JYP-Akatemia anasti voiton Hermeksen nenän edestä

Dennis Saikkonen torjui maalillaan mallikkaasti.
Tuntuvan tappion keskiviikkona K-Vantaalle kärsinyt Hermes luisteli perjantai-iltana kotikaukaloonsa aivan uudella ilmeellä. Tällä kertaa lukemat pysyivät siedettävinä, ja illan vieras JYP-Akatemia veikin ottelun lopulta vasta jatkoajalla lukemin 1-2.

Hermes oli tehnyt merkittävän parannuksen keskiviikon murheellisesta kotipelistä, sillä oikeastaan läpi pelin hallinta oli täysin kotijoukkueella. Kotijoukkueen ylivoimakin pyöri tällä kertaa huomattavasti paremmin kuin keskiviikkona, ja vastustaja pidettiin hyvin poissa oman maalin luota.

Akatemia alkoi heräillä peliin vasta ensimmäisen erän puolivälissä, mutta Hermes-maalia torjunut nuori Leevi Laakso oli ensimmäisten hurjempien hyökkäysten pysäyttäjänä. Kaikesta huolimatta Akatemia pääsi kuitenkin yllättämään, ja Waltteri Lehtosen kova kuti löysi tiensä Laakson selän taakse.

Hermes ei kuitenkaan tällä kertaa antanut vastustajalle yhtään enempää etumatkaa vaan vei pelin ensimmäiselle erätauolle tasatilanteessa: Miikael Arkimo ujutti kiekon Akatemia-vahti Dennis Saikkosen patjojen välistä verkkoon.

Hermeksen taisto ei riittänyt

Toisessa erässä Hermes säilytti hyvän taisteluilmeensä ja jatkoi kuskin paikalla. Akatemia pääsi kunnolla Hermes-päätyyn oikeastaan vain ylivoimiensa aikana, ja silloinkin kotijoukkue piti urhoollisesti pintansa.

Maalinteko tuotti Hermekselle silti edelleen ongelmia, sillä Akatemia blokkasi kokkolalaispoppoon vetoja mallikkaasti. Hermes sai aikaan muutamia kiihkeitä maalinedusvääntöjä, mutta maalillaan kelpo pelin torjunut Saikkonen piti maalinsa puhtaana.

Kun kolmannen erän päästä päähän sahaaminenkaan ei tuottanut tulosta, haettiin ratkaisua jatkoajalla. Vaikka Hermes taisteli loppuun asti, oli JYP-Akatemia lopulta parempi 1-2-lukemin Samuli Vuokniemen jatkoaikamaalilla.

Hermes saa nyt pitkän tauon, sillä joukkue pelaa seuraavan kerran vasta viikon päästä perjantaina SaPKoa vastaan Savonlinnassa. JYP-Akatemia puolestaan matkaa ensi keskviikkona Jokipoikien vieraaksi.