Piipposen väkevä paluuottelu ratkaisi revanssiavauksen

Hokki kaapi voiton revanssiviikonlopun avauksesta.
Kuva © Sami Kemppainen
Hokki ja IPK avasivat revanssiviikonlopun perjantaina lämpöisissä merkeissä Kajaanissa. Tahtipuikkoa valtaosan ottelusta heilutellut kotijoukkue vei lopulta voiton lukemin 3-2.

Isäntäjoukkue Hokki hallitsi ottelua oikeastaan aivan alku- ja loppuhetkiä lukuunottamatta kauttaaltaan. Sillä oli kuitenkin vaikeuksia hyödyntää luomiaan maalipaikkoja, kunnes ratkaisijan rooliin hyppäsi hieman onnekkaastikin Joni Piipponen.

Heti kolmannen erän alkuminuuteilla IPK-ottelun kokoonpanoon sairastuvalta palannut Piipponen onnistui kahdesti. Ensimmäinen maali kimposi hyökkääjän luistimesta sisään ja toisen hän pääsi hakkaamaan maaliin irtokiekosta.

IPK aloitti kuitenkin ottelun hyvin. Se vyörytti hyökkäyksiään kuskaamalla kiekkoa todella nopealla jalalla keskialueen yli ja onnistuikin päättämään nopeat hyökkäyksensä laukaukseen tai jopa maalipaikkaan.

Tällaisesta nopeasta hyökkäyksestä syntyi myös Jaakko Heiskasen maalin edestä iskemä avausmaali. Niko Putkonen heitti kiekon laidasta luukulle, ja Hokki-maalilla debytoinut SaiPa-laina Frans Tuohimaa oli voimaton.

Kaiken kaikkiaan Tuohimaa esiintyi varsin mallikkaasti, eikä voinut kummallekaan IPK-maalille juurikaan mitään. Torjuntoja kertyi erityisesti avauserän jälkeen vain vähän, mutta vähätkin maalipaikat Tuohimaa napsi varmasti.

− Tulos on tietysti pettymys, aloitimme pelin hyvin. Meillä oli selkeä suunnitelma, että saamme pidettyä Hokin pienikokoiset hyökkääjät kulmissa ja pois keskustasta, kertoi IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen.

− Vähän olimme vaisuja alkuun, mielestäni peli oikeastaan parani IPK:n maalin jälkeen, komppasi Hokki-käskijä Jari Laukkanen.

Hokki-karuselli ja viisi vastaan kaksi -ylivoima

Avauserän lopulla Hokki loikkasi kuskin paikalle ja toisessa erässä se jatkoi siitä, mihin ennen erätaukoa jäi. Heikki Klemetin laukomaa tasoitusmaaliakaan ei tarvinnut odotella viittä minuuttia kauempaa.

Erityisesti ylivoimalla Hokki tuotti IPK:lle reippaasti vaikeuksia. Iisalmelaiset pelasivat todella passiivista alivoimaa, ja taitavat kajaanilaispelaajat pääsivät pyörittämään peliä maalien kuitenkin loistaessa poissaolollaan.

− Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että Hokki vei tätä peliä. Hyvä jalka kotijoukkueella tänään, kehaisi Niiranen vastustajaa.

Myös vieraille tarjoutui tuhannen taalan paikka kuitata menetetty johtoasema takaisin, kun IPK-ylivoiman aikana peräti kahden Hokin pelaajan mailat napsahtivat poikki iisalmelaispyörityksen aikana. Vieraat eivät kuitenkaan onnistuneet.

Koko ottelun ajan kaukalossa näkyi paikallisasetelmien tuomaa lisämerkitystä, ja jo alkuhetkistä lähtien lähes jokainen vihellys päättyi pienoiseen torikokoukseen. Tuomaristo piti pelin kuitenkin hienosti käsissään, ja ylilyönneiltä vältyttiin.

Loppu meni taisteluksi

Piipposen salamamaalien jälkeen Hokki piti peliä täydellisessä kontrollissaan ja pyöritti pitkiä hyökkäyksiä väsyneen IPK:n päädyssä. Linnapaitojen rauhallisesta kiekonsiirtelystä huokui melkoinen isät vastaan pojat -asenne.

Kotijoukkue kuitenkin epäonnistui pelin tappamisessa, ja sen siirtyessä erän edetessä enemmän puolustuskannalle, otti IPK jälleen otetta pelistä. Aleksi Hämäläinen onnistuikin kaventamaan pelin reilut kolme ja puoli minuuttia ennen täyttä peliaikaa.

Kajaanilaisyleisö ehti jo huokaista helpotuksesta, kun IPK:n kiri näytti lässähtävän Juha Virtasen koukkaamisjäähyyn. Hokki kuitenkin otti itse vielä kaksi rangaistusta, ja IPK pääsi myllyttämään loppusekunnit kuudella kolmea vastaan. Kotijoukkueen puolustus kuitenkin kesti ja kolme pistettä jäi Kajaaniin.

− Lopussa saimme vähän takaa-ajoa aikaan, mutta Hokki oli tänään energisempi ja ansaitsi voittonsa. Nyt verrytellään ja huomenna ollaan sitten meidän askissamme, päätti Niiranen.

− Samaa mieltä olen, että valtaosan pelistä olimme kuskin pukilla ja ansaitut kolme pistettä otimme kotiin. Huomiseksi pitää kuitenkin pystyä parantamaan, mietti Laukkanen.

− Tämä on tällainen kuuden erän nyrkkeilyottelu, josta on nyt kolme erää takana. Huomenna pitää pystyä viemään peliä eteenpäin. Hyvä että on sama vastustaja. Pystymme katsomaan varmasti vähän puolin ja toisin, että mitä siellä kaukalossa tapahtuu, lopetti Hokki-valmentaja.

Joukkueiden toinen ottelu on vuorossa heti huomenna Iisalmessa.