Hermes hukkasi tilaisuutensa, Friman kiitti ja kuittasi

MESTIS / Raportti
Voittomaalin iskenyt Friman sanoi Ylen haastattelussa laittaneensa "roskat roskiin".
Hermeksen alakuloisen alkutalven alamäki jyrkistyi entisestään, kun Jokipojat palasi pelinsä suhteen raiteilleen perjantain tv-pelissä. Joensuulaisvieras pystyi venymään jatkoaikavoittoon maalein 1−2 (0−0, 1−1, 0−0, 0−1).

Jokipoikien hyökkääjä Nico Friman nousi perjantaisen Hermes-ottelun sankariksi ratkaistuaan lisäpisteen kohtalon jatkoajalla. Helsinkiläisen napakka kuti palautti riemun joensuulaisleiriin, sillä keskiviikkona joukkue oli kokenut melkoisen pohjakosketuksen IPK-kotitappiolla.

− Olen ylpeä joukkueesta. Tuollaisen läpyttelyn jälkeen loistava taistelu ja hirmu iso tasunnosto, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen summasi.

Hermes-leirissäkään ei ole syytä painaa päätä pensaaseen, vaikka tappio olikin jo viides peräkkäinen. Joukkue pystyi kelvolliseen esitykseen varsinkin ajatellen joukkueen aiempia otteluita: kolmessa aiemmassa kamppailussa omiin oli mennyt 16 osumaa.

− No sen verran on positiivista, että omiin meni vain kaksi maalia, Hermeksen ainokaisen tehnyt Jussi Nättinen myönsi Ylen tv-haastattelussa.

− Vaikea jakso on menossa. Jotain pitäisi keksiä, hän puhahti.

Perjantain ottelu oli kaikkiaan vauhdikas ja tasainen. Peli olisi voinut kääntyä kummalle vaan, mutta varsinkin puolustuspelissä Jokipojat pystyi petraamaan ja pelaamaan alivoimat mallikkaasti.

− Ensimmäisessä erässä oli pari paikkaa, josta olisi voinut tintata johtoon. Kaiken kaikkiaan tasaista varsinkin pelin loppua kohti, Hermes-päävalmentaja Antti Karhula arveli.

Joukkueiden aiempi kohtaaminen meni sekin jatkoajalle asti, ja tuolloin Hermes oli vahvempi.

− On sillä vaan hirveä ero, että voitatko vai häviätkö jatkoajalla. Kyllä valkosten kopissa ilo oli ylimmillään ja meillä leuka rinnassa, Karhula harmitteli.

Kummatkin saivat tehtyä maalinsa toisessa erässä. Ensin Jokipoikien hyökkääjä Joonas Larinmaan nousu maalille tuotti tulosta, ja paria minuuttia myöhemmin Hermeksen näyttävä puolustuspään aloitus alivoimalla johti vaaralliseen vastahyökkäykseen.

Niklas Appelgrenin ampuma kiekko jäi pyörimään Samuel Jukurin jalkoihin, ja Nättinen pääsi sujauttamaan irtokiekon häkkiin.

Illan ottelussa Jukurille ja Hermes-vahti Juraj Hollylle kertyi sama määrä torjuntoja, 26.

− Hyvä ja kova peli. Kaksi hyvää tasaista joukkuetta, hyvä vauhti ja paljon reilua kamppailua, Hermeksen päävalmentaja Karhula summasi.

Kummatkin jatkavat pelejään jo lauantaina. Jokipojat kohtaa KeuPan kotonaan, kun taas Hermes ajelee vieraspeliin IPK:ta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle