Hokki otti revanssin JYP-Akatemiasta

Anthony Guttig on ollut harjoituskaudella selkeästi Hokin tehokkain pelaaja viidellä maalillaan.
Hokki ja JYP-Akatemia esittivät Kajaanissa varsin vauhdikasta, joskaan ei kovin tehokasta peliä. Maalit jäivät vähiin siitäkin huolimatta, että molemmilla joukkueilla pelasi maalillaan varsin nuoret ja kokemattomat maalivahdit. Lopulta voiton vei isäntäjoukkue Hokki lukemin 2-1 (1-0,0-1, 1-0).

Ottelu oli kaikin puolin varsin tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa. Otteluun paremman startin saivat vierailevat hurrikaanipaidat. Kotijoukkueen ranskalasivahvistus Anthony Guttig lähti istumaan jäähyä jo vajaan puolentoista minuutin pelin jälkeen ja jyväskyläläiset pyörittivät aluksi ylivoimaansa hyvännäköisesti. Hokin nuori maalivahti Tuomas Tolonen joutui kertaalleen venymään poikittaissyötöstä lähteneen laukauksen eteen.

Kotijoukkue yritti ensimmäisessä erässä kaksi kertaa ylivoimalla, mutta ei saanut mitään sen suurempaa aikaan. Ylivoimapelissä oli hyviä ideoita ja luovuutta, mutta viimeistely oli heikkoa ja näin ollen Tolosen virkaveli Antti Lehtonen pystyi pitämään maalinsa puhtaana. Vaarallisin tilanne nähtiin yllättäen kuitenkin JYP-Akatemian toimesta, kun Miika Roine harhautteli itsensä alivoimalla puolittaiseen läpiajoon, mutta Tolonen piti pintansa tässäkin tilanteessa.

- Ensimmäisen erän alku oli vähän heikko. Ehkä vähän jännitti ja tuli sitten jäähykin. Muuten eka erä oli tyylikästä ja hyvää peliä, kertasi Hokin päävalmentaja Petri Mattila ensimmäistä erää.

Ensimmäinen maali nähtiin vähän ensimmäisen erän puolivälin jälkeen. Vielä toistaiseksi vailla julkistettua sopimusta oleva Hokki-ikoni Jarkko Heikkinen sai kunnian niitata kiekon lähes tyhjään maaliin. Syöttäjiksi merkittiin Veikko Karppinen ja Heikkisen lailla ilman sopimusta vielä oleva Jevgeni Fofanov.

Vauhdikasta peliä

Ottelu oli varsin vauhdikas ja tempoa omalta osaltaan pitivät yllä erityisesti vierailijoiden Roine ja Oula Palve, sekä kotijoukkueesta Fofanov ja Teddy Da Costa. Ranskan maajoukkueessa kolmet MM-kisat läpikäynyt Da Costa oli vauhdikas luistimilla ja myös kädet kävivät nopeasti. Da Costa tulee olemaan Hokissa tärkeä palanen tulevalla kaudella.

- Kaikki näkee että hän pystyy auttamaan meitä paljon. Ylivoimassa pitää saada hänet vielä paremmin siihen viivaan siirrettyä, koska laukaus lähtee aika rivakasti. Aloituksissa hän on aivan loisto jätkä, kun meillä on sillä osa-alueella ollut ongelmia tähän asti. Hän on tosi vahva aloittaja ja tulee kyllä saamaan paljon peliaikaa, hehkutti tyytyväinen Mattila viimeisintä hankintaansa.

JYP-Akatemian Miika Roine näytti omaa vauhtiaan heti toisen erän alkajaisiksi. Anssi Rantasen merkkausvirheestä johtuen Roine pääsi nousemaan hyvään maalipaikkaan, mutta jälleen kerran laukaus osui suoraan napakymppiin – keskelle Tolosen rintapanssaria.

- Toloselta hieno peli tänään. Täytyy antaa tunnustusta hänelle. Hän on kohta kaksi vuotta tehnyt meillä hommia kovasti ja pyyteettömästi, ollut aina aamuharjoituksissa ottamassa kiekkoja kiinni ja on ollut aina käytettävissä kun mahdollista. Kyllä tämä on hänelle ihan huikea suoritus ja lähtö kauteen, kehui Mattila maalivahtiaan.

Oula Palve pääsi tuulettamaan hurrikaanipaitojen maalintekijänä nelisen minuuttia ennen erän loppua, jälleen kerran röyhkeän nousun jälkeen. Syöttöpisteet merkittiin Atte Kukonlehdolle ja Olli Aitolalle.

Vaikka maalin teki JYP-Akatemia, toista erää hallitsi pääasiassa Hokki. Mattila löysikin toisesta erästä sekä hyvää että parannettavaa.

- Toisessa erässä päätypelaaminen oli hyvää ja pystyttiin hyökkäämään viidellä pelaajalla. Meidän pitää tosin parantaa maalille menemistä ja hyökkäyksen tukitoimintoja eli maski-, screeni- ja rebound-peliä.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen erän puolivälissä. Hokki pelasi ylivoimaa ja Riku Toivo antoi kiekon Da Costalle, joka imaisi kaksi jyväskyläläistä kimppuunsa ja tarjoili kiekon maanmiehelleen Anthony Guttigille. Guttig oli unohdettu aivan yksin ja ranskalaisen tulinen rannelaukaus upposi maalin yläpesään.

- Vaikka maali oli ylivoimamaali, olen erityisen tyytyväinen siihen että viidellä viittä vastaan pystyimme paineistamaan vastustajaa, pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä ja päästiin maalin eteen, vaikka palkintoa ei saatukaan. Ensimmäisen erän lopusta ja kolmannesta erästä jäi hyvä mieli, kommentoi Mattila ottelun jälkeen.

JYP-Akatemialla on jäljellä vielä kaksi harjoitusottelua LeKiä vastaan ennen kauden alkua. Hokin viimeinen harjoitusottelu pelataan viikon kuluttua Asplöveniä vastaan Kajaanissa.