Ulosajosta huolimatta Hermes otti kaksi pistettä - "Vaikeata oli koko peli"

Hermes otti lopulta voiton jatkoajalla.
Perjantai-iltana Kokkolassa yhteen ottivat Hermes ja JYP-Akatemia. Ottelusta muodostui tasainen mittelö, jossa tunteetkin kuumenivat. Tunteita herätti varsinkin Niklas Appelgrenin ulosajo. Hermes oli lopulta vahvempi jatkoajan jälkeen luvuin 3–2.

Ensimmäinen erä oli tasainen. Hermes meni johtoon, kun Antti Paavilainen laukoi siniviivalta, joka lopulta ohitti Akatemian maalilla pelanneen Markus Ruusun. Akatemia ei maalista mennyt hämilleen, vaan hankki ylivoiman heti maalin jälkeisen vaihdon aikana.

Ylivoimalla Joel Sund toi vierailijat tasoihin tulisella laukauksellaan. Tasakentällisin Akatemia joutui keskialueella heittämään kiekon usein Hermeksen päätyyn, koska kokkolaiset puolustivat tiiviinä viisikkona keskialuetta. Hermes puolestaan yritti kiekon kanssa päästä keskialueen ja hyökkäyssiniviivan yli, mutta molempien joukkueiden kiekollisen pelaamisen laatu oli heikohkoa.

− Puolustimme hyvin läpi ottelun. Avauspelaamista ja kiekollista pelaamista vaikeutti huomattavasti vastustaja, joka oli hyvällä jalalla ja hyvällä energialla liikkeellä, Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula kommentoi Fanseatin lähetyksessä.

Hermes meni kuitenkin johtoon, kun Saku Kivinen lapioi paluukiekon maaliin. Läpi erän laadukkaat maalipaikat loistivat poissaolollaan, koska molemmat joukkueet puolustivat omalla puolustusalueellaan tiiviisti ja samalla kovaa painostaen kiekollista pelaajaa.

Toinen erä vierasjoukkueen

Toiseen erään Akatemia tuli hyvällä liikkeellä ja sai luotua heti erän alkuun hyviä pyörityksiä kotijoukkueen puolustusalueelle. Painostus palkittiin ylivoiman muodossa, mutta tästä ei jyväskyläläisjoukkue oikein mitään saanut aikaan.

Akatemia oli karvauspelaamisessaan aktiivisempi kuin ensimmäisessä erässä. Hermes ei saanut organisoituja hyökkäyksiä aikaan kuin muutaman. Hurrikaaniryhmän kiekollinen pelaaminenkin oli myös parempaa, mutta Hermes puolusti edelleen tiiviisti viisikkona ja Akatemian hyökkäykset pyörivät enimmäkseen kulmissa.

− Halusimme tähän otteluun löytää meidän identiteettimme. Halusimme pelata hyvärytmisen peli, pystyä olemaan kiekossa ja pystyä hyökkäämään usealla pelaajalla, vierasjoukkueen päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kertoi.

Kotijoukkue pääsi paremmin otteluun mukaan erän loppuhetkillä ylivoimansa jälkeen, mutta laadukkaita maalipaikkoja ei joukkue pystynyt luomaan.

Kolmannessa erässä ulosajo

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä, kumpikaan joukkue ei saanut maalipaikkoja luotua. Tunteita herättänyt tilanne nähtiin, kun Niklas Appelgren taklasi rajusti Joona Ervingiä. Erving loukkaantui tilanteessa ja Appelgren sai ulosajon taklauksen seurauksena. Viiden minuutin ylivoimansa alkuhetkillä Jaakko Jokinen toi Akatemian tasoihin. Hurrikaaniryhmä sai vielä ylivoimansa aikana muutaman paikan luotua, mutta voittomaalia ei syntynyt.

− Paha paikka oli vitosen alkun, kun meni kolme sekuntia ja heilahti. Sen jälkeen oli hyvää taistelua, Karhula mietti.

Erän loppuhetkillä molemmille joukkueille siunaantui laadukkaita maalipaikkoja, kun muun muassa Riku Tiainen pääsi läpiajoon, mutta Hermeksen maalilla pelannut Mikael Edelmann veti pidemmän korren. Jatkoajalla Hermes pääsi ylivoimalle ja lopulta Viljami Wacklin laukoi etukulmasta voittomaalin. Häviö oli Akatemialle neljäs putkeen.

− Vähän on kaksipiippuiset fiilikset. Voitosta tietysti hyvä fiilis, mutta vaikeata oli koko peli ja emme oikein tunteneet löytävän sitä jyvää peliin, Karhula harmitteli.

− Johonkin pieneen asiaan nämä yleensä kevättä kohden ratkeaa. Olisi ollut kiva, jos olisimme pelanneet vähän paremmin kiekolla.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli tasainen. Akatemia paransi erä erältä pelaamistaan ja sai vaikeutettua kotijoukkueen avauspelaamistaan. Vierasjoukkue teki maalinsa ylivoimista. Ahvenjärvi oli tyytyväinen häviöstä huolimatta joukkueensa esitykseen.

− Haasteellinen ottelu. Haettiin sitä rytmiä hyvin pitkään, mutta se rohkeus millä tänään pelasimme, oli hyvin lähellä sitä mitä haemmekin.

− Kova kotijoukkue ja kova kamppailujoukkue oli vastassa. Ylivoimat onnistuivat meillä tänään, joten olemme siitä iloisia ja olemme iloisia yhdestä pisteestä, Ahvenjärvi päätti.