Nopea kuittaus toi pisteet Hermekselle

Hermes oli toistamiseen Peliittoja vahvempi.
Kuva © Emil Hansson
Kokkolan Hermes ja Heinolan Peliitat väänsivät tasaisen kamppailun. Kahdessa ensimmäisessä erässä hienokseltaan hallinnut Hermes nappasi ottelusta täyden pistepotin 3-2-numeroin.

Hermes tuli ottelun alkuun joukkueista terävämmin ja Janne Kivilahti iski isännät johtoon puolentoista minuutin pelin jälkeen Jesse Juntheikin ja Ville Rajalan tarjoiluista.

Kokkolalaisryhmä oli erässä kokonaisuudessaan hallitsevampi osapuoli, mutta aivan huippupaikkoja sekään ei saanut luotua. Varsinkin joukkueen ylivoima oli kehnoa, vaikka se pääsi sitä erässä yrittämään kolmesti.

Peliitat puolestaan käytti erän lopussa saamansa erikoistilanteen, kun Miska Siikonen ohjasi maalin edestä vahvasti Pelittojen takalinjoilla läpi ottelun uurastaneen Christian Silfverin viivalaukauksen ohi hölmistyneen Denis Godlan.

Iso rangaistus avasi saumat Peliitoille

Toisen erän alkupuoliskokin mentiin hienokseltaan Hermeksen komennossa. Kentän näkyvimpiä hahmoja oli kokkolalaisryhmän hyökkääjä Niko Kivinen, joka taklasi keskialueella kovaa peliittapuolustaja Juha-Pekka Pietilää ja oli pariin otteeseen maalintekopaikassakin.

Erän puolenvälin tienoilla painostus palkittiin, kun Aleksi Rekonen ja Antti Paavilainen karkasivat ylivoimahyökkäykseen ja Paavilainen pääsi viimeistelemään 2-1-johtomaalin.

Peliitoille tarjottiin mahdollisuutta tasoitukseen erän loppupuolella, kun Hermeksen Tuomas Koskinen taklasi Joona Hiltusta polvella ja hänet ajettiin suihkun puolelle. Hiltunen talutettiin tilanteen jälkeen pukukoppiin, eikä hän palannut enää kaukaloon.

Hermes taisteli voiton

Peliitat joutui tulemaan päätöserässä toimeen Hiltusen lisäksi myös ilman Pietilää, joka jätti pelin kesken kolmannen erän ensimmäisen vaihdon jälkeen.

Toisen erän lopulla alkanut viiden minuutin ylivoima oli kuitenkin melko tehotonta ja Hermes selvisi alivoimasta ilman suurempia vaikeuksia. Kolmannen erän alussa heinolalaisjoukkue tuli kuitenkin tasoihin Joonas Hurrin osumalla heti kun Hermes oli tullut täysilukuiseksi.

Hermes kuitenkin kuittasi takaiskun 16 sekuntia myöhemmin, kun Felix Westermarck tarjoili maalin eteen Rekoselle 3-2-johtomaalin. Peliitat ei tästä takaiskusta kuitenkaan notkahtanut, vaan joukkue haki vimmatusti kavennusta.

Erityisesti Siikosen johtama kolmosketju, jossa laidoilla pelasivat Miika Roine ja Kimi Koivisto, sai muutamia vaarallisia tilanteita aikaan Godlan maalille. Godla oli kuitenkin muurina tolppien välissä, eikä Peliitat onnistunut tasoittamaan ilman maalivahtiakaan, joten pisteet jäivät Kokkolaan numeroin 3-2.

Hermeksen pelit jatkuvat lauantaina, kun se isännöi Kiekko-Vantaata. Peliitat puolestaan jatkaa vieraspelien merkeissä perjantaina, kun se kohtaa Jyväskylässä JYP-Akatemian.