Godla ei onnistunut pidättelemään Jukureita

Denis Godla esiintyi edukseen Jukureita vastaan.
Kuva © Emil Hansson Emil.Hansson@jatkoaika.com
Viime aikoina hyvin pelannut Mikkelin Jukurit saalisti jo neljännen peräkkäisen voittonsa. Hermes joutui taipumaan mikkeliläisille luvuin 1-4.

Jukurit lähti hakemaan Hermeksestä revanssia, sillä joukkueiden edellinen keskinäinen kohtaaminen Mikkelissä päättyi kokkolalaisten voittoon lukemin 4-2. Tällä kertaa mikkeliläiset poistuivatkin kaukalosta voittajana paremman viimeistelyn ansiosta.

Ottelu alkoi sähäkästi, sillä ensiminuutilla Jukureille tarjoutui kaksikin hyvää maalipaikkaa. Kamppailussa hyvin pelannut ja yhteensä 34 kertaa kiekon tiellä ollut Denis Godla ei kuitenkaan suostunut antautumaan vielä ottelun alkuhetkillä.

Vain hetkeä myöhemmin Hermes pääsi kokeilemaan ylivoimaansa. Erikoistilanteen viimeisillä sekunneilla Janne Kivilahti onnistuikin viemään kotijoukkueen johtoon hienon syöttökuvion päätteeksi.

Erikoistilanteiden säväyttämässä avauserässä ei enää nähty maaleja, vaikka molemmat joukkueet saivat luotua loistavia maalipaikkoja.

Godla joutui antautumaan

Toisessa erässä peliä hallitsi pitkään vierasjoukkue Jukurit, joka haki tasoitusta vimmatusti. Slovakkivahti Godla esti mikkeliläisten aikeet monta kertaa torjuen peräti 16 kertaa erän aikana.

Huipputorjuntoja esittäneen Godlan nolla ei kuitenkaan kestänyt loppuun asti. Jukureiden maalihanat avasi vikkeläjalkainen hyökkääjä Niko Laakkonen, jonka kääntölaukaus rikkoi slovakkilaisvahdin unelman nollapelistä.

Maalin jälkeen myös kokkolalaisilla oli oma etsikkoaikansa vastata vierasjoukkueen tasoitusmaaliin. Kun Hermes ei maalinteossa onnistunut, jatkoi Jukurit maalitehtailuaan kahdella osumalla.

Ensin Jaakko Turtiaisen onnenkantamoinen yllätti Godlan nollakulmasta, minkä jälkeen erän viimeisellä minuutilla Oula Palve viritti laukauksensa ja siirsi Jukurit kahden maalin johdossa erätauolle. Syöttöpisteen maaleihin kirjautti jukurikapteeni Marko Kauppinen, joka on parantanut peliään huomattavasti viime otteluissa.

Suhonen päätti Hermeksen kirin

Kolmannessa erässä Jukurit tarjosi Hermekselle monta mahdollisuutta ottelun kaventamiseen, sillä mikkeliläiset ottivat jopa kolme jäähyä erän aikana.

Hermeksen ylivoima pyöri mallikkaasti, vaikka viimeinen silaus jäi puuttumaan. Yritykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen Jukurit-vahti Mika Norjaan, joka selvisi ottelun loppuhetkistä yllättävän helposti.

Kamppailu ratkesi lopullisesti Hermeksen kolmannen ylivoiman aikana, kun kokkolalaiset pelasivat upporikasta ja rutiköyhää ottamalla maalivahdin pois. Illan viimeisestä maalista vastasi jukuripuolustaja Teemu Suhonen, ja näin varmistui kolmen pisteen matkaaminen Mikkeliin.