Hermes nousi takaa voittoon hylättyjen maalien illassa

MESTIS / Raportti
Mikko Virtanen vastasi ottelun voittomaalista.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Hermes ja Ketterä taistelivat tasaisesti lopussa kuumaksikin äityneessä kamppailussa. Ketterä näytti jo toisessa erässä menevän menojaan, mutta isäntien vahva nousu palkittiin lopulta 4−2-voitolla.

Hermeksen ja Ketterän välinen avauserä oli viihdyttävää ja vauhdikasta peliä, vaikka osumia erässä ei nähtykään. Tilanteita syntyi molempiin päihin, mutta vedot menivät pääosin päätylautoihin.

Erän paras tilaisuus avautui Ketterän Samuli Vuokniemelle, jonka yrityksen puolittaisesta läpiajosta Hermes selvitti puolustaja Risto Mattilan sekä maalivahti Samuel Jukurin yhteistyöllä.

Ketterä otti kuskin paikan toisessa erässä ja vei erää aina viimeiselle viisiminuuttiselle saakka. Imatralaisryhmä karkasi hieman ennen erän puoliväliä kahden maalin karkumatkalle, kun Sameli Ventelä ja Toni Jalovaara iskivät parin minuutin välein kiekon Jukurin selän taakse.

Hermeksen puolustuksella oli suuria vaikeuksia pelin avaamisen kanssa Ketterän karvatessa ja imatralaisryhmä sai käännettyä pelin useamman kerran katkaisemalla syötön. Pirteän ottelun pelanneella Jalovaaralla ja Joona Jääskeläisellä oli paikat viimeistellä läpiajosta lisäosumia, mutta he eivät siinä onnistuneet.

Kokkolalaisisäntä heräsi taisteluun mukaan viitisen minuuttia ennen erän päätöstä, kun joukkueen parhaimmistoon kuulunut Aku Kestilä räväytti kiekon Ketterän maalin yläkulmaan.

Ketterä oli kuitenkin syöttää karvasta kalkkia isännille heti perään, kun Mikko Kokkonen siirsi maalin edestä kiekon sisään. Maali kuitenkin hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

Erän lopussa Hermes nousi vielä tasoihin kahden miehen ylivoimalla, kun Mattila laukoi siniviivalta 2−2-osuman.

Hermes ratkaisi tylysti virheestä

Päätöserä oli tasaista kamppailua ja täynnä tapahtumia. Ketterä varsinkin pelasi hyvin fyysisesti ja jakoi usempia kovia taklauksia.

Hermes sai kiekon maalin juuri ennen erän puoliväliä, kun Sampo Paulaharju ohjasi Samuel Sikstuksen heiton sisään. Toistamiseen illan aikana maali kuitenkin hylättiin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Hermes kuitenkin sai kiekon maaliin hyväksytysti. Mikko Virtanen katkaisi Vuokniemen puolustusalueen poikittaissyötön ja ohitti läpiajosta Santeri Lipiäisen.

Ketterä ei enää onnistunut peliä tasoittamaan Hermeksen puolustaessa viisaasti omaa maaliaan. Aivan ottelun lopussa tunteetkin vielä kuumenivat Sikstuksen taklattua keskialueella Jalovaaraa päähän ja lennettyä suihkuun. Tuomarit joutuivat menemään jopa vaihtoaitioiden väliin rauhoittelemaan kuumiksi äityneitä tunteita.

Joonas Sammalmaa napautti vielä viimeisen naulan arkkuun tyhjään maaliin iskemällään 4−2-osumalla ja varmisti Hermekselle kauden avausvoiton Ketterästä.

− Ei ollut yhtä lentokeli kuin Iisalmessa, mutta silti yritystä tietyllä tapaa oli ja vastus tietysti siinä välissä. 2−0-tilanteessa alkoivat vähän päät tippumaan, mutta sitten huikealla yksilösuorituksella 2−1-maali ja peli muuttui. Tuli hylätty maali ja silti oltiin hengissä. Pelattiin hyvä kolmas erä ja uskallettiin siinä pelata hyökkäyspeliä, mikä on meidän vahvuus, summasi Hermes-käskijä Ari-Pekka Pajuluoma.

Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen oli pettynyt erityisesti nöyryyden puutteeseen joukkueensa pelaamisessa.

− Värikäs ja vauhdikas peli. Hermes oli tänään hyvä. Hermes halusi voittaa, se kamppaili hyvin ja teki yhdessä asioita, pisti kroppaa likoon. Me ei oltu tänään sillä tasolla, että oltaisiin voitu tehdä asioita yhdessä tarpeeksi, Lehtonen harmitteli.

− Hävittiin kaksinkamppailuita ja nöyryys oli ajoittain hukassa kiekolla. Kuviteltiin, että voidaan laittaa peli rullaamaan yksittäisillä yksilösuorituksilla ja sitä meidän kliinistä joukkuepelaamista ei tänään näkynyt. Me otetaan tästä oppia ja huomenna Rovaniemellä nähdään varmasti yhtenäisempi soturilauma.

» Lähetä palautetta toimitukselle