Siipirikkoinen Hokki jäi JYP-Akatemian jalkoihin

Henri Auvinen osui Kajaanissa kahdesti.
Kajaanin keskiviikkoillassa kohtasivat sarjan kärkipäästä ennen ottelua löytyneet Hokki ja JYP-Akatemia. Hokin hyvä alku ei riittänyt voittoon, vaan Akatemia oli kaksi maalia iskeneen Henri Auvisen johdolla parempi lukemin 2-4.

Ottelusta oli lupa odottaa viihdyttävää ja vauhdikasta kiekkonäytelmää, löytyiväthän joukkueet ennen ottelua sarjataulukosta sijoilta kolme ja neljä. Avauserä lähtikin vauhdikkaasti liikkeelle, kuskin paikalla oli tässä vaiheessa tukevasti kotijoukkue Hokki.

− Peliin lähtöön olen ihan tyytyväinen. Oltiin hyvin valmistautuneita. Se jänne ei ehkä ihan kestänyt koko erää tai peliä, mutta alku oli hyvä, kertoili Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Kotijoukkue lähti otteluun haastavista lähtökohdista, kun pelipäivän aamuna tiedotettiin Jesse Puljujärven ja maanantaina Hokkiin lainalle siirtyneen Markus Nutivaaran palaavan Kärppiin paikkaamaan oululaisten pelaajapulaa. Hyökkääjä Janne Nivaa jouduttiinkin peluuttamaan puolustajan paikalla.

Illan avausmaalista vastasi kokoonpanomuutoksista huolimatta Hokki. Maalintekijänä kunnostautui Mestiksen maalipörssin kärkipaikalle yksin siirtynyt Tomas Mikus, jolle Puljujärven paikan ykkösketjussa ottanut Tomi Wilenius tarjoili oivan syötön maalin takaa.

Koko ottelua leimasi molempien joukkueiden tehoton ylivoimapelaaminen. Hokki pääsi avauserässä pelaamaan 46 sekuntia kahden miehen ylivoimalla, mutta maalipaikat olivat vähissä.

Ottelun ainoasta ylivoimamaalista vastasi avauserän lopulla JYP-Akatemia. Henri Auvinen pääsi ohjaamaan Topi Nättisen epäonnistuneen kudin verkon perukoille vain puoli minuuttia ennen erätaukosummeria.

− Lähdettiin tähän peliin sillä tavalla, että meidän pitää pystyä puolustamaan laadukkaasti. Se oli ykkösasia tänään. En tiedä miten kokonaisuudessaan maalipaikat menivät, mutta pyrittiin hallitsemana keskusta huolella, avasi JYP-Akatemian valmentaja Jukka Ahvenjärvi joukkueensa taktiikkaa.

Toinen erä Akatemian

Jos ensimmäistä erää hallitsi Hokki, oli toinen erä täysin jyväskyläläisten heiniä. Hokkilaisten huolimaton syöttötyöskentely vaikeutti peliä merkittävästi. Myös tilastot kertovat omaa kieltään erän kulusta, sillä jyväskyläläisten maalilla torjuneelle Sami Rajaniemelle merkattiin vain kaksi torjuntaa.

− Toinen erä oli meiltä heikko. Selkeästi Akatemian erä, totesi Laukkanen.

− Ensimmäisessä erässä iso miinus oli meillä aloituksissa, joita hävittiin aika paljon. Toiseen ja kolmanteen erään päästiin niihin kiinni ja saatiin tällä tavoin peli hallintaa. Jos kiekkoa ei ole joukkueella, niin sitä on aika vaikea hallita, sanoi Ahvenjärvi.

Vieraiden johtomaalista vastasi illan toisen osumana iskenyt Auvinen, jonka siniviivalta lähtenyt rannelaukaus painui hieman helpon näköisesti ohi Hokki-maalia vartioineen Timo Niemen.

Toisessa erässä huonon ylivoimapelin merkitys korostui, kun vierailijat tuhlasivat kolme kahden minuutin ylivoimaansa.

Hokin tasoitus syntyikin alivoimalla. Miska Humaloja ja Riku Toivo tekivät vahvan työn päädyssä ja Ville Saukko pääsi lataamaan suoraan pystysyötöstä Mestis-uransa avausmaalin komeasti yläriman kautta.

Akatemia kuitenkin lähti erätauolle johtoasemassa, kun Julius Nättinen pujotteli Hokki-puolustuksen läpi maalille ja laittoi kiekon verkkoon.

Kenttämestarin erikoinen ja Rajaniemi Hokin turmana

Vierailijat saivat päätöserään lentävän lähdön, kun ensimmäinen maali syntyi jo 24 sekunnin pelin jälkeen. Topi Nättisen epäonnistunut laukaus ponnahti erikoisesti päädystä Niemen selän takaa Samu Markkulalle, joka niittasi pelivälineen verkkoon.

Kolmannessa erässä oli Akatemian vuoro jäähyillä, mutta Hokin ylivoima oli ottelun hengen mukaisesti heikkoa. Erä oli myös tasakentällisin Hokin heiniä, sillä Niemelle merkattiin erässä vain yksi torjunta.

− Vähän turhaa siimaa annettiin kolmannen erän puolessa välissä. Nöyrempi olisi pitänyt olla, pelata pystysuuntaan tai liikuttaa kiekkoa vähän vauhdikkaammin. Oltaisiin pystytty vielä pelaamaan viimeiset kymmenen minuuttia, totesi Ahvenjärvi.

Laukkasen ketjumuutoksetkaan eivät näyttäneet tuovan kummempia paikkoja, mutta lopussa ilman maalivahtia pelatessaan kajaanilaisjoukkue sai hyvää myllytystä Akatemia-maalille. Rajaniemi kuitenkin seisoi tolppien välissä muurin lailla varmistaen täyden pistepotin matkaamisen Jyväskylään.

− Pitkästä aikaa ilman maalivahtia pelatessa oli ihan maalinteon meininkiä. Joku toinen maalivahti putkien välissä, niin voi olla, että ainakin yksi maali olisi tehty. Onni on ansaittava ja Rajaniemi oli hyvä tuossa lopussa kaverin maalilla, kehaisi Laukkanenkin vastustajaa.

− Rajaniemi oli tänään kyllä meidän viimeisenä lukkona, yhtyi Ahvenjärvi kehuihin.

Ahvenjärvi löysi voitosta huolimatta joukkueensa otteista parannettavaa.

− Pyritään siihen, että oltaisiin vielä enemmän kiekossa. Se on kuitenkin iso asia, että uskalletaan pelata kiekon kanssa ja saadaan oikeat rytmit hyökkäyspelaamiseen. Mielestäni tänään olimme aika hyvillä linjoilla niiden asioiden kanssa.

Laukkanen käänsi jo katseensa Hokin viikonlopun vieraskiertueeseen.

− Tasainen ja kova peli. Tänään tuli tappio, huomenna palautellaan ja hypätään bussiin kohti Etelä-Suomea. Viimeksi hävittiin 0-8, tänään päästiin vähän miehekkäämpiin loppulukemiin, hän hymähti viitaten Akatemian edelliseen Kajaanin vierailuun.

Kumpikin joukkue jatkaa urakkaansa perjantaina. Hokki matkaa Tikkurilaan Kiekko-Vantaan vieraaksi ja JYP-Akatemia isännöi sarjakärki KooKoota.