puoltaväliä, kun viime kaudella TUTO Hockeyssakin pelannut Jere Laine laukoi kiekon maaliin siirretyn rangaistuksen aikana. Puoli minuuttia kavennusosuman jälkeen kotijoukkue karkasi jälleen kahden maalin päähän Roni Viirlaksen kauniilla maalilla.

− Tämä oli pienten marginaalien peli, ja meitä jäi kaivelemaan oikeastaan jokainen kotijoukkueen maali, sillä ne kaikki annettiin melko helposti. Olen kuitenkin tyytyväinen esitykseen ja siihen mitä tuohon raavittiin, totesi K-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä ottelun jälkeen.

Hokille tarjottiin erän loppupuoliskolla myös kahden miehen ylivoimaa, mutta kotijoukkue ei siltikään päässyt ratkaisemaan ottelua lopullisesti itselleen. Hokki-kasvatti Matti Kaarlela otti erän viimeisen viiden minuutin pyörähtäessä käyntiin kahden minuutin jäähyn, ja vantaalaiset pääsivät yrittämään ylivoimaa, mutta tuloksetta. Kiekko-Vantaa otti aikalisän, kun peliaikaa oli jäljellä kolme minuuttia, ja vantaalaiset yrittivät kavennusta ilman maalivahtia, mutta se ei tuottanut tulosta.

− Tämä oli meille iso ja runsasmaalinen voitto, kun ensimmäistä kertaa voitimme kahdella maalilla. K-Vantaa oli toisaalta myös ensimmäinen joukkue, joka laittoi meidän johtoasemassa pelaamista ihan eri tavalla puntariin kuin yksikään muu joukkue, kommentoi puolestaan Hokki-luotsi Jari Laukkanen

Näin ollen Hokki otti voiton numeroin 4-2 ja jatkaa ilman tappioita ainoana joukkueena. Hokin ero toisena olevaan kasvaa kolmeen pisteeseen. K-Vantaa tippui sarjataulukossa pykälää alemmas eli kolmanneksi, kun JYP-Akatemia voitti ottelunsa RoKia vastaan 5-3 ja nousi toiseksi.