Hermeksen alamäelle jatkoa − Jokipojille kymppi kasaan

MESTIS / Raportti
Jesse Jormanainen iski voittomaalin entisen seuransa verkkoon.
Jokipojat venytti vierasvoittoputkensa huimasti jo kymmenen ottelun mittaiseksi, kun revanssiviikonlopun alkutahdit lyötiin Kokkolassa. Hermes kiri kolmen maalin takaa tasoihin, mutta Jokipojat piti päätöserässä pintansa ja haali kolme pinnaa maalein 3−4.

Melkoisiksi venyneet putket sen kuin jatkuivat vain. Hermeksen tappioputki venähti Jokipojat-tappion myötä jo viiden ottelun mittaiseksi, kun taas Jokipojat nappasi peräti kymmenennen vierasvoittonsa peräjälkeen. Syyskuun sarja-avaus Kajaanissa on edelleen ärjypaitojen kauden ainoa vierastappio, ja sekin tuli vasta rankkareilla.

Perjantain ottelu oli varsin kaksijakoinen. Ensimmäiset 15 minuuttia mentiin täysin vierailijoiden vauhdissa, sillä jo kahden ja puolen minuutin jälkeen taululla paistoivat lukemat 0−2. Hermes-puolustuksen uinahdellessa Eetu Rissasella ja Teemu Holttisella oli helppo työ rokottaa Denis Godlaa

Hermes-päävalmentaja Antti Karhula herätteli välittömästi joukkuettaan aikalisällä, mutta siitäkin huolimatta ärjypaitojen hallinta jatkui.

Erän loppupuoliskolla kaukaloihin palannut Juuso Kaijomaa niittasi isännät jo 0−3-karkumatkalle. Tämän jälkeen Hermes sai peliinsä ideaa, ja kenttätapahtumat tasoittuivat huomattavasti. Vierasjoukkuetta piti pystyssä muun muassa maalivahti Samuel Jukuri, joka on toistaiseksi torjunut punamustille pelkkiä voittoja.

Jormanainen rokotti ex-seuraansa

Toisessa erässä Hermes sai pirteyden näkymään myös tulostaululla. Ensin Aleksi Rekonen pääsi huitomaan irtokiekon Jukurin selän taa, ja erän lopussa hurmoksellinen kotijoukkue nousi tasoihin pikamaaleilla. 

Hermes alkoi jo hiukan turhautua ja päästi vierailijat ylivoimalle kerta toisensa jälkeen, mutta lukemat pysyivät tiukasti 1−3:ssa. Kaksi kaunista vastahyökkäystä 35 sekunnin sisään nostivat isännät tasoihin, kun maalinteossa onnistuivat puolustajat Miika Franssila ja Miro Keskitalo.

Kutkuttavan päätöserän ainoasta maalista vastasi Jokipoikien entinen Hermes-hyökkääjä Jesse Jormanainen, jonka 3−4-osuma sinetöi Jokipojille kolme pinnaa. Hermes sai kunnon ryminää joensuulaismaalille oikeastaan vain viimeisen puolen minuutin ajaksi, ja todelliset vaaranpaikat jäivät vähiin.

Hermes pääsee hakemaan revanssia lauantaina Mehtimäellä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle