JYP-Akatemialle voitto erittäin tiukasta kamppailusta - "Olimme tänään piirun verran parempia"

Kai Lehtinen iski JYP-Akatemialle voittomaalin jatkoajalla.
Kuva © Antti Varonen
Kajaanin lauantai-illassa nähtiin erittäin tasaväkinen jääkiekko-ottelu Hokin ja JYP-Akatemian välillä. Vierasjoukkueen Kai Lehtinen ratkaisi jatkoajalla voiton hurrikaaniryhmälle lukemin 1-0.

Ensimmäisessä erässä JYP-Akatemia oli hieman niskan päällä, eikä linnapaidat päässeet iskemään hurrikaaniryhmän tiiviin puolustuksen läpi yhtään maalia. Jyväskyläläisten päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi oli tyytyväinen suojattiensa pelaamiseen, varsinkin ensimmäisessä sekä viimeisessä erässä.

− Ensimmäinen erä oltiin oikeassa rytmissä, mutta toisessa erässä Hokki oli parempi ja he olivat paremmin kiekossa kiinni, mutta roikuimme siinä hyvin mukana.

Hokilla sattui ensimmäisessä erässä muutama paha kiekollinen virhe, joista jyväskyläläiset saivat muutaman vaarallisen maalintekopaikan. Hokki-luotsi Jari Laukkanen oli sitä mieltä, että nämä muutamat virheet olivat maksaa sen yhdenkin pisteen, jonka joukkue lopulta sai.

− Me kyllä edesautoimme varmaan ensimmäisessä erässä neljä tai viisi maalintekopaikkaa heille aika isoilla kiekollisilla virheillä, mutta saimme niitä siihen erän loppua kohden vähennettyä.

− Onneksi selvisimme siitä ensimmäisestä erästä, sillä siinä olisi voinut tulla ihan kunnolla lunta tupaan, jos kaveri olisi ollut tehokkaampi viimeistelyssä.

Toinen erä oli vuorostaan parempaa esitystä linnapaidoilta. Hyvä kiekollinen pelaaminen sekä tiivis puolustus eivät kuitenkaan tuoneet sitä kaikista tärkeintä asiaa − maalia. Heikko viimeistely lukuisten hyvien maalipaikkojen määrästä huolimatta on ollut kajaanilaisten vaikein asia muutaman pelin ajan.

− Toinen erä oli kyllä meidän erä, mutta kolmas erä oli taas hieman Akatemian erä, että kovaa taisteluahan tämä koko ottelu oli, Laukkanen jatkoi.

Toisessa erässä jäi puhuttamaan erän jälkimmäisellä puoliskolla tapahtunut tilanne, jossa Hokilla oli hetkellisesti kuusi kenttäpelaajaa jäällä. Kuin varkain tilanteen sivusta kajaanilaishyökkääjä Christoffer Seppelin karkasi läpiajoon, muttei onnistunut viimeistelemään Hokille johtomaalia.

Ahvenjärvi protestoi tilanteesta aika voimakkaasti tuomareille tilanteen jälkeen, mutta tuomarit eivät päätöstään muuttaneet.

− Olisin halunnut siihen toiseen erään meidän joukkueelle kahden miehen ylivoiman siitä yhdestä tilanteesta, sillä se oli aika mielenkiintoinen, kun meillä on ylivoima ja tulee väärä vaihto, jonka jälkeen siitä päästiin alivoimalla läpiajoon.

Kolmas erä oli taas jyväskyläläisten hienoista hallintaa, mutta ratkaisumaaleja ei joukkue onnistunut muutamasta ihan hyvästä maalipaikasta viimeistelemään. Yhden kerran vierasjoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa viimeisessä erässä, mutta sitäkään hurrikaaniryhmä ei pystynyt käyttämään hyväkseen.

Loppujen lopuksi ratkaisu saatiin vasta vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Kai Lehtinen iski jyväskyläläisille voiton Joel Sundin ja Aleksi Luhtalammen syötöistä.

− Mutta tietenkin kaksi pistettä lämmittävät ja kova päivä sekä hyvä kotijoukkue eivät tehneet pisteiden saannista helppoa, mutta me olimme tänään piirun verran parempia, Ahvenjärvi päätti.