Hokki peittosi jälleen Jukurit

Hokin voittoputki venyi jo kuuden ottelun mittaiseksi.
Kuva © Antti Varonen
Huikeaan vireeseen äitynyt Hokki venytti voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi, kun se kaatoi kotikaukalossaan Jukurit lukemin 3-2. Jukurien toisen erän tehohetki näytti jo kääntävän pelin vieraille, mutta Hokki tuli rinnalle ja lopulta ohi.

Edellisen kerran lauantaina Mikkelissä toisensa kohdanneet Hokki ja Jukurit pelasivat lauantain ottelun tapaan tasaisen pelin. Jukurit oli läpi ottelun kiekollisempi osapuoli, mutta Hokin jo aikaisemmissa otteluissa tutuksi tullut aktiivinen puolustuspeli piti vieraat pois vaarallisimmilta maalipaikoilta.

− Tiedettiin, että hyvä joukkue on vastassa ja pelin vaatimus voittamisen kannalta on kova. Osa meidän pelaajistamme pystyi siihen vastaamaan oikein hyvin, kommentoi Jukurien valmentaja Antti Pennanen.

Ottelun avauserästä lähtien mikkeliläiset painoivat rajusti päälle ja pyrkivät tyrehdyttämään kotijoukkueen hyökkäykset ottamalla tilan ja ajan pois. Tämä olikin pääosin toimiva taktiikka ja Jukurit hallitsi avauserän tapahtumia.

Avausmaalista vastasi kuitenkin Hokki. Kajaanilaisten illan toinen ylivoima tuotti tulosta, kun Antti Kalapudas löysi maalin kulmalle unohtuneen Niklas Näpin, joka laukoi kiekon vastustamattomasti verkkoon.

− Ensimmäinen erä oli hyvin tasainen erä. Mielestäni hyvin laadukasta Mestis-jääkiekkoa molemmilta joukkueilta, totesi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Jukurien maalihanat auki toisessa erässä

Toiseen erään Jukurit tuli vieläkin aggressiivisemmin. Erän alkupuoliskolla mikkeliläiset onnistuivat pyörittämään peliä Hokki-päädyssä lähes kolmen minuutin ajan. Pyöritys tuottikin tulosta, kun Teemu Turunen pääsi iskemään päädystä kimmonneen kiekon pienestä kulmasta verkon perukoille.

Tasoitusmaalista ehti kulua vain 16 sekuntia, kun keltapaitojen kädet osoittivat taas kohti kattoa. Pentti Nöyränen heitti kiekon maalille ja peliväline kimposi Joonas Kalliolan luistimesta maaliin. Tilanne tarkistettiin vielä videolta, mutta perusteita maalin hylkäämiselle ei löytynyt.

− Toinen erä oltiin tosi köysissä. Pidin Jukurien pitkistä hyökkäyksistä jo Mikkelin pelissä, siitä kuinka monipuolisesti he pyörittävät peliä. Vastustajalla oli monennäköistä kulmapeliä ja painottomalle puolelle pelaamista, antoi Laukkanen tunnustusta vierasjoukkueelle.

− Kun ajattelee koko joukkuetta, niin innokkaasti ja kovasti teimme töitä. Asenteen puutteesta ei pysty joukkuetta syyttämään, kommentoi Pennanen omiensa otteita.

Maalien jälkeen Hokki petrasi pelaamistaan ja ottelussa nähtiin vauhdikas vaihe. Santeri Vuoti antoi komean pystysyötön, joka vapautti Tomaš Mikušin läpiajoon. Slovakkihyökkääjä ei tätä paikkaa jättänyt käyttämättä, ja päätöserään suunnattiin kutkuttavissa 2-2-lukemissa.

− Täytyy sanoa, että se Mikusin maali oli meille iso maali. Silloin päästiin köysistä ylös ja siitä tämä peli mielestäni alkoi kääntyä meille, totesi Laukkanen.

Ratkaisu kolmannessa erässä

Myös kolmannesta erästä näytti muodostuvan Jukurien erä, mutta Kalliolan hyökkäyspäässä ottama rangaistus käänsi pelin. Avausmaalin iskenyt Näppi petasi paikan ja Tomi Wilenius latasi Hokin 3-2-johtoon.

Mikkeliläisillä oli vaikeuksia kirinsä käynnistämisessä. Hokki ei passivoitunut, vaan karvasi ja lähti myös vastahyökkäyksiin paikan tullen. Erän lopulla Jukurit veti vielä viimeisenä oljenkortena ottelussa 14 kertaa torjuneen Tadeas Galanskyn pois maalilta, mutta tasoitusmaalia ei enää nähty.

− Johtoasemassa pelaaminen onnistui meiltä tänään paljon paremmin, kuin lauantaina. Oli paljon mailakamppailupelaamista, voitettiin kriittisiä aloituksia. Päätöserässä ei mielestäni olisi ollut vääryys, vaikka olisi toinenkin maali tehty, kommentoi Laukkanen päätöserää.

− Vähän hölmöjä oltiin tänään. Oli tietynlaista koheltamista, puolustussuuntaan ja myös hyökkäyspäässä tuli liikaa kiekonmenetyksiä ja tätä kautta läpiajoja ja ylivoimahyökkäyksiä Hokille. Ei mennyt suunnitelmien mukaan, veti Pennanen ottelun pakettiin.

− Kun laadukas jääkiekkojoukkue pystyttiin voittamaan, niin koko joukkue ansaitsee siitä kiitoksen, päätti Laukkanen.

Kumpikin joukkue jatkaa pelejään lauantaina revanssiviikonlopun merkeissä. Hokilla on edessään ensimmäinen peräti kolmesta perättäisestä LeKi-ottelusta. Jukurit puolestaan kohtaa vieraskaukalossa SaPKon.