Hokki kellisti urhoollisesti taistelleen JYP-Akatemian

Hokki venytti voittoputkeaan JYP-Akatemian kustannuksella.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen sarjakärki Hokki nappasi jo seitsemännen peräkkäisen kolmen pisteen voiton, kun se kaatoi kotikaukalossaan JYP-Akatemian lukemin 3-1. Voitolla Hokki kasvatti sarjajohtonsa jo 14 pisteen suuruiseksi.

JYP-Akatemia esitti Kajaanin illassa varsinaisen puolustustaistelun, joka ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta. Vaikka Hokki vei laukaukset murskaavasti, onnistuivat jyväskyläläiset pitämään isännät lähes kokonaan pois kaikkein vaarallisimmilta maalipaikoilta.

− Oli varmasti yksi kauden tiiviimpiä viisikkopuolustuksia vastassa. Vastustajan pelaajat siinä maalin edessä joutuivat melkoisen iltapuhteen tekemään. Meilläkin se halu ja tahto tänään löytyi, mutta tilaa ei yksinkertaisesti löytynyt, kehaisi Hokki-käskijä Jari Laukkanen vastustajan taistelua.

Puolustuksen kautta peliin lähteminen oli päävalmentaja Jukka Ahvenjärven mukaan selkeä ratkaisu jo ennen ottelua.

− Olimme tulossa hakemaan tänään kolmea pistettä. Vastassa oli hyvä joukkue, joka pelaa rakenteellisesti tämän sarjan parasta kiekkoa. Pyrimme vastaamaan siihen laadukkaalla puolustuksella, Ahvenjärvi tokaisi.

Hokki otti heti alkuhetkistä lähtien pelin kontrolliinsa, piti kiekkoa ja pääsi laukomaankin. Suurin osa laukauksista tuli kuitenkin vaarattomilta paikoilta, tai suuntautui päin hurjat 42 torjuntaa kirjauttanutta Dennis Saikkosta.

Akatemian oma hyökkäyspelaaminen ei juuri ottanut tuulta alleen, vaan joukkue tyytyi lähinnä heittelemään kiekkoa Hokki-päätyyn ja hakemaan maalipaikkoja painostuksen kautta. Yksi tällainen tilanne kuitenkin kostautui, kun isäntien Niklas Näppi sieppasi kiekon puolustussiniviivalla ja iski läpiajosta pelivälineen hurrikaanipaitojen rysään.

− Ennen peliä puhuimme, että nyt viimeisen kahden viikon aikana pelatut kolme kotipeliä eivät ole olleet aivan laadukkainta tekemistä. Tänään pelasimme hyvän pelin, Laukkanen totesi tyytyväisenä.

Hokin ylivoima löytänyt uomiinsa

Hokki tarjoili lisää pökköä pesään heti toisen erän alkajaisiksi, tällä kertaa ylivoimalla Sakari Turtiaisen panoksella. Ylivoimalla syntyi myös lopulta melko ratkaisevaksi muodostunut kultakypärää kantaneen Näpin illan toinen osuma kolmannessa erässä.

Ennen maaliin johtanutta ylivoimaa, siirretyn rangaistuksen aikana, kajaanilaisyleisö pääsi haukkomaan henkeään oikein urakalla, kun isäntien puolustaja Risto Mattila innostui kokeilemaan maalintekoa ilmaveivillä. Tällä kertaa kiekko ei kuitenkaan tarttunut lapaan.

− Murheenkryynimme alkukaudelta, eli ylivoimapeli, sattui tänään niin, että ylivoimalla ratkaisimme tämän pelin. Hyvä näin, iloitsi Laukkanen.

Turtiaisen maaliin toiseksi syöttäjäksi merkattiin Kärpistä täksi viikoksi Hokin vahvuuteen siirtynyt, jo viime kaudella linnapaitaa kantanut Antti Kalapudas. Kalapudas pelasi yleisesti suhteellisen pirteän ottelun, ja erityisesti aloitusympyrässä hyökkääjä oli mies paikallaan.

Myös JYP-Akatemialla oli ottelussa omat hetkensä, mutta tänään onnikaan ei ollut vieraiden puolella. Hokin toisen ylivoiman aikana vieraille tarjottiin vastahyökkäyksestä aivan tyhjää maalia, mutta kiekko pysähtyi Tuukka Smuran räpylän kautta takatolppaan.

Ottelun puolivälin ylittyessä vieraat pääsivät kuin varkain maalin päähän. Joukkueen kultakypärä Samuel Salonen onnistui runnomaan pelivälineen Hokki-maaliin.

− Omat paikkamme meillä oli, mutta niitäkään ei hirveästi tänään ollut. Tämä on maalintekopeli, kunnioitetaan tulosta, sanoi Ahvenjärvi.

Akatemian hyökkäyspään tonttien vähyydestä kertoivat myös tilastot. Smuralle kirjattiin kahdessa ensimmäisessä erässä yhteensä vain seitsemän torjuntaa, virkaveli Saikkosen napsiessä samassa ajassa 29 kiekkoa kiinni.

Akatemia eliminoi aseet – Hokki jyräsi silti

Hokin hyökkäyspelissä alkukauden tavaramerkiksi muodostuneet pitkät pyöritykset vastustajan päädyssä eivät tänään tuottaneet maaleja, eivätkä edes kummoisia maalipaikkoja. Hokin vahva ase oli tiedostettu hurrikaanipaitojen leirissä.

− Vastustajan pitkiä hyökkäyksiä vastaan puolustamisessa onnistuimme tänään riittävän hyvin, niistä tilanteista ei tullut yhtään maalia. Oma virheemme hyökkäyssiniviivalla ja vastustajan kaksi ylivoimamaalia maksoivat tänään pisteet, analysoi jyväskyläläisvalmentaja.

− Täytyy nostaa hattua. Ainakin puolet, ellei jopa 80 prosenttia meni tänään vastustajan hyvyyteen. Vastassa oli erittäin laadukkaasti valmennettu joukkue, joka oli punonut melkoiset juonet meitä vastaan, Laukkanenkin tunnusti.

Kajaanilaisille lisähuolta toi Michal Kristofin loukkaantuminen toisessa erässä. Painavan taklauksen alle jäätyään Kristof piteli päätään vaihtopenkillä, mutta kävi pelaamassa vielä pari vaihtoa toisessa erässä. Hyökkääjä jätti kuitenkin leikin kesken toisella erätauolla.

Akatemia haki loppuhetkillä vielä kavennusosumia vetämällä Saikkosen pois maalilta, mutta osumia ei enää kummassakaan päässä kenttää nähty. Näin nuoret jyväskyläläiset joutuivat matkaamaan Keski-Suomeen tyhjin käsin Hokin venyttäessä voittoputkeaan entisestään.

Molemmat joukkueet palaavat kaukaloon perjantaina. Hokki matkaa Keuruulle KeuPan vieraaksi. JYP-Akatemia puolestaan isännöi Peliittoja.