Hermes jäi ilman pisteitä - KeuPa piirun verran parempi

KeuPa juhli Kokkolassa. Kuva viime kaudelta.
Kuva © Antti Varonen
Hermes isännöi kauden ensimmäisessä vierasottelussaan KeuPa HT:ta Keuruulta. Kokkolalaispoppoo oli toipunut keskiviikon RoKi-tappiosta melko hyvin, sillä isäntäjoukkueen hyökkäyspeli oli varsin pirteää. Siitä huolimatta KeuPa vei perjantai-illan kamppailun lukemin 3-2.

Hermes sai lentävän lähdön kauden ensimmäiseen kotiotteluun, kun vain puolen minuutin pelin jälkeen Kristian Kangas iski illan avausmaalin. Hermes pitikin pintansa ensimmäiset kuusi minuuttia, mutta KeuPan tehokas ylivoima toi vierasjoukkueen tasoihin.

Hermes hyökkäsi pirteästi koko avauserän, mutta KeuPan puolustus ja maalivahti Roope Urpolahti pitivät pikkumustan pois omasta maalista.

Erän puolenvälin jälkeen KeuPalle aukesi jälleen ylivoima. Aluksi keuruulaisylivoima ei lähtenyt käyntiin millään ja Hermeksen oli helppo purkaa tilanteet. Lyhyen heikon hetken jälkeen keuruulaiset kuitenkin ryhdistäytyivät ja Jussi Viitanen iski vieraat 2-1-johtoon.

− Olimme vähän jäjessä viisi vastaan viisi -pelaamisessa, mutta onneksi ylivoima toimi, totesi KeuPan tasoitusmaalin iskenyt Jere Friberg Fanseatin haastattelussa.

Toisessa erässä Hermes koki ikävän takaiskun, kun Ossi Ikonen taklattiin ikävän näköisesti laitaan. Verta vuotava Ikonen joutui poistumaan kaukalosta, mutta palasi kuitenkin myöhemmin takaisin peliin.

Niin lähellä, mutta silti niin kaukana

Vaikka Hermekselle aukesi vielä erän lopulla mahdollisuus tasoittaa ottelu ylivoimalla, alkoi toinen erä vieraiden johdossa. Johtoasemasta huolimatta oli KeuPa toisessa erässä se heikompi osapuoli.

Hermekselle avautui pitkin erää huippupaikkoja viedä ottelu tasoihin. Erän alkuun kokkolalaispoppoo sai aikaiseksi kunnon pyörityksen keuruulaispäätyyn. Tämän paineen KeuPa kuitenkin kesti. Erän puolenvälin tienoilla lähelle tasoitusmaalia pääsi Niklas Appelgren, kun Ondrej Mikula tarjoili nappisyötön aivan maalin edustalla.

2-2-tasoitusmaalia saatiin kuitenkin odottaa aina erän loppuun asti: Kangas viimeisteli illan toisensa ja samalla Samu Markkula sai illan toisen syöttöpisteensä.

Hermeksen haaveet kotivoitosta haudattiin kuitenkin päätöserän puolivälissä, kun Roni Sevänen vei vieraat 3-2-johtoon. Hermes haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta lopulta täydet kolme pistettä matkasi Keuruulle.

Hermes lähtee metsästämään ensimmäistä voittoaan taas ensi keskiviikkona, kun tie vie Kajaaniin Hokin vieraaksi. KeuPa puolestaan lähtee jahtaamaan lisää voittoja jo heti lauantaina, kun K-Vantaa saapuu Keuruulle.