JYP-Akatemialle kauden neljäs voitto Hokista - avauserän ulosajo puhutti

MESTIS / Raportti
JYP-Akatemia oli tämän kauden runkosarjassa Hokille ylitsepääsemätön haaste.
Kuva © Oona Sarajärvi
JYP-Akatemia saalisti kauden neljännen voittonsa Kajaanin Hokista joukkueiden runkosarjan viimeisestä keskinäisestä kohtaamisesta Ville Tiitisen jatkoaikaosumalla. Parran pärinää katsomossa herätti Heikki Klemetille avauserässä tuomittu pelirangaistus.

Ennen lauantain kamppailua edellisestä viidestä ottelustaan peräti neljässä jatkoajalle joutunut Hokki teki jälleen täyden päivätyön, kun JYP-Akatemia saapui Kajaaniin. Joukkueiden kauden aikaisempien otteluiden tapaan pelistä muodostui tasainen, ja myös voittaja oli jälleen sama kuin edellisillä kerroilla.

Kamppailun avauserä oli melko tasaista vääntöä. Hokki vyörytti pelin alussa kovaa, katkoi vieraiden hyökkäykset keskialueella ja käänsi peliä nopeasti takaisin hyökkäyspäähän.

Alueelle päästessään JYP-Akatemia kuitenkin prässäsi aggressiivisesti, ja Hokilla oli vaikeuksia päästä omista pois. Karvaus toikin jyväskyläläisille ottelun ensimmäisen kunnon paikan, mutta pienellä onnellakin Tuukka Smura selvitti tilanteen.

− Meidän leirissämme oli odotettavissa, että tänään joudutaan kamppailemaan kovaa, ja sitä se oli. Olimme huonoja ja huonompia tuossa kamppailupelaamisessa. Hävisimme aloitukset, laitojen vieressä ja varsinkin omalla alueella olimme huonoja, kertasi JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

Erän aikana molemmat pääsivät kokeilemaan ylivoimansa purevuutta, Hokki kahdesti ja vieraat kertaalleen. Akatemian yritykset kilpistyivät kajaanilaisveskari Smuraan, mutta Hokki-ylivoimalla oivaan maalivireeseen päässyt Joni Piipponen ohjasi isännät johtoon.

− Suorittaminen oli tänään hyvää. Ehkä pelin alkuun JYP-Akatemia oli virkeämmällä jalalla, mutta pelin edetessä pääsimme hyvin tuohon luisteluun mukaan, kehui Laukkanen omiaan.

Avauserän puhuttavin tilanne nähtiin erän viimeisellä minuutilla. Hokki-hyökkääjä Heikki Klemetti törmäsi päätuomari Tuomo Sorakankaan kanssa tahattoman näköisesti, ja passitettiin suihkun puolelle.

Villi avausminuutti ei johtanut maalijuhliin

Ottelun toinen erä käynnistyi varsin vauhdikkaissa merkeissä, kun molemmat joukkueet onnistuivat heti avausminuutin aikana maalinteossa.

Erää ehdittiin pelata vain kahdeksan sekuntia, kun Hokki-puolustus nukahti täydellisesti. Kiekko kimposi laidasta maalille rynnistäneelle Riku Pitkäselle, joka nosti pelivälineen upeasti omien jalkojensa välistä Hokki-rysään.

Linnapaidat kuittasivat kuitenkin takaisin johtoon ainoastaan 46 sekuntia myöhemmin. Pasi Kouvalainen toi kiekon väkevästi alueelle ja punnersi maalille, josta illan toisen ja viikonlopun neljännen maalinsa viimeistellyt Piipponen hakkasi irtokiekon sisään.

Hurjan avausminuutin jälkeen pelaaminen rauhoittui molemmin puolin, ja hyökkäykset kilpistyivät kulmaväännöiksi molemmissa kenttäpäädyissä, vaikka molemmille tarjoutui myös tilaisuudet lisämaaleille ylivoimapelin kautta.

Hokin johto kuihtui jälleen lopussa

Jyväskyläläisten kiri näytti aluksi todella tahmealta, kiitos Hokin aggressiivisen karvauspelaamisen. Omaa kiekollista peliään suoraviivaisesti pyörittäneet kajaanilaiset aiheuttivat vieraille harmaita hiuksia, mutta maaliin asti kiekko ei mennyt. Vastavuoroisesti vierasjoukkue kiitti, ja perjantain Jokipojat-ottelun tapaan Hokki menetti maalin johtoasemansa loppuminuuteilla.

− Viimeisessä erässä emme olleet eilisen pelin väsymyksestä huolimatta lainkaan jaloissa, päinvastoin. Varmasti olisi ollut meilläkin riittävästi maalipaikkoja tehdä yksi tai kaksi lisää, mutta kokonaisuutena laadukkaita paikkoja oli todella vähän kummallakaan. Tutut joukkueet, tutut valmentajat ja tutut pelitavat vastakkain, ei siinä kaneja vedetä hatusta. Nämä ovat maalin marginaalin pelejä suuntaan ja toiseen, näki Laukkanen.

Vasta reilut kolme minuuttia ennen loppua jyväskyläläiset saivat kiekkoa kunnolla hyökkäysalueelle ja painetta Hokki-päätyyn. Turhan pitkää pyöritystä vieraat eivät lopulta maalintekoon tarvinneetkaan, kun Valtteri Hotakainen onnistui lyömään pelin tasoihin joukkueen pelatessa ilman maalivahtia.

− Kolmannen erän pelaaminen oli hyvää, pelasimme hyvin aktiivisesti, eikä ollut mitään ongelmaa siinä. Sitten kaveri otti maalivahdin pois, ja jos olimme muuten hyviä aloituksissa, niin siinä kaikki menivät kyllä vieraille. Siitä yleensä kun paine jää alueelle, niin se on yleensä maali tyhjiin, tai sitten toiseen päähän. Valitettavasti tällä kertaa näin päin, Laukkanen analysoi loppuhetkiä.

− Tämä on kuitenkin maalintekopeli. Jaksoimme uskoa sitkeästi, että ne paikat tulevat, mistä laittaa sisään. Meidän kannaltamme hieno ratkaisu, että tullaan kuudella viittä vastaan tasoihin ja laitetaan vielä jatkoajalla kiekko maaliin, Ahvenjärvi iloitsi.

Heti jatkoajan alkuun JYP-Akatemia pääsi ylivoimalle. Akatemia pyöritti peliä kapellimestari Pitkäsen johdolla koko kahden minuutin rangaistuksen ajan ja lopulta, juuri rangaistuksen päättyessä Ville Tiitinen lämäsi voiton vieraille.

− Jatkoajan ratkaisussa taistelimme sitkeästi alivoiman ja juuri täyteen tullessa sitten verkko heilahti. Pelaajille tämä oli taas kova tappio, Hokki-valmentaja mietti.

− Oliko nyt kolmas kerta tällä kaudella, kun meidän keskinäinen pelimme ei ihan 60 minuuttiin ratkennut tällä kaudella. Varmaan osoittaa, että olemme suhteellisen tasavahvat joukkueet, jatkoi Laukkanen.

− Mielestäni hieno tapahtuma. Hyvää kiekollista pelaamista molempien joukkueiden osalta. Kaksi pistettä meille, Hokille yksi, tämä oli tällainen tarina tällä kertaa, Ahvenjärvi päätti.

Joukkueet jatkavat urakkaansa keskiviikkona. Tuolloin JYP-Akatemia isännöi Peliittoja, kun Hokki mittelee samaan aikaan Pohjois-Suomen herruudesta Rovaniemellä RoKin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle