Hokki murskavoittoon Virtalan ja Guttigin ylivoimatehoilla

Anthony Guttigin kypärätemppu ratkaisi ottelun avauserässä.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Alkuvuoden kuntopuntarissa selvänä ykkösenä ollut JYP-Akatemia näki voittoputkensa tulevan päätökseen varsin karulla tavalla. Hokin tehokas ylivoima, ja erityisesti Teemu Virtala ja Anthony Guttig, pitivät huolen siitä että pisteet jäivät täysimääräisinä Kajaaniin lukemin 7–1 (3-0, 4-1, 0-0).

Vierasjoukkue JYP-Akatemia tuli ottelun alkuun vahvasti ja hallitsi ottelun ensimmäistä yhdeksää minuuttia. Vieraiden ensimmäinen jäähy käänsi kuitenkin pelin kulun täysin. Ensimmäisessä erässä hurrikaanipaidoille vihellettiin kolme jäähyä ja niistä Hokki rankaisi kolmesti.

− Ensimmäinen kymppi oli meiltä hyvä, energinen. Saatiin ylivoimallakin muutamat makoisat paikat, mutta ei saatu niistä sisään, harmitteli JYP-Akatemian valmentaja Jukka Ahvenjärvi joukkueensa etsikkoajan hukkaamista.

Kaikki ensimmäisen erän kolme maalia teki Anthony Guttig (3+0) ja syötti illan suurin sankari Teemu Virtala (0+5).

− Pelihän ratkesi selkeästi tuohon ylivoimapelaamiseen, eli Hokki oli todella laadukas tänään. Ensimmäisen kympin jälkeen me jäätiin ihan telineisiin, kehui Ahvenjärvi isäntäjoukkuetta.

Tehokas Hokki-ylivoima ja erityisesti tehokaksikko Guttig-Virtala ratkaisi pelin jo avauserässä. Hokki on nyt pelannut kaksi ottelua Helmikuussa. Niissä Guttig on tehnyt peräti tehot 5+2=7, ja Virtala 1+6=7.

− Joukkue toimi kokonaisuutena hyvin tänään. Olemme kaivanneet vähän roolituksia, ollaan puhuttu, että meillä on erilaiset tehtävät, eikä olla ihan onnistuttu niissä viime peleissä. Tänään onnistuttiin hyvin. Ylivoimapelaajat olivat hyviä, alivoimapelaajat tekivät hyvää työtä ja sitten (Miska) Humalojan ja (Veikko) Karppisen kentiltä tuli vahvoja viisi-viisi vaihtoja, kiitteli voitokasta kotijoukkuetta päävalmentaja Petri Mattila.

Toisessa erässä juhlitaan maaleilla, kolmannessa pelaillaan

Toisessa erässä maalijuhlat jatkuivat kiihtyvällä tahdilla. Riku Toivo (1+1) sai kunnian tuulettaa kotijoukkueen neljättä maalia. Maalin arkkitehtina oli Virtala.

5-0-maalia tuuletti Teddy Da Costa (1+1) viisi minuuttia myöhemmin. Tästä merkittiin Virtalalle jo illan viides syöttöpiste, Jarkko Heikkisellekin jo illan toinen. Maali oli Hokin neljäs maali, neljässä ylivoimassa.

Ottelun puolivälissä juhlittiin jo 6-0 numeroita, kun Mika Koivisto päätti läpiajonsa maaliin. JYP-Akatemialle laihaa lohtua toi puolitoista minuuttia myöhemmin Aleksi Salosen laukoma maali Joonas Sammalmaan syötöstä.

Loppulukemiksi jääneet 7-1 iski Janne Pälve (1+1), jonka maali oli kauden ensimmäinen linnapaidassa. Arttu Heikkinen saalisti maaliin illan toisen syöttöpisteensä ja näin ollen peräti kahdeksan Hokki-peluria merkkautti itselleen tänään vähintään kaksi tehopistettä.

− Ei se ihan putkeen mennyt. 7-1 taululla, joten ei tästä voi kun parantaa, totesi vieraiden Oula Palve toisella erätauolla.

Kolmanteen erään JYP-Akatemia vaihtoi Sami Rajamäen maaliltaan pois ja tilalle Dennis Saikkosen. Saikkonen suoriutuikin tehtävästään mallikkaasti ja muutenkin JYP-Akatemia piristyi otteissaan, mutta takaa-ajoa ei saatu aikaiseksi. Näin ollen pisteet jäivät selkein numeroin Kajaaniin.

− Meiltä hyvä ryhtiliike viimeiseen erään. Aivan sama vaikka tilanne oli tuo, tai löysäsikö vastustaja tai jotain, mutta siitä huolimatta meiltä hyvä ryhtiliike. Saikkosen hyvä tuleminen tuohon kolmanteen erään antaa positiivisen signaalin koppiin, Ahvenjärvi summasi kolmannen erän.

− Erittäin tasapainoisesti roolitus toimi ja ehkä ehjin 60 minuuttinen tällä kaudella. Valmentajana itse huomasi tänään, että kaikki on kiinni motivoinnista ja ehkä oikeat sanat löytyi, kun kerta joukkue lensi jäällä, myhäili Mattila tyytyväisenä.

Hokin pelit jatkuvat perjantaina Kajaanissa, kun vieraaksi saapuu K-Vantaa. JYP-Akatemian pelit jatkuvat perjantaina Keravalla HCK:ta vastaan.