Hermes joutui taipumaan vantaalaisvieraan edessä

Jere Rantala isi Hermeksen toisen maalin, joka kuitenkin jäi varsin laihaksi lohduksi.
Hermes isännöi keskiviikkona kotikaukalossaan K-Vantaata. Peli oli kotijoukkueelle tärkeä, sillä nousijan Mestis-taival ei ole lähtenyt liikkeelle toivotulla tavalla: kahdesta ottelusta saldona on yksi piste. K-Vantaata vastaan pelattu peli ei tuonut sekään helpotusta: vantaalaisvastus oli lopulta parempi lukemin 6-2, ja Hermes jäi taas ilman avausvoittoaan.

Peli ei alkanut, eikä kulkenut, aivan Hermeksen toivomalla tavalla. Kotijoukkue ei oikeastaan missään vaiheessa iltaa aiheuttanut vierailleen kovin suurta päänvaivaa, ja K-Vantaa veikin peliä oikeastaan miten halusi siinä missä Hermeksen oli vaikea saada omia kuvioitaan toimimaan.

Ehkä kokkolalaissilmin karmaisevinta ensimmäisessä erässä oli Hermeksen ensimmäinen ylivoima: huolimaton kiekon käsittely ja uinuva puolustus johtivat siihen, että K-Vantaa pääsi helposti alivoimaa pelatessaan luistelemaan Hermes-päätyyn. Leevi Laakson vartioimalla maalilla alkoi varsinainen tykitys kolmen vantaalaispelaajan huitoessa kiekkoa maaliin. Laakso taisteli ja venyi, mutta lopulta kolmas veto löysi tiensä maaliin.

Ja jos ylivoima oli karmaisevaa, ei alivoimalta voitu odottaa yhtään enempää: viitisen minuuttia myöhemmin Kiekko-Vantaa tuuletti taas, kun ylivoima puri, ja Joel Lehtinen iski taululle 2-0-lukemat.

Hermes ei kuitenkaan luovuttanut vaan kotijoukkueen onnistui pitää lukemat siedettävinä ennen ensimmäistä erätaukoa. Erän lopulla Hermes pääsi kolmesti pyörittämään ylivoimaansa ja tällä kertaa tulosta myös tuli. Niklas Appelgren helpotti tilannetta iskien viimeisen minuutin aikana lukemiksi 1-2.

K-Vantaan tykitys alkaa

Toisessa erässä Hermes ei tarjoillut ensimmäistä erää kummempaa. Ensimmäiset kaksi minuuttia näytti kotijoukkueen kannalta hyvältä, kun paine pyöri K-Vantaan päädyssä ja kiekko liikkui. Tämän jälkeen alkoi kuitenkin kunnon myllytys.

Ensin Aleksi Järvinen luisteli huimaa vauhtia kohti Laakson torjumaa maalia ja laukoi, mutta ensimmäisen vedon Hermes-vahti sai torjuttua. Kiekko tippui kuitenkin takaisin peliin ja irtokiekosta Järvinen luuti kiekon maaliin. Reilu 10 sekunttia myöhemmin ja tilanne oli yhtäkkiä jo 1-4.

Hermeksellä oli vaikeuksia K-Vantaan vauhdikkainen hyökkäysten kanssa ja maalin edustalla oma maalivahti tupattiin jättää täysin yksin. Aika ajoin kotijoukkueelta nähtiin pirteämpiäkin otteita, mutta kun peli oli totaalisen sekaisin, sitä ei ihan niin vain korjattukaan.

Hermeksen kiri jäi lyhyeksi

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen silmin jo suorastaan masentavissa lukemissa: toisessa erässä K-Vantaa onnistui vielä kahdesti Pekka Niemimaan ja Julius Rantaeskolan maaleilla, ja taululla komeili lukemat 1-6.

Vaikka peli oli vähän mitä oli, ei Hermestä ainakaan motivaation puutteesta voinut syyttää. Viimeisessä erässä joukkue keskittyi tarjoamaan 747-päiselle yleisölleen vauhdikasta kiekkoa, sillä valotaulun lukemista huolimatta peliä pelattiin aivan kuin tilanne olisi ollut tasan.

Pientä helpotusta toi Jere Rantalan 2-6-maali erän puolen välin tienoilla, mutta muuten hallinta oli lähes täysin K-Vantaalla. Ottelu päättyi samaisiin 2-6-lukemiin, vaikka Hermes vielä viime minuuteilla laittoikin itsensä likoon.

Hermekselle aukeaa perjantaina jälleen paikka ottaa ensimmäinen Mestis-voittonsa, kun kotona vastaan asettuu JYP-Akatemia. K-Vantaa puolestaan isännöi KeuPa HT:ta Tikkurilassa.