Hermes kesti LeKin loppurynnistyksen

MESTIS / Raportti
Godla johdatti Hermeksen voittoon 37 torjunnallaan.
Kuva © Emil Hansson
Mestiksessä viime aikoina pirteästi esiintynyt Hermes sai vastaansa kotihallissaan LeKin. Ottelusta muodostui tasainen ja vähämaalinen.

Ottelussa ei nähty kovaa kamppailupelaamista tai hurjaa hyökkäysiloittelua. Sen sijaan ottelu sisälsi rutkasti varmaa miesvartiointia ja oman alueen puolustamista. Kotijoukkue Hermes onnistui lopulta hyödyntämään yhden tekopaikan enemmän kuin vastustaja, ja kairasi sarjapisteet 2-1-voitolla.

Ottelun avauserä oli erittäin aaltoilevaa kiekkoilua. Hermes painosti alussa hanakasti ja pakotti LeKin ottamaan aikalisän. Lempääläläisten päävalmentajan Juha Juujärven käärmekeitot tepsivät ainakin jossain määrin, sillä LeKi sai pelin painopisteen käännettyä edukseen mitä pidemmälle ensimmäinen erä eteni. Myös Hermes käytti aikalisänsä erän lopulla.

Maaleja avauserä ei kuitenkaan tarjonnut. Lähimmäksi täysosumaa pääsi Hermeksen kapteeni Jussi Nättinen, joka karkasi LeKi-puolustukselta maalin edustalla. LeKin maalille tähän otteluun hankittu Kristian Järvinen kuitenkin selvitti tilanteen.

Ottelun tempo jäi vaisuksi

Ottelun edetessä kotijoukkue Hermes sai jalkansa vastustajaansa paremmin liikkeelle, ja sitä kautta paineen Järvisen maalille. Vaikka LeKilläkin oli omat hetkensä, ei nuori slovakialaisvahti Denis Godla joutunut venymään kykyjensä ylärajalle pitääkseen lempääläläisten lähentelyt aisoissa.

Ottelussa silmiinpistävää oli se, että peli soljui päästä päähän vailla varsinaista kaksinkamppailua. Joitakin mies miestä vastaan-tilanteita toki ottelussa oli, mutta todellinen taisteluilme jäi molemmilta joukkueilta valjuksi.

Vaikka Hermes avauserässä karvasi aktiivisesti ja korkealta, ei se enää seuraavissa erissä jatkanut samanlaista painostusta. Tämä antoi LeKille varsinkin viimeisessä erässä mahdollisuuden avata peliään. 

Kokkolassa nähtiin maalejakin 

Hermes sai toisessa erässä avausmaalinsa hieman onnekkaasti, kun Jere Rantalan viivaveto kimposi Janne Kivilahden varusteista ohi Järvisen. 

Toinen osuma sen sijaan oli äärimmäisen kaunis. Antti Paavilainen syötti poikittain hyökkäysalueella, ja löysi Mikael Arkimon maalilta. Arkimo siirsi isännät hallitusti 2-0-johtoon.

Kolmas erä oli ottelun kaksikymppisistä selvästi kovavauhtisin. Vierailija LeKi joutui takaa-ajoasemassa avaamaan peliään, ja Hermes pääsi vastaamaan tähän hyvällä liikkeellä.

Maalin makuun ensimmäisenä erässä pääsi kuitenkin LeKi, kun Antti Kangasniemi löysi syötöllään Juuso Rämön, jolla oli helppo työ napsauttaa pikkumusta ohi Godlan.

Ottelun lopusta muodostui varsinainen jännitysnäytelmä, kun Hermes pelasi johtoasemassa melko hölmöä kiekkoa. Se ryhtyi peruuttelemaan, ja kadotti kontrollin peliin. LeKin puskeminen ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan sarjapisteet jäivät Kokkolaan. 

Molemmat joukkueet jatkavat taivaltaan kotiotteluiden muodossa. Lauantaina Hermes saa vieraakseen TUTOn ja LeKi isännöi K-Vantaata.

» Lähetä palautetta toimitukselle