Jukurit voitokkaasti tauon viettoon

MESTIS / Raportti
Ottelu oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Lukuisista poissaoloista kärsinyt Kajaanin Hokki tarjosi tiukan vastuksen Mikkelin Jukureille. Vauhdikkaassa ja fyysisessä kamppailussa Jukurit oli kuitenkin läpi ottelun niskan päällä ja otti voiton lopulta jatkoajalla lukemin 2-3 (1-1, 0-0,1-1,0-1).

Ottelu eteni hyvin pitkälti ennakko-odotusten mukaisesti: Jukurit vei peliä, mutta siipirikkoinen kotijoukkue pyristeli urhoollisesti mukana. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Hokin pääkäskijä Petri Mattila oli tappiosta huolimatta positiivisin mielin liikenteessä:

- Kyllä mä luulen, että me poljettiin tänään tota skootteria niin lujaa kuin joukkueesta lähtee. Kyllä siellä aika punaisena ja kuumana koppi on.

- On puhuttu joukkueessa siitä, että voittaminen vaatii keinojen keksimistä. Tässä sarjassa tulee erilaisia haasteita ja erilaisia tilanteita, joihin me ei voida valmistautua tai varautua, kuten poissaolot.

- Minun mielestäni me onnistuttiin tänään siinä ja voidaan olla siinä asiassa itsestämme ylpeitä.

Jukureiden kakkosvalmentaja Timo Turusen mietteet illan ottelusta olivat kolleegansa tapaan myöskin positiiviset:

- Mukava oli päättää ottelu voittoon, vaikkakin jatkoajalla, ja päästään nyt lomille.

Jukureiden peliä hallinnasta huolimatta kuitenkin leimasivat puolustuspään virheet, joista Hokki mikkeliläisvieraitaan rokotti kovalla prosentilla. 1-0- maalissa Riku Toivo ja RoKista lainalla ollut Henri Fomin unohtuivat jukuripuolustajilta aloitustappion jälkeen maalinedustalle, ja lopulta Fominilla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin. 

2-2-maalissa puolestaan Veli-Antti Leinosen hyvä avaussyöttö puhkaisi puolustuslinjan täysin, ja Arttu Heikkinen pääsi nokikkain maalivahti Tadeas Galanskyn kanssa, eikä erehtynyt.

Hokilla oli myös saumansa ratkaista peli toisen erän alkupuoliskolla, kun ensin Jukureiden Pasi Järvinen otti kaksiminuuttisen estämisestä ja muutamaa minuuttia myöhemmin Patrik Lostedt ajettiin suihkun puolelle ryntäyksestä, jossa Hokin Anssi Rantanen sai pienen vekin kasvoihinsa.

Isännät eivät kuitenkaan saumaansa käyttäneet, ja alivoimien tappamisesta vierailija sai hurjasti lisää energiaa peliinsä, minkä vuoksi pelin painopiste kääntyi jälleen kajaanilaisten päätyyn.

- Kurinalaisuus pikkuisen heilahtaa meillä, ja nuo tyhmät jäähyt pitää saada pelistä pois, tuumi Turunen.

- Sen jälkeen, mitä niitä viidellä viittä vastaan -vaihtoja oli, niin meinasi vähän pokka pettää, mutta saatiin kuitenkin pidettyä juonesta kiinni ja otettua Hokki vaarallisemmilta maalipaikoilta pois, Turunen jatkoi.

Vauhtia, vaaratilanteita ja muutama maalikin

Avauserässä Jukurit vyörytti peliä tiukasti kohti Teemu Seppäsen vartioimaa kajaanilaismaalia, mutta viimeistely oli totutun tahmaista ja lopulta Hokki iskikin ottelun avausmaalin. Tasoitusta saatiin odotella aivan erän loppuun saakka, kun Mikko Laine pääsi laukomaan vapaasti ylivoimalla kiekon kajaanilaismaaliin muutamaa sekuntia ennen erän päätöstä. Maaliin syötöt merkittiin Jesse Rohtlalle ja 0+2-tehot keränneelle Toni Jalolle.

Toinen erä ei tuonut tilastomerkintöjä maalien merkeissä, mutta muuten erä oli erittäin viihdyttävää kiekkoa. Peli aaltoili päästä päähän, ja ennen kaikkea kajaanilaisten kärkinimien poissaollessa vastuuta saaneet Heikki Klemetti, Antti Kurkinen ja lainamies Fomin väläyttelivät osaamistaan.

- Fominkin kävi näyttämässä vielä, että olisi varmaan kannattanut viime kaudella miestä peluuttaa vielä enemmän. Hieno temppu, että teki vielä maalinkin, kehui Mattila rovaniemeläislainaa.

- Klemetin Heikki ei ole kentän isoin mies, mutta otti isoa taklausroolia, söi kiekkoja ja oli ruumillistuma meidän pelille.

- Toisessa erässä pääsi pelaamaan kentällisensä kanssa viiden minuutin ylivoimaa, niin tuli kyllä mieleen vähän vanha punakone, jatkoi Mattila kehujaan.

Päätöserä sai lentävän lähdön, kun Jukureiden Jani Forsström pääsi laukomaan hieman onnekkaasti Seppäsen kainalosta uponneen 1-2- johtomaalin. Riemua ei kuitenkaan riittänyt kuin parisen minuuttia, kun Heikkinen iski tasoitusmaalin. 

Erän loppupuolella Hokki alkoi väsyä ja joutui entistä enemmän puolustuskannalle, mutta Jukureiden hyökkäyspeliin ei löytynyt kaivattua tehoa sen enempää ylivoimilla kuin aikalisälläkään, joten jatkoajalle poistuttiin lukemissa 2-2.

Jatkoaika ehti vanhenemaan noin kolmisen minuuttia, kun Juuso Akkasen siniviivalta laukoma kiekko otti kimmokkeen Juha-Petteri Purolinnasta ja pomppi kajaanilaismaaliin.

- Tosi tunteikas kolme päivää tämä on ollut. Jäi kyllä tappiosta huolimatta hyvä mieli meidän joukkueelle levätä loppuviikko. Maanantaina sitten jatketaan harjoittelua, jolloin toivottavasti saadaan miehiä sairastuvalta takaisin, ynnäsi Mattila joukkueensa kuluneen viikon.

Mestiksessäkin koittaa nyt viikon mittainen maajoukkuetauko, ja pelit jatkuvat viikon päästä keskiviikkona, jolloin Jukurit kohtaa kotonaan Peliitat. Hokki puolestaan jatkaa pelejään vasta perjantaina, kun se matkustaa KooKoon vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle