Seppelin johdatti Hokin tappioputken poikki

Tuukka Smura vei maalivahtien kamppailun nimiinsä.
Kuva © Sami Kemppainen
Kauden heikosti aloittaneiden joukkueiden kohtaaminen Kajaanissa päättyi kotijoukkueen selvään 6-2-voittoon. Viisi edellistä otteluaan hävinnyt Hokki otti Espoo Unitedista ansaitun päänahan oltuaan parhaimmillaan toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla.

Kotijoukkue Hokki ratkaisi ottelun iskemällä toisessa erässä viiden minuutin sisään kolme osumaa. Christoffer Seppelin teki näistä kaksi, ensimmäinen komean nousun ja haaston jälkeen, jälkimmäinen livahti helpohkosti ensimmäistä Mestis-peliään pelanneen Samuli Rasilaisen jalkojen välistä. Välissä Timo Hiltunen oli osunut ylivoimalla.

Hokki aloitti ottelun terävämmin. Kim Hirschovitsin huitomisesta saama kaksiminuuttinen avasi isännille sauman, minkä se myös käytti. Aki Kangasmäki onnistui kauden ensimmäisessä ottelussaan päästyään helposti maalin eteen. Ensimmäisen yrityksen Rasilainen torjui, mutta toista ei.

Espoo United ei kovin montaa järkevää hyökkäystä pystynyt luomaan. Erän lopulla sellainen kuitenkin onnistui, kun Sakari Turtiainen pelasi itsensä pahasti ulos. Jiri Veistola pääsi nousemaan melko vapaasti ja ohitti rannelaukauksellaan Tuukka Smuran.

− Ensimmäinen erä oli sellaista, mitä lähdettiin hakemaan. Ei se kaunista ollut, mutta lähdimme hakemaan tasapainoista hyökkäys- ja puolustuspeliä, Espoo Unitedin luotsi Timo Hirvonen arvioi.

Toinen erä alkoi tasaisena, mutta erän lopulla Hokki käytti tilaisuutensa nopeasti. Erityisesti kolmannessa ja neljännessä osumassa vierasjoukkue antoi aivan liikaa tilaa Hokin pelaajille. Toisessa päässä Unitedin hyökkäykset menivät usein liialliseksi puskemiseksi.

Kolmannessa erässä Espoo United sai hyvän alun, kun Emil Oksanen teki kauden ensimmäisen maalinsa. Sen jälkeen Hokki osasi puolustaa hyvin ja piti vieraat poissa parhailta maalintekopaikoilta. Erän jälkimmäisellä puoliskolla Hokki iski vielä kaksi osumaa, joten voittolukemat olivat 6-2. Pelillisesti ero ei ehkä niin suuri ollut, mutta joka tapauksessa Hokki oli ottelussa parempi joukkue.

− Toisessa erässä takaiskun jälkeen emme saaneet peliä pidettyä kasassa. Se on meidän perisynti, ja siinä on töitä edessä, Hirvonen päätti.

− Voitot tulevat tietyn suorittamisen kautta. Mielestäni tappiopeleissäkin työmäärämme on ollut riittävällä tasolla, mutta voitot ovat kiertäneet meitä. Puolustimme aika jämäkästi johtoasemassa ja siitä iso kiitos pelaajille, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.