Tiukkaa puolustamista ja lämpöisiä tunteita Kajaanissa

Keskiviikon kamppailu päättyi mikkeliläisjuhliin.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Kajaanin keskiviikkoillassa nähtiin tasainen ja pelillisesti laadukas Mestiksen kärkipään ottelu, jonka voittajaksi selviytyi vierasjoukkue Jukurit lukemin 1-2. Sarjakakkosen vierailu Kajaanissa ja alle 25-vuotiaille ilmainen ottelu olivat houkutelleet lehtereille 900 silmäparia.

Ottelusta oli odotettavissa hyvätasoinen kamppailu, keikkuivathan illan kilpakumppanit sarjataulukossa sijoilla kaksi ja neljä. Pelistä muodostuikin tiukka taisto, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttunut.

Jos ei tuloksellisesti, niin pelillisesti ratkaisevaksi muodostui ottelun toinen erä, joka oli selkeästi Jukurien. Vain huono tuuri ja uhrautuvaisesti pelannut Hokki-puolustus linnapaitojen maalilla debytoineen Timo Niemen johdolla pitivät lukemat tasaisina.

− Kyllähän se aina niin menee, että onni on ansaittava ja olihan tämä täysin ansaittu tulos tuolla taululla. Toinen erä sitkutettiin tuloksellisesti mukana, olisivathan nuo lukemat voineet olla vielä leveämmätkin kahden erän jälkeen, sanoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Jukurit aloitti maalinteon

Ensimmäisestä maalista vastasi avauserässä vierasjoukkue Jukurit, joka rakenteli kauniin ylivoimamaalin erän puolessa välissä. Ensimmäinen erä oli vielä tasaista kiekkoilua, joskin mikkeliläiset pitivät kiekkoa hieman enemmän.

Maali oli silmiähivelevän hienoa pelaamista. Ylivoiman takakolmio pelasi Hokki-puolustuksen kahville ja Roy Pihlström pääsi laukomaan kiekon ohi Niemen.

Maalin jälkeen tunteet lämpenivät selkeästi. Vihellysten jälkeen suu kävi ja kovat taklaukset ajettiin loppuun asti. Hokin Ville Hyvärinen ja Balazs Sebok kolhivat itseään taklaustilanteissa, mutta pystyivät jatkamaan peliä.

− Tiedettiin, että tullaan tiukkaan paikkaan, hyvin pelanneen joukkueen kotiluolaan. Täällä on paljon hyökkäystaitoa ja se piti ottaa valmistautumisessa vahvasti huomioon. Sen kautta lähestyttiin ottelua. Tavoitteena oli puolustaa tylysti ja siinä kohtalaisesti onnistuttiin, kommentoi Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen.

Toisessa erässä Hokilla oli suuria vaikeuksia päästä omista pois, mikä johti pitkän kiekon räiskimiseen. Lisäksi pitkät vaihtomatkat vaikeuttivat omalta osaltaan kajaanilaisten peliä kovan paineen alla. Hokin puolustajien loukkaantumissuman vaikutukset näkyivät selkeästi joukkueen pelinrakentelussa.

Erän ainoasta maalista vastasi jälleen Jukurit, kun Teemu Turunen nousi maalin takaa tekopaikkaan ja laukoi kiekon tolpan kautta verkon perukoille.

− Suunnitelma oli hyökätä pitkiä hyökkäyksiä ja saada sitä kautta myös Hokin vahvuutta pois. Toisen erän pelaaminen oli oikein hyvää, pitkiä kulmapelejä ja voittomaalihan syntyi sellaisen jatkeeksi, kertoili Pennanen.

− Jos meillä on joskus ollut hyökkäyspelaamista, niin kyllä se oli tänään todella vähäistä, tokaisi Laukkanen.

Hokin kiri jäi vajaaksi

Kolmannessa erässä Hokki pääsi paremmin peliin mukaan ja onnistui luomaan painetta vieraidensa päätyyn. Mikkeliläiset pelasivat kuitenkin viisaasti, eikä vaarallisia maalipaikkoja syntynyt.

Erän puolenvälin ylittyessä Janne Niva pääsi hakkaamaan kavennusmaalin aloitustilanteen jälkimainingeissa. Maalin jälkeen Hokki loi aikaisempaa kovempaa painetta ja onnistui painamaan peliä Jukurien päätyyn jopa alivoimalla.

Loppuminuuteilla kotijoukkue veti vielä Niemen pois maalilta, mutta tasoitusosumaa ei nähty Laukkasen mielenkiintoisesta kuuden hyökkääjän kenttäkoostumuksesta huolimatta.

− Olen tässä reilun viikon sanonut joukkueelle, että näissä marras-joulukuun peleissä pelimiehet punnitaan. Paljon tärkeitä pisteitä on jaossa. Kun pelataan kolmen ottelun viikkoja niin siinä on yhdeksän pistettä tarjolla. Pelaajilla pitäisi olla jokin taso, jota valmentaja tietää odottaa, ettei tarvitse aina lantilla heittää, että mitähän sieltä tänään tulee, puhisi Laukkanen.

− Nyt eletään sitä vaihetta, että 90 prosenttia joukkueestamme on sellaisia pelaajia, joiden taso näin heittelee. Siellä on ihan yksi-kaksi pelaajaa, josta voi sanoa, että mitä he esittävät tänään. Joskus voitetaan, joskus hävitään ja tänään ei tullut sitä voittoa.

− Se tylyys ja puolustaminen mitä meillä tänään oli, niin se lämmittää. Siihen yhdistettynä vielä hyvä valmistautuminen niin hyvältä näytti, päätti Pennanen.

Jukurien voittomaalin iskenyt Turunen oli samoilla linjoilla valmentajien kanssa:

− Alku oli tasaista pelaamista. Toisessa erässä saatiin hyviä pyörityksiä vastustajan päädyssä ja kolmannessa erässä sitten taisteltiin voitto sieltä. Itsellänikin alku oli hieman vaikea, pelin edetessä pääsin paremmin sisään peliin. Toinen erä oli varmasti paras meidän kentältämme ja myös henkilökohtaisesti itseltäni.

Pennanen huikkasi vielä taustalta terveisensä nuorten maajoukkueen suuntaan liittyen 19-vuotiaaseen Turuseen:

− Pitäkäähän U20-valitsijat silmät auki myös Mestiksen suhteen. Tässä on sellainen kaveri, jolle on varmasti käyttöä maajoukkueessakin!

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran perjantaina. Hokki lähtee vieraskiertueelle ja kohtaa Turussa TUTOn. Jukurit puolestaan isännöi Kalevankankaalla Peliittoja.