Maalihanat aukesivat kunnolla – Hermes nappasi kauden ensimmäisen voittonsa

Hermes nappasi ensimmäisen voittonsa tällä kaudella JYP-Akatemian kustannuksella. Kuva viime kaudelta.
Kautensa varsin mollivoittoisesti aloittanut Kokkolan Hermes sai perjantai-illan kierroksellaan vastaan kahden peräkkäisen voiton vahvistaman JYP-Akatemian. Ottelu päättyi lopulta Hermeksen selvään 7–2-johtoon ja näin ollen kokkolalaiset nappasivat runkosarjan ensimmäisen voittonsa.

Vaikka voittoja ei ollut tullut, on Hermes ollut otteluiden aluissa vahva. Perjantai-iltaakaan ehtinyt kulua kuin reilut kolme minuuttia ja isännät näyttivät mahtinsa: Saku Kivinen pääsi iskemään 1–0-avausmaalin ylivoimalla.

Varsinaiset maalikarkelot Kokkolassa nähtiin toisessa erässä. Erän ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Hermes paukutti taululle jo 3-0-lukemat Joonas Huovisen ja Ville Saukon osumien myötä. Ei kulunut kuitenkaan aikaakaan, kun Akatemia pääsi iskemään takaisin: Taavi Tiala kaunisteli lukemia 3-1:een.

Vielä toisen erän lopulla Ondrej Mikulan iskemä 4-1-ylivoimamaali avasi kotijoukkueelle valoisat asetelmat päätöserään. Hermes ehti karata jo 5-1-johtoon, kun Akatemia aloitti lopulta laihaksi jääneen nousunsa. Tiala iski illan toisensa päätöserän lopulla, mutta isännät olivat hereillä: Mikko Virtanen iski pikapikaa taululle lukemat 6-2.

Vielä erän viimeisellä minuutilla Mikula sai paistatella toistamiseen parrasvaloissa, kun hyökkääjä viimeisteli valotaululle 7-2-lukemat. Hermes pääsi viimein voittojen tielle ja kokkolalaiset jatkavatkin voittojen metsästystä viikon päästä perjantaina, kun vastaan asettuu Jokipojat Joensuussa. Akatemia puolestaan kohtaa keskiviikkona Savonlinnassa SaPKon.