Jukurit eteni vastustamattomasti finaaleihin

Jukurit juhli jo kolmatta perättäistä finaalipaikkaa.
Kuva © Antti Varonen
Jukurit eteni Mestiksen finaaleihin lauantaina, kun se kaatoi Hokin Kajaanissa lukemin 1-2. Otteluvoitot menivät mikkeliläisille puhtaasti 4-0. Mikkeliläiset eivät ole hävinneet pudotuspeleissä vielä yhtäkään ottelua.

Jukurit jatkoi marssiaan kohti Mestis-mestaruutta kaadettuaan Hokin jo neljättä kertaa viikon sisään. Vaikka Hokki ei onnistunutkaa voittamaan yhtään ottelua, pitivät molemmat valmentajat sarjaa tasaisena.

− 4-0 otteluvoitot kyllä mairittelevat meitä vähän, mutta olemme luonnollisesti siihen tyytyväisiä. Näistä neljästä ottelusta kolme oli kuitenkin maalin pelejä. Hokki on todella hyvä ja hyvin valmennettu joukkue, joka laittoi meidät todella ahtaalle, sanoi Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen.

− Ottelusarja oli ohi ennen kuin ehti alkaakkaan. Pari päivää olin välillä vielä itse sivussa. Sarja alkoi maanantaina ja päättyi lauantaina, joten ei tästä kamalasti jäänyt jälkipolville kerrottavaa, Hokin valmentaja Jari Laukkanen pohti viitaten keskiviikon peliin, joka jäi häneltä väliin vatsataudin takia.

Jukurit aloitti vahvasti

Jukurit lähti kamppailuun sarjan aikaisempien otteluiden tapaan todella kovalla sykkeellä. Se loi pitkiä painostusjaksoja Hokin päätyyn ja onnistui luomaan myös tukun maalipaikkoja.

Mikkeliläiset tukkivat keskialueen todella tiiviisti, jolloin Hokki joutui hakemaan hyökkäyksiinlähtöihin vauhtia omalta alueeltaan tai roiskimaan kiekkoa päätyyn, jolloin Jukurien karvaajat pääsivät iskemään.

− Jokaiseen peliin saimme hyvän lähdön ja olimme sillä tavalla jämäköitä. Pystyimme puolustamaan vahvasti ja tiiviisti, Pennanen totesi.

Erän lopulla myös avausmaali näki päivänvalon. Roy Pihlström lähetti viivasta puolihuolimattoman laukauksen, joka painui hiukan helponnäköisesti Antti Lehtosen selän taakse.

Hokki piristyi toiseen erään

Toiseen erään Hokki sai lentävän lähdön, kun Tomas Mikus tasoitti pelin vain 17 sekunnin pelin jälkeen. Mikus kokeili pienestä kulmasta, ja kiekko päätyi Ronan Quemenerin selän kautta verkon perukoille.

Hokin pelaaminen otti toisessa erässä selkeän askeleen eteenpäin, mutta paikoista huolimatta johtomaalia ei nähty. Sen sijaan Jukurit käytti oman paikkansa. Lehtonen torjui Timo Hiltusen laukauksen eteensä, ja Iivo Hokkanen pääsi lapioimaan irtokiekon sisään.

Erän lopulla Hokkasen peli päättyi ikävästi. Markus Korkiakoski tuli tilanteeseen ylimääräisenä pelaajana ja taklasi Hokkasta suoraan päähän. Jukurihyökkääjä jätti pelin kesken ja Korkiakoski passitettiin suihkuun.

Jukurien viiden minuutin ylivoima jatkui vielä kolmanteen erään, mutta ylivoimamaalia mikkeliläiset eivät saaneet aikaan. Kertaalleen tilannetta jouduttiin tarkistelemaan videolta, mutta maalikameran kuva osoitti, ettei kiekko maalissa käynyt.

Hokin taistelu päättyi kyyneliin

Hokki painosti kovaa ja Jukurit keskittyi lähinnä puolustamaan johtoaan, missä mikkeliläisjoukkue onnistuikin hienosti. Se onnistui pitämään kiekkoa hallussaan Hokin päädyssä ja painamaan isäntien hyökkäyksen kaukalon kulmiin.

− Meitä vastaan on tehty pudotuspeleissä tasakentällisin vain kolme tai neljä maalia, siihen pitää olla tyytyväinen. Toki se on osin maalivahtipelinkin ansiota, mutta ei oteta mitään kenttäpelaajiltamme pois, Pennanen kiitteli.

Lopussa Hokki haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia. Kiekko pomppi jo lähellä maaliviivaa, mutta viivan oikealle puolelle se ei koskaan päätynyt.

− Joukkue on todella sitoutunut tähän meidän omaan juttuumme ja tapaamme puolustaa, sanoi Pennanen.

Taiston tauottua kentällä nähtiin paikalle matkustaneiden kannattajiensa edessä juhliva vierasjoukkue, sekä karvaan pettymyksen kokenut kotijoukkue.

− 4-0, ei kamalasti jätä selittelyille varaa. Parempi menee silloin jatkoon. Tämä oli viimeinen Mestis-peli tällä kaudella Kajaanissa, pronssiottelunhan tulemme pelaamaan joka tapauksessa vieraissa, Laukkanen totesi.

Tappion katkeruutta kuvasti hyvin Hokki-kapteeni Ville Hyvärisen reaktio joukkueen kiittäessä kannattajiaan kuluneesta kaudesta. Puolustaja nieleskeli kyyneliään johdattaessaan joukkueensa kauden viimeiselle kunniakierokselle kotiyleisön eteen.

− Nyt otamme pari päivää happea ja katsomme, kuka tulee vastaan, minne päin lähdemme. Myös pelaajien mietteitä pitää myös kysellä, että mitä mieltä siellä ollaan tuosta pronssiottelusta, Laukkanen päätti.

Mestiksen finaalisarja käynnistyy reilun viikon päästä tiistaina Mikkelissä ja pronssiottelu pelataan siitä seuraavana päivänä. Jukurien ja Hokin vastustajat selviävät toisen välieräsarjan ratkettua.