Erikoistilanteet pääroolissa Kajaanissa

Oula Palve oli ottelun näkyvimpiä jukuripelaajia.
Hokin ja Jukureiden välillä nähtiin hyvin monivaiheinen vääntö. Jäähyjen rikkomassa kamppailussa Hokki menetti kahdesti johtonsa ja joutui lopulta nöyrtymään päätöserässä, kun Jukurit nappasi 4-3-vierasvoiton.

Ottelun ratkaisu nähtiin päätöserän alussa, kun Hokki-pelaajista sekä Miska Humaloja että maalivahti Antti Lehtonen ottivat kaksiminuuttiset päällekkäin.

Jukurit ei jättänyt kahden miehen ylivoimaansa hyödyntämättä, vaan ensin Oula Palve löi pelin tasoihin hienon kuvion päätteeksi ja 40 sekuntia myöhemmin Roope Hämäläinen iski mikkeliläisille voittomaalin.

Ylivoimat olivat ottelussa avainasemassa muutenkin, sillä illan seitsemästä osumasta peräti kuusi tehtiin ylivoimalla. Runsas jäähyjen määrä vaikutti myös pelin tasoon, sillä ottelu näytti suuren osan ajasta hyvin sekavalta pelaamiselta, eikä pelillisiä hienouksia juurikaan nähty.

Hokki piti pintansa - jäähyistä huolimatta

Avauserässä ei juurikaan tasakentällisillä pelattu, vaan molemmille vihellettiin kolme kaksiminuuttista. Jukureiden syöttöpeli takkusi, eikä hyökkäyspeli sen vuoksi ottanut toimiakseen.

Hokki siirtyi ottelussa ensi kerran johtoon viiden minuutin pelaamisen jälkeen, kun slovakkihyökkääjä Tomas Mikus laukoi Sakari Mannisen ja Niko Saarenpään tarjoiluista lukemiksi 1-0.

Jukurit sai ottelusta hieman otetta erän loppupuolella päästyään ylivoimalle. Tulosta ei kuitenkaan tullut, vaan yritykset menivät joko ohi maalin tai pysähtyivät maalivahti Lehtoseen, joten erätauolle poistuttiin kotijohdossa.

Johtoasemassa vuorottelua

Toisen erän alussa yritys kuitenkin palkittiin. Hokki-puolustaja Ville Saukko otti kaksi peräkkäistä jäähyä ja mikkeliläiset rankaisivat molemmista.

Ensin Jani Forsström ohjasi Palven viivalaukauksen maalin edestä sisään. Paria minuuttia myöhemmin Niko Laakkonen karkasi Santeri Lukan hienon avauksen seurauksena vasemmalta laidalta läpi ja laukoi helpon oloisesti kiekon kajaanilaismaalin takakulmaan.

Johtoasema mureni kuitenkin kolmeen peräkkäiseen rangaistukseen, kun Risto Mattila toi kajaanilaiset ylivoimalla tasoihin erän puolivälissä.

Tasoituksen jälkeen Jukureiden tilannetta vaikeutti entisestään Samuli Piipposen päähän kohdistuneesta taklauksesta saama ulosajo ja Nestori Lähteen perään ottama kaksiminuuttinen. Hokki menikin vielä kahden miehen ylivoimalla erän lopussa 3-2-johtoon avausmaalin syöttäneen Mannisen tekemällä osumalla.

Päätöserässä jäähyt kostautuivat myös toiseen suuntaan ja Jukurit onnistui kääntämään ottelun edukseen heti erän alussa. Maalien jälkeen ottelussa edettiin hyvin jukurimerkkisesti loppuun saakka ja niin vierailijat pääsivät juhlimaan kauden avausvoittoaan.