Jukureiden murhaava alku masensi Hokin

MESTIS / Raportti
Mika Norjasta tuli ensimmäinen Hokin tällä kaudella nollille jättänyt maalivahti.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen kärkiottelusta muodostui lopulta varsin yksipuolinen näytös, kun Jukurit kävi hakemassa Kajaanista kolme pistettä 3-0-voitolla. Vakuuttavasti pelanneet mikkeliläiset kavensivat Hokin sarjajohdon samalla yhdeksään pisteeseen.

Hokin ja Jukureiden välisestä Mestiksen kärkikamppailusta ennakoitiin ja odoteltiin tiukkaa ja jännittävää vääntöä, mutta lopulta kamppailusta ei suurta klassikkoa muodostunut. Eilen murskaavan kolmannen erän RoKia vastaan pelannut Jukurit jatkoi siitä, mihin se Rovaniemellä jäi. Mikkeliläiset iskivät heti avausminuuteilla kaksi nopeaa maalia ja selvittivät Hokin avauserän paineen.

Vauhdikkaiden ensimmäisten vaihtojen jälkeen Jukurit nappasi komennon Roope Rannan päästessä sutimaan kiekon maalinedushässäkän jälkeen verkon perukoille. Jatkoa seurasi vain 44 sekuntia myöhemmin, kun Teemu Suhosen siniviivasta lähettämä rannelaukaus yllätti Tuukka Smuran hieman helpon näköisesti.

Hokki-valmentaja Jari Laukkasen mukaan kotijoukkueen selkäranka katkesi jo tässä vaiheessa:

− Kyllähän tämä peli oli kahden minuutin jälkeen taputeltu. Aivan isät vastaan pojat -peli. Annoimme tuossa 2-0-tilanteessa pelin täysin kaverille, Laukkanen totesi.

Avauserän loppupuoliskolla Hokki onnistui pitämään kiekkoa ja rakentamaan pienia pyörityksiä Jukureiden päätyyn, mutta vaaralliset maalipaikat loistivat poissaolollaan. Kajaanilaisten ratkaisut olivat hätäisiä, pelaajilla vaikutti olevan koko ajan kiire johonkin.

Myöskään Jukurit ei enää erän loppupuolella juurikaan paikoille päässyt, mutta pelasi rauhallista ja varmaa puolustuspeliä, eikä passivoitunut missään vaiheessa.

− Meillä oli otteluun hyvä valmistautuminen, teimme kaksi nopeaa maalia kahdesta ensimmäisestä paikasta. Sen jälkeen koitti meille se ottelun vaikein hetki, jossa vastustaja tuli kovaa päälle. Kestimme sen tavalla tai toisella, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen kiitteli joukkojaan.

Toinen ja kolmas erä keltaisissa merkeissä

Erien alut olivat tänään Jukureille suotuisia, ja myös toinen erä käynnistyi viikinkipaitojen maalijuhlilla. Erää ehdittiin pelata vain 25 sekuntia, kun Joonas Sammalmaa pääsi iskemään Smuran eteensä torjuman kiekon verkon perukoille.

Viimeistään kolmas maali tuntui murskaavan isäntien selkärangan, ja toinen erä olikin täysin vieraiden hallintaa. Sammalmaalle tarjottiin jo illan toista osumaa, mutta kiekko suuntautui avopaikasta ohi maalin.

Laukkanen yritti valaa joukkoihinsa taistelutahtoa vielä aikalisän avulla, mutta tulos jäi todella laihaksi.

− En tiedä miten tuo Pennanen näki, että me jossakin vaiheessa yritimme tänään jotain. Aika tyhjillä pöksyillä olimme tänään liikenteessä, Hokki-valmentaja sanoi.

Myöskään kolmas erä ei ottelun suuntaa juurikaan kääntänyt. Jukurit jatkoi varmaa peliään, eikä myöskään erän lopulla muodostunut pieni Hokki-paine tuottanut juuri mitään.

Kajaanilaisille tarjottiin vielä tilaisuutta Mika Norjan nollan murtamiseen kahteen otteeseen ylivoimalla, mutta kiekko ei verkon perukoille enää löytänyt. Omalta osaltaan kiriä vaikeutti se, että kapteeni Mikael Seppälä joutui jättämään pelin kesken toisessa erässä.

− Toisen erän alkuun teimme vielä yhden nopean maalin, ja sen jälkeen olimme todella hyviä oman alueen puolustamisen suhteen. Emme montaa huippupaikkaa antaneet, tyytyväinen Pennanen laskeskeli.

− Hyvä opetus, toivottavasti otamme tästä oppia. Ei siinä mitään, matka jatkuu, päätti omiensa esitykseen silminnähden pettynyt Laukkanen.

Ennen maajoukkuetaukoa hyvän vireen löytänyt Jukurit venytti voittoputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Perättäisiä kolmen pisteen voittoja joukkueella on seitsemän. Hokille tappio oli eilisen KeuPa-tappion jälkeen toinen peräkkäin.

Seuraavaksi Hokki matkustaa Turkuun, jossa se kohtaa TUTOn ensi perjantaina. Jukurit pelaa seuraavan kerran jo keskiviikkona, jolloin se isännöi LeKiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle