Hokki taisteli Jokipojista arvokkaat pisteet.

Joona-Pekka Hirvonen

Valmentajilta noottia seurajohdolle ja tuomaristolle - Hokki päätti kotiputkensa voittoon

Hokki jatkoi pudotuspelijahtiaan, kun se kaatoi sarjan kärkipäässä keikkuvan Jokipojat kotikaukalossaan. Jokipojat nousi päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin, mutta Niklas Näpin lämärimaali toi kaksi pistettä Hokille.

Hokki karkasi toisen erän kahdella ylivoimamaalillaan 3-1-johtoon, mutta Jokipojat vei ottelun kahdella päätöserän pikamaalillaan jatkoajalle. Lopulta kaksi pistettä korjasi kotijoukkue.

− Emme olleet valmiita, toinen erä oli meiltä luokaton. Onneksi tulimme hyvin tuohon päätöserään, taistelimme ja kamppailimme, totesi Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen.

− Hyvä peli meiltä. Olisimme ansainneet jopa kolme pistettä, mutta siinä nähtiin Jokipoikien hyvyys. Ei hirveän montaa paikka kolmanteen erään tullut, mutta kun tuli, tehokkuus oli kovaa luokkaa ja siitä rinnalle. Onneksi lisäpiste tuli meille, antoi Hokin Jari Laukkanen arvostusta vastustajalle.

Ottelun avauserä oli vauhdikas ja eteni Hokin pienoisessa komennossa. Terävyys joukkueen pelaamisesta kuitenkin puuttui erän alussa, ja hyökkäykset tylpistyivät näpertelyyn tai kulmiin. Maalinsa jälkeen kajaanilaiset saivat kuitenkin kaivattua suoraviivaisuuttakin peliin.

Avausmaalista vastasi kuitenkin Jokipojat. Joensuulaisjoukkue sai pienoisen pyörityksen Hokin päätyyn, ja Lauri Hukkanen suti irtokiekon maalin edestä verkkoon. Osuma oli Hukkaselle kauden ensimmäinen.

Läpiajoon karannutta Hokin Christoffer Seppeliniä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti, mutta Seppelinistä ei laukojaksi ollut. Vikkelä vaasalaishyökkääjä poistui kättään pidellen koppiin, ja laukomaan luistellut, tähän otteluun kokoonpanoon palannut Joni Piipponen upotti vuorenvarmasti tasoitusmaalin.

− Tuomari sanoi, että tarkistaa, että Piipponen on kentällä, kun tuli rankkari. Ei ollut kentällä todennäköisesti. Lopulta Piipponen kuitenkin ampuu. Hieno maali, Seppelin menee käsi paketissa koppiin. Mutta ei tämä sillä tavalla mene, tuohtui Aaltonen.

− Se, mitä pelin aikana tapahtuu, niin jokainen valmentaja tekee kaikkensa, että oma joukkue voittaa. Siitä, mitkä säännöt ovat, en ole niin kirjoja lukenut ja kouluja käynyt. Siellä on neljä kappaletta herroja, joiden pitäisi tietää, ovatko tulkinnat oikeita vai vääriä, vastasi Laukkanen.

Toisen erän alkajaisiksi Niklas Näppi sai kiekon toistamiseen Jokipojat-maaliin, mutta tilanne hylättiin paitsiona. Erässä viisi vastaan viisi-peliä hallinnut Hokki karkasi kuitenkin ennen kolmatta erää kahden maalin johtoon kahdella ylivoimaosumalla.

2-1-maalin laukoi Markus Korkiakoski b-pisteen kaarelta komeasti erän alussa, ja kaksi minuuttia ennen taukoa Timo Hiltunen tuplasi johdon päästyään puttaamaan kiekon komean kuvion jälkeen täysin tyhjään maaliin.

Jokipoikien pikamaalit eivät riittäneet voittoon

Kolmannessa erässä joensuulaisten kiri ei aluksi näyttänyt ottavan tuulta alleen. Hokki puolusti omaa aluettaan tiiviisti, mutta ei passivoitunut liiaksi. Rennosti pelanneet kajaanilaiset karvasivat ahnaasti, ja pystyivät purkamaan joensuulaispainostukset alueeltaan.

Vajaa kolme minuuttia ennen täyttä peliaikaa Jokipojat sai toivoa, kun Heikki Puustinen pääsi laukomaan kiekon maaliin rystypuolelta. Vain 24 sekuntia myöhemmin oli Hokin romahdus täydellinen Jaska Ojanperän lämättyä lukemat hurjalla kanuunalla tasoihin.

Jatkoajan kenties hienoin suoritus nähtiin Hokki-maalin suulla, kun Sami Väliharju ryösti Lauri Huhdanpään läpiajon komeasti räpylällään. Hetkeä myöhemmin Hokin Näppi ratkaisi ottelun lämärimaalilla.

− Hokki ansaitsi nämä pisteet, mutta pitää tässä joku tolkku olla. Taas meillä on yksi äijä päävamman takia tuolla sairaalassa tällä hetkellä. Tämä on nyt viides mies meille neljään viikkoon. Tämä alkaa olla jo pikkuisen liikaa, herätti Aaltonen keskustelua.

− Jos vähän laajemmin viimeistä neljää peliä miettii, niin kolme voittoa ihan kärkipään joukkueista. Pelaamme todella ohuella materiaalilla puolustuksen osalta. Joukkueen kapteenistokin kävi tuossa kyselemässä, että mikä tässä on meininki seurajohdon osalta, heitti Laukkanen palloa Hokin seurajohdolle.

− Kaksi kuukautta sitten (Mikael) Seppälä lähti KalPaan, olemme kuin kuuta nousevaa odottaneet pakkia, mielestäni tarvitsemme kahta. Kapteenistokin mietti, onko seurajohto heittämässä joukkuetta bussin alle. Jos menemme pudotuspeleihin, eikö panosteta menestykseen, jos joudumme karsintaan, pelaamme vajaalla. Se on tylyä noille pelaajille. Huhtikuusta asti painettu hommia tälle kaudelle. Hattua nostan joukkueelle, pirun ylpeä.

Kommentit