Hokki kasvatti Peli-Karhujen vierastuskaa

MESTIS / Raportti
Hokki otti maukkaan revanssin, kun se voitti kotonaan IPK:n selvin 4-1-numeroin.
Kuva © Janne Falck
Iisalmen Peli-Karhut lähti hakemaan ensimmäistä vierasvoittoaan viitostien derbyssä Kajaanin Hokkia vastaan. Toivottua tulosta reissu ei kuitenkaan tuonut, sillä vierailijat saivat jälleen poistua 1-4-tappio niskassaan.

Keskiviikon peli alkoi tasaisissa ja varsin vauhdikkaissa merkeissä. Joonas Valkosen ja Ilkka Vaarasuon Jukureista lainalle viikon peleihin saanut IPK pääsi ensimmäisenä yrittämään maalintekoa ylivoimalla alle kahden minuutin pelin jälkeen. Koko kauden ylivoiman tehottomuuden kanssa tuskaillut karhulauma ei löytänyt nytkään virettä pakkopeliinsä ja koko erikoistilanne valui käsistä ilman yhtään vetoa Tuukka Smuran vartioimaa maalia kohti.

Ottelu alkoi kääntyä Hokille hieman ennen erän puoliväliä. Vieraiden Jere Savolainen koitti siirtää huolimattomasti kiekkoa omalla alueella selkänsä takaa omille, mutta tämän katkaisi Hokki. Tilanteesta maalia yrittänyt Anton Ollikainen koukittiin tylysti kumoon ja tuloksena oli rangaistuslaukaus. Tästä Ollikainen ei vielä onnistunut, mutta heti seuranneen aloituksen jälkeen Hokin kultakypärä Risto Mattila iski siniviivalta laatan IPK:n verkkoon.

Henkilökohtaiset virheet ratkaisivat

Toisen erän alku oli tasaista ja molemmilla oli paikkansa. Erityisesti Hokin ykköskenttä Aki Kangasmäki-Pasi Kouvalainen-Timo Hiltunen sai pelin pyörimään vaarallisen tehokkaasti IPK-päädyssä ja karhupaidoilla oli vaikeuksia saada paine purettua alueelta.

0-2-maali tuli kuitenkin IPK:n neloskentän hyvän painostuksen jälkeen, kun pakin paikalta hyökkäystä tukemaan noussut Otto Huttunen ei ollut viivalla ottamassa vastaan Hokin hyökkäystä ja Huttusta paikannut Ilkka Heikkilä oli pitkän vaihdon jälkeen varsin raskaalla jalalla viivassa. Christoffer Seppelin spurttasikin Heikkilältä karkuun ja laukoi kiekon takanurkkaan ohi hölmistyneen Tuomas Tolosen.

Otto Huttuselle ottelu ei muutenkaan ollut mitenkään onnistunut. Normaalia hitaammalla jalalla liikkeellä ollut pakki jäi useasti tilanteissa kakkoseksi ja mies merkitsi kolmeen ensimmäiseen Hokki-maaliin itselleen miinukset. Selkein virhe sattui Hokin 3-0-alivoimamaalissa, jossa rohkeasti viivalta noussut puolustaja menetti kiekon, minkä seurauksena Sakari Turtiainen kiiruhti alivoimalla maalintekoon.

Tuska vieraissa kasvaa

Kolmannessa erässä Hokki tappoi pelin varsin nopeasti. IPK:n Otto Huttusen istuessa kakkostaan koukkaamisesta onnistui Hokki viimein myös ylivoimalla. Lopullisen naulan IPK:n arkkuun iski Samu Pyykkönen edellisen maalin tehneen Sakari Turtiaisen syötöstä.

Karhunutuille laihaa lohtua kotimatkalle tarjoili puolestaan Jaakko Heiskanen, joka rikkoi Smuran nollan ajassa 52.26. Maali syntyi ylivoimalla neljällä kolmea vastaan.
Voitto oli Hokille toinen perättäinen ja nosti joukkueen pois Mestiksen hänniltä. Kotijoukkueen otteet alkavat pikkuhiljaa näyttämään siltä, miltä yhden suurimman mestarisuosikin pelin pitääkin.

IPK on sitä vastoin vierasjäällä suurissa vaikeuksissa. Joukkue on pystynyt tekemään pelaamissaan neljässä vierasottelussa yhtä monta maalia ja vain 0-1-tappiossa Espoo Unitedia vastaan se pystyi toden teolla kamppailemaan voitosta vieraskentällä. Tähän Peli-Karhujen käskijään Jukka Niirasen on löydettävä lääkkeet, tai muuten joukkueen talvesta tulee pitkä ja synkkä.

» Lähetä palautetta toimitukselle